.

maanantai 6. elokuuta 2012

Kisaviikon aloitus

Eilen  tosiaan aloitettiin Uunon toinen "kisaviikko" ja se aloitettiin TOKOkokeella Köyliössä, en varmaan olis tuonne Uuno ilmoittanut mutta kun Jaana pyysi meitä mukaan niin enhän mä nyt missään nimessä ei sano!!! Ja hyvää treeniä Uunolle kun uus kisapaikka jne...
Evl oli mukavasti heti aamulla ja koiria ei ollut kuin 3. Tulokseksi saatiin EVL3 ja 207.5pist, kokonaisuutena koe meni hyvin oli paljon hyvää ja tuli onnistumisia sellaisissa asioissa mitä ollaan työstetty tässä viime viikkojen aikana eli eteenpäin mennään!
Ruudussa tapahtui harmillinen työtapaturma kun ruutu oli ihan kehänauhan vieressä ja jostain kumman syystä Uuno lähti merkiltä suoraan eteenpäin ja siis poistui kehästä, pysähtyi kyllä heti käskystä ja uudella ohjauksella hienosti ruutuun. Tästä pienestä poistumisesta olisi voinut heilahtaa punainen korttikin mutta onneksi ei heilahtanut ruutu vaan meni nollille. Sitten vähän ennakoitiin luoksetulossa ja Uuno suoritti myös yhden ylimääräisen maahanmenon, no Uunon mielestä luoksetluun voisi vähän lisätä asentoja kun on ihan tylsä jos tarvii vaan kaks kertaa pysähtyä!!! ;)

Suuria positiivisia asioita oli ohjattu josta 10, vaikka itse olen jostain kumman syystä vähän epäilevä sen liikkeen kanssa. Kaukoista 9 ja se sen takia kun meni vinoon maahan mutta siis tekniikka alkaa olla kasassa, ei edennyt nyt yhtään, jee!!! :) Zetassa kaikki jäävät onnistui hyvin myös se istuminen minkä kanssa ollut ongelmia!!
Kerätään sitten vähän viel treenattavia asioita ja niitä suuria ilon aiheita listaan:
Treenattavaa:
  • Liikkeitä niin et kehänauhat paikoillaan
  • Seuraamisen juoksua, irtoaa siinä vähän liikaa sivusuunnassa
  • Luoksetuloon vauhtia ja ennakointi pois
  • Sivulta maahanmenoja ja paikalla olon sivulle istumaan nousemista
  • Kapulan pitämistä, hypyssä vähän kolisi ja tunnaria korjaili suussa
Iloin aiheita:
  • Paikalla olot nätit ja rauhalliset, niistä olen varmaan aina onnellinen kun ne onnistuu
  • Seuraaminen tasaista tuota juoksua lukuun ottamatta
  • Jäävät ok
  • Hieno ruutu kun sinne asti päästiin!! ;)
  • Ohjattu super magee ja samoin merkki ohjatussa ja ruudussa!! :)
  • Kaukot kokonaisuuta
  • Häntä heilui jälleen tasaiseen tahtiin ja Uuno oli niin iloinen kun pääsi tokoileen!!! <3
Ohjatussa on nykyään vauhtia ihan riittämiin ja suunnat hyvin hallussa!! ;)
 Kuva: Kimmo Klossner (Forssan tokokokeessa)

Tälläinen ilme kun aina säilytetään tokossa niin se on pääasia, tuloksista niin viis!! Toko on vaan niin kivaa!! Kuva: Kimmo Klossnet


Kokeen jälkeen treenattiin vielä Jaanan jälkeen viereisellä nurmella ja treenit oli kyllä mahtavat, et Kiitos Jaana jälleen seurasta ja neuvoista!! ;) Työstettiin vähän seuraamisen juoksuosuutta ja alkoi toimimaan aika kivasti eli nyt namilla mennään taas lelun sijaan ja tehdään siitä tiivistä ja nättiä! Luoksetulo toisena juttuna ja nyt vaan suoria paljon ettei ennakoi ja vaihdettiin käsky vikaan väliin niin ei tarvi ikinä arpoa siinä tuleeko stoppi vai ei. Paikalla olot tati Cindin kanssa ja ne mallikaat, niissä ei mitään mainittavaa sen enempää. Loppuun vielä vähän ruudun hahmottamis treeniä eli tehtiin kaksi ruutu ja sitten laitettiin viel muutama häiriömerkki.
Eka ruutu oikein hyvä ja hienosti matkalla ruutuun korjasi oman linjansa kun meni ensin vähän matkaa häiriömerkkiä kohden. Toiseen ruutuu sitten bongasi häiriö merkin mutta ohjautui hyvin oikealle merkille, ruutu muuten hieno! Todella hyvin Uuno hahmotti ruudut vaikka oli erisuunnissa ja ei nuo häiriömerkit kovasti haitanneet menoa ja oli ohjattavissa hyvin!!! Kiitos Jaana viel kerran oli niin kivaa!!! :)

Eilen iltapäivällä mentiin Tiian ja Kodan kanssa mejäileen perjantaina tehdyt jäljet, Rapa pääsi aloittaan kun ajattelin et näyttää mallisuorituksen mutta Rapa se tarkisteli kaiken mahdollisen, hyvin siis kyllä jäljesti, otti makaukset ja teki katkon mutta välillä seilasi aika paljon sivuun Rasmukseksi, mutta se saa tuollaisia erivapauksia kun on niin taitava jäljestäjä kuitenkin!!!
Uunolle tehtiin joku 300m jälki jossa pari kulmaa ja Uuno selviytyi siitä todella hyvin, jos olisi jotain kipinää niin voisin hyvin viedä sen kokeeseen koska tuollaisella jäljestämisellä se saisi ihan kiva ykköstuloksen kasaan!! Hyvää työtä!!
Viimeisenä Rokka jolla taas hieman vauhtia....liina kireella mentiin koko matka ja sai pitää ihan tosissaan vastaan!!! Hyvää jälkityötä teki ja ei haitannut ihan jäljen vieressä olevat marjastajat yhtään vaan jatkoi matkaa kun oli katsonut et mitä siellä oikei kyykytään, hyvin Rokalta! Rokan kanssa pitäisi tehdä muutamia jälkiä alle niin se olisi kyllä iha kisakunnossa, mutta musta on vaan tullut niin laiska... Kattoo jos sen loppukuusta veisi kokeeseen.... Kiitos Tiia ja Koda seurasta!! :)

Illalla Rokka pääsi viel tokoileen tehtiin tunnaria pitkähkössä nurmessa ja siitä ei kyllä tullut mitään joten jätettiin se.... Ruutu olikin sitten sitä hienompi ja samoin merkki!!! Luoksetulon stopit kiertämisen avulla ja ne mallikelpoiset samoinku suora luoksetulo!!! Rokka oli niin iloinen kun pääsi yksin reissuun mun kanssa ja viel  tokoileen, ihanan innokas pikku mies!!

Tänään ollaan kotipihalla vähän Uunon kanssa tehty suorii luoksetuloi jos vaikka keskiviikkona tulisi ainakin ilman ennakointeja. Tunnari kerran ja se hieno ja varma. Ohjatun vasenpuoli kertaalleen ja siinä ei mitään häikkää vaan tekee sen kyllä nyt niin hyvällä vauhdilla ettei tosikaan!!!

Iltasella käväisin Ypäjällä vähän hoitamassa mejäkoe juttui kuntoon ensi viikon koetta varten ja sitten viel lenkkeiltiin Elonkierrossa kun kerran synttäri sankari niin halusi ja kyllähän oli sankarilla kivaa leikkiä kuraleikkejä ja polskia ojissa!!! :)

Huomenna aloitetaan sitten paimennuskisa osia ranch kisoilla.... mitenköhän mahtaa meidän Uunon kanssa käydä....

1 kommentti:

  1. Ja hyvinhän teillä Ranch-kisoissa kävi!
    Kuulemma myös Raision näytelmissä!

    Onneva!

    VastaaPoista