.

maanantai 20. elokuuta 2012

Uutta ja ihmeellistä

Viikonloppu ja maanantaikin jo vierähti taas ja arvatkaas vaan mitä, me ollaan tietenki treenattu paljon ja ahkerasti, mukaan treenivalikoimaan tullu myös muutama uus juttu!!! ;)
Uunon kanssa olen tehny nyt parina päivänä peräkkäin makkarajälkeä ja se on todella lystiä kun Uuno siitä niin tykkää eli jos nyt vaikka innostuisi siitä vähän enemmän ja tekisi oikein säännllisesti eikä kolme kerta vuodessa! Uuno menee jälkeä todella hyvin ja tarkasti, vauhtia tuppaa vähän olemaan mutta sitä olen kokeillu tehokkaasti jarruttaa ja olenki siinä mielestäni ihan hyvin onnistunut!! Tuossa jälkipuuhassa vaan tarvitaan jonkun viisaamman neuvoja ku itselle se niin uutta ja ihmeellistä et en oikein tiedä koska voi makkaroita vähentää ja kuinka pian jälkeä voi pidentää, koska opetetaan kulmia, janaa jne.... ELi joku viisaampi vois antaa vähän neuvoja miten edetään, kiitos!

Lauantaina Sakke teki myös Obelle pienen makkarajäljen ja kyllä oli berni ihan ymmällään kun makkaraa löytyi maasta ja vielä niin paljon!! Oben paratiisi!! :) Obekin eteni jäljellään kivasti kun ensin äkysi lähteä sitä sueraamaan, voipi olla et Obestakin viel tulee jälkikoira!

Tokoa ollaan tietenki treenattu ahkerasti ja säännöllisesti, myös Rokka päässyt treeneihin mukaan ja tekee hyvin hommia kun ei tehdä liian usein! Uunon kanssa kaikki sujunut kivasti ja ei mitään ihmeellistä ole treeneissä tullut vastaan! Rokka tehnyt myös hommia hyvin ja ollut todella innokas ja taitava!!

Lauantaina käväistiin vähän aksaamassa Janakkalassa Rokan kanssa, ilmoitin sen kahdelle aksaradalle ja se yks luva meiltä puuttuu aksaradalta. Molemmat radat oli jotenki todella haastavia ja joutui vääntämään ja kääntämään vähän joka suuntaan kaiken aikaa ja joutui muutenki viemään koiraa jotenki hyvässä kontrollissa eli ei yhtään mun ja Rokan ratoja ku Rokan vauhti ei ole parhaimmillaan jos mä joudun paljon oleen paikallaan..... No ekalta radalta ei yhtään virhettä mutta pari sekunttia yliaikaa ku Rokka kaartoi kaukaa kun en viittinyt sitä kovasti käskyttää vaan ajattelin et mennään vaan ja pidetään hauskaa! Sijoituttiin vielä toisiksi tuolla tuloksella.... Toisella radalla sitten suoritettiin kaksi estettä ja poistuttiin kun Rokka huomasi ampparin ja alkoi sitä jahtaamaan, eikä pystynyt enään keskittyyn yhdessä tekemiseen... No mutta viimeisen luvan metsästys jatkuu tässä jossain vaiheessa!!Tänään käväistiin paimentamassa Somerolla mutta ei millään lampailla vaan naudoilla....joka olikin aikas pelottavaa ja uutta. Uunoa ei kyllä pelottanut yhtään vaan olisi niille antanut vähän vauhtia jos olisi päässyt. Poispäin ajo sujui aika kivasti ja kyllä nekin liikkui hyvin alta pois kun Uuno tuli siellä takana ja ei ne kamalan pelottavia sitten loppu viimeksi ollutkaan!! Kiitos Anu kun saatiin tulla ja Kiitos Marika kun pyysit Uunon mukaan!! :)


Uunon tyylinäytteitä kuinka naudat liikkuu!!

Nauta seikkailun jälkeen tehtiin vähän viel hakukaaria lampaiden kanssa ja ne aika kivasti hallussa, vähän tuottaa Uunolle kiehumista jos lampaat ei lähde nostossa hyvin liikkeelle vaan joutuu niitä kovin puskemaan, mutta tuo "ongelma" posituu varmaan iän ja kokemuksen myötä. Hakukaaret ovat nyt auenneet hyvin ja matka ei tuota enään ongelmia vaan Uuno itse seurailee lampaita ja katsoo hyvin mihin pitää juosta! Kaaren päässä ohjailua harjoiteltiin myös siinä sivussa vähän ja sitä täytyy treenata ahkerasti et keskittyy kuunteleen mua ja tekee myös niinku pyydetään!!! On se paimennus vaan niin kivaa!!! :)

Toinen uusi kokeilu tapahtui sitten tänään illalla kun käytiin Rokan kanssa sorsajahdissa.... Olen monena vuonna sitä miettinyt ja puhunut mutta nyt se toteutui... valitettavasti yhtään sorsaa ei nähty mutta Rokka aktiivisesti haki ja etsi eli jos tässä joku ilta viel uudestaan menisi ja jos vaikka niitä lintujakin sitten löytyi niin pääsisi oikeesti testaamaan miten tuo koira toimii!! Rokka kyllä vaikutti onnelliselta ja tyytyväiseltä kun sorsia heinikosta haki!!

Rokka pikku poikana kun treenattiin lintujen kanssa oikein kunnolla, nyt se puuha vähän jääny mutta jos tuolla sorsamettällä nyt innostuisi käymään uudestaanki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti