.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Paimennuksen salaisuuksia!!

Maanantai meni siinä taas ihan ohimennessä, vähän kaikkea pientä puuhattiin ja tehtiin mutta sen selkeämpää mielikuvaa koko päivästä mulla ei ole. Ainiin käytiinhän me Uunon kanssa vähän pyöräileen illalla kun ilma hieman viileni, kyllä Uunon kunto on aika hvyä kun jaksaa ravailla vaikka kuinka ja paljon, näyttää viel niin tyytyväiseltä kun ravailee siinä vieressä!!! :)

Eilen tiistaina oli sitten ihan huippupäivä moenssakin mielessä mutta yksi syy tähän huippupäivään oli se et mulle kerrottiin taas lisää paimennuksen "salaisuuksia".... Mä olen vakaasti sitä mieltä et multa on pimitetty tietoa, mutta totuus on varmaan se et tuota lajia ei vaan opi kuin harjoittelemalla ja välillä käymällä kisoissa ja toteemassa ettei tää nyt näin ainakaan toimi!!
Ekalla kierroksella treenattiin Carolan ja Vislan kanssa kaaria Kimmon valvovan silmän alla ja hyvä kun sain palautetta mitä pitäisi tehdä ja koska ja miten jne... Kun mä tein asiat paremmin ja vaadin mun koiralta niitä asioita mitä osaa niin kas kummaa kun alkoi kaaret onnistumaan ja Uuno tekemään hommia niinku kuuluu! Olimpa mä tyytyväinen kun mä niin jo luulin ettei Uuno osaa ollenkaan tehdä hakukaaria!!! Kiitos Kimmo kärsivällisyydestä!
Toisella kierroksella käytiin tekemässä ratatreeni tällä kertaa Marikan valvovan silmän alla (me oltiin Uunon kanssa kaiken aikaa siis valvonnassa, mutta ihan mun omasta tahdosta!!! ) ja arvatkaas mitä.... Uuno teki haun 100metristä ja todella nätin kaaren ja nosto sekä kuljetus myös onnistui todella nätisti!! Ajettiin koko rata läpi ja se meni paljon paremmin kuin osasin odottaa.... Vähän poispäin ajossa meinasi tunteet kuumentua Uunolla mutta tästäkin selvittiin muutamalla -hajota ja kokoa- ratkaisulla!! Loppuun viel toinen haku ja hetkeksi Uuno lampaiden kanssa häkkiin, on se Uuno vaan niin taitava, kärsii vähän kartturin huonosta pelisilmästä ja taitamattomuudesta mutta ehkä me tästä yhdessä kehitytään!! On se paimennus vaan niin kivaa JÄLLEEN!!!! =D

Eilen vuorossa oli myös Anteten aksakurssi Somerolla ja ekana aksaan pääsi Rokka jonka kanssa tehtiin rataa joka meni ihan ok, no mitä mun pitäis liikkua reippaammin ja uskaltaa jättää se koira sinne ku sitten kiihdyttelee hyvin mun perään! Keinua katsottiin erikseen vähäsen ja sitä pitäis nyt työstää ihan erikseen et saisi sen vauhdikkaammaksi, nyt Rokka himmailee siinä aikas paljon!
Uuno vuorollaan sitten näytti nättejä tiukkoja kurveja ja ne oli jopa musta aika kivoja kun kääntyy niin hyvin!!  Uunon kanssa aksa meni jälleen kivasti ja sen kanssa on niin kiva mennä kun vaan menee eikä niin helposti pysähdy kuin Rokka! Loppu suoraa ja irtoamista vähän vahvistettiin ja sekin alkoo onnistumaan kun muutama toisto saatiin tehtyä! Olipa aksakin kivaa taas!!!

Eilen myös Rasmuksen virallinen tyttöystävä eli Jolinda saapui tai oikeestaan hain sen meille hoitoon, kun Katille tuli vähän muita kiireitä!! No nyt on Rasmus niin onnellinen kun Jolinda on meillä, niin ne tapsuttelee ulkonakin vierekkäin ja touhuilevat kaikkea yhdessä!! Ainiin Onnea Kati, Antti ja pikku prinsessa!! :)

Tänään vuorosssa olikin tokotreenit Eijan kanssa ja mentiin sellaiselle nurmelle treenaaman jossa ei olla tänä kesänä käyti, mutta paikkana ihan loistava en ymmärrä miksen käy siellä useammin.... No ensiksi tein Rokan ja Uunon kanssa ruudun niin että se aika pitkässä nurmikossa niin että vähän vaan näkyi merkeistä. Rokka hieman ensin ihmettli et missä merkki mutta kun löysi sen niin ruutu löytyi sen jälkeen helposti. Uuno sitten taas bongasi ruudun heti ja unohti merkin..... No palautuksella merkkikin löytyi ja sen jälkeen hieno ruutu eli nyt on testattu et kyllä ne sen löytää vähän pidemmästäkin ruohosta.
Rokan kanssa tehtiin myls kaukoja läheltä kun on alkanut niissä vähän etenee, sitten jäävät kerran läpi ja ne hienot. Pelkkää zetan seuraamista ja sitä tarvisi treenata useammin kun niin helpostii jää siinä mun perään.

Uunon treeniohjelmaan kuului ohjattu ja tehtiin molemmat puolet putkeen joka ei ehkä ihan fiksu ratkaisu koska lähti molemmilla kerroilla samaan suuntaan mutta kun korjasin niin saatiin onnistuneet suorituksen, mikä nyt tärkeintä niin meni ekalla kerralla juuri sinne minne ohjasin ja menikin aikas lujaa!!! Ruudussa vahvistin makaamista niin et EIja huuteli käskyä mutta en pyytänyt Uuno luokse, Uuno se makasi nätisti, loppua tehtiin erikseen kierron avulla ja hyvin hakee sivulle seuraaamaan. Jäävissä monta istumista ja muut kerran, tänään kaikki onnistui 100%! Loppuun tunnari pitkässä ruohossa ja ekalla kerralla toi kapulan joka osui ekana eteen eli luuli et vien vaan yhden ja toi sen sen enempää haistelematta mutta kun lähetin uudestaan niin johan alkoi nenä toimimaan!!! Tehtiin toinen viel perään ja se hyvä!
Kivat treenit hyvässä seurassa, eikä haitannut vaikka välillä vähän vettä satoikin välillä!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti