.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kisaviikko ohi ja me oltin erittäin hyviä!! ;)

Nyt on kisaviikko takana päin ja voin sanoa et saatiin erittäin hyviä tuloksia, olen todella tyytyväinen!! Uuno jaksoi hyvin kaikkki etapit ja teki hienosti hommia lajissa kun lajissa eipä voi olla kun ihan älyttömän tyytyväinen nuoreen sälliin!! :)

Tiistaina oli vuorossa ranch kisat Woollandiassa ja me osallistuttiin ekaa kertaa tuollaisiin "kisoihin" ja heti meidän oli laitettu sinne kolmosluokkaan.... siinä vaiheessa mua taas meinas alkaa pelottaan mutta onneksi se meni ohi. Meille oli rakennettu pellolle rata jossa piti lampaiden kanssa kulkea oli pieni haku, silta, portteja, mökki, kuja ja laidunnus. Tuo koko rata piti tehdä pois päin ajona joka olikin hyvä juttu et tuli sitä treenattua ku jos olis itse saanut valita niin olisin varamsti vaan normaalisti kuljettanut niit lambei siellä!
Rata meni hyvin Uunon kanssa ja Uuno kuunteli mitä mä sille  sanoi kerran tais tulla sellainen tilanne jossa vähän piti ääntä korottaa mutta muuten mentiin hyvässä sovussa ja lampaatkin kulki lähes kaiken aikaa sinne minne haluttiin!!! Tästä hienosta suorituksesta saatiin sen verran pisteitä et sijoituttiin kolmanneksi heti Äiti Tigr perään!!! Olipa kiva "kisa", osallistutaan varmasti uudestaanki!!

Samalla reissulla vähän taas aksattiin Aneten opissa ja Rokan kanssa todettiin taas se et mun pitää mennä vaan ja vedättää sitä koiraa peressä, meni ihan sika hyvin kun tein paljon pers jättöi ja menin vaan enkä jäänyt mtään varmisteleen.... Eli tuollaisii treenei pitäis tehdä paljon niin sais itselle sitä varmuutta et kyllä se sieltä tulee vaikka mä en ihan vieressä seisokkaan odottamassa!! :) Rokkakin näytti tyytyväiseltä ku sai vaan juosta eikä turhaan kartturi himmaillu sen vauhtia!!

Sama ilmiö kyllä huomattiin Uunon kanssa mutta tulevaisuudessa en ehkä kerkee Uunon kanssa tekeen niin paljon pers jättöi joten sit vähän katsottiin myös muita vaihtoehtoi miten voisi mennä. Uunon kanssa on kyllä kiva aksta ku voidaan tehdä samaa kohtaa moneen kertaan ja silti tulee aina täysiä ja yhtä innoissaan!! Kyllä mä ehkä Uunoakin opin joskus ohjaamaan mutta se vaan vaatii hieman harjoitusta vielä!!! ;)

Keskiviikkona  oli vuorossa oman seuran tokokisat omalla kentällä ja kas kummaa ku mä taas siellä kisasin!! Ekaksi kävin kehänauhojen sisäpuolella lainakoiran Reiskan kanssa ja sehän meni yllättävän hyvin siihen treenimäärään nähden, tämä projekti tulee varmasti tässä viel jatkumaan! Kiva Kiva!!

Uunon kanssa kisattiin EVL:ssä joka meni jälleen aika kivasti, pienii juttui on mitä pitää viilata ja säätää mutta kokonaisuutena hyvää tekemistä ja häntä heilui jälleen!!
Paikalla olot muuten hyvin mutta makuussa oli heittänyt lonkalle ja istuminen siitä jää vähän vajaaksi eli tuota tarvii nyt miettiä ja treenata.
Yksilöliikkeissä seuraaminen nyt parempaa ku vkoloppuna, zetassa istuminen ei onnistunut ja se harkistaan.... Luoksetulossa ennakoi edelleen mutta oli parempi kun viimeksi eli nyt sitä vaan treenataan et saadaan tuo hassu ennakointi pois. Ruutu oli hieno, samoin tunnari, ohjattu ja kaukot. Hyppynoudossa meinasi mennä suoraan kapulalle kun lensi vähän sivuun mutta kun se olisi joka tapauksessa nolla niin korjasin tuon, ei me opetella mitään tuollaisii esteen kiertämis juttui ollenkaan Uunon kanssa!!
Kokonaisuutena todellakin kivaa ja iloista tekemistä, tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin! Tulokseksi saatiin EVL3 ja olisko ollu 221pistettä eli ihan kelpo tulos vaikka jonkin verran viel viilattavaa on!
Kuvat heinäkuus kisoista

Kokeen jälkeen tehtiin Jaanan kanssa viel vähän tuota zetaa ja mietittiin sitä istumista et miten siitä saisi paremman ja varmemman, no nyt aluksi varmaan käsky lähtee ainaki vaihtoon katsotaan auttaisko se asiaan ja sitten vaan paljon vahvistusta!! Kiitos Jaana jälleen neuvoista, vinkeistä ja treeni/kisaseurasta!!

Torstaina oli koko kisaviikon jännitävin päivi sillä oli kennelliiton paimennuskisat Woollandiassa ja Uuno ilmoitettu sinne... No tällä kertaa mulla oli aika varma olo et me pystytään Uunon kanssa tähän ja tiesin ainaki mitä Uuno osaa ja mitä ei eli lähtö kohdat paremmat kuin aikasemmin!

Tolpalle kävellessä ei tullut kertaakaan sellainen olo et nyt äkkiä pois ja kotiin, vaan me mentiin sinne Uunon kanssa näyttämään mitä me osataan!! Hakuun Uuno lähti sit todella kauas eli ei ainakaan mene nyt päin lampaita vaan nyt kaaressa on jo vähän liikaa pulleutta eli voisi vähän tuosta lähempääkin mennä mutta parempi ratkaisi tää mun mielestä ku se et menee päin. Lampaat lähti sitten jo valumaan mua kohden ennenkuin Uuno pääsi kaaren loppuun ja jouduin sen kutsumaan sieltä "pois", siitä Uuno oli kyllä vähän hämillään mutta jatkoi hommia niinku toivoin!! Pois päin ajo meni aika kivasti, vähän seilattiin linjalla mutta edettiin kuitenki eteenpäin ja lampaat kulki kivasti. Normaali kuljetus meni hyvin paitsi mä itse hukutin linjan vikalla osuudella mutta näitä sattuu... Häkkiin lapaat meni aika siivosti, vähän jouduttiin siinä puljaamaan mutta sinne ne kuitenki saatiin, sit vaan Uuno perään ja se käyttäytyi oikein siivosti myö häkissä ja sai lampaat nätisti myös ulos!! Hei me saatiin rata ajettua läpi ja kaikki oli viel hengissä ja tolpillaan!! Olipa vähän voittaja olo!! Tulokseksi 78pistettä joka tietää et Uunolle PAIM1 & PPR1, mun taitava paimen!!! :)

Vähän vanhoja kuvii ku ei oo uudempiakaan, täytyis ehkä ottaa...

Perjantaina oli kisoista vapaa päivä ja sen kunniaksi käytiin kentällä vähän aksaileen ja tokoileen. Tehtiin Rokan ja Uunon kanssa pientä rataa joka siellä valmiina, taas huomasi niin hyvin et osaan kyllä Rokkaa ohjata ja tiedän mitä sen kanssa tehdä mutta kun menen Uunon kanssa niin meno on paljon epävarmempaa ja mä teen tyhmiä ratkaisuja ja virheitä todella paljon... No kaipa sitä tekemällä oppii itsekki!!

Tokossa tehtiin molempien kanssa ruutu, hyppynouto ja tunnari. Molemmilla kaikki meni hyvin, Rokan kanssa yritin saada hyppynoudon palautus vauhdin vähän paremmaksi mutta siihen tarvii nyt keksiä jotain kikkoja, tunnari ja ruutu oli molemmat hienot, palkkasin myös hyviä merkkejä muutaman! Uunon kanssa pitää tehdä kapulan pitoa sillä kolisee vähän suussa nyt, tunnari oli hieno ja samoin ruutu+merkki!

Elien lauantaina  oli kisaviikon huipennus eli missikisat Raisiossa!! Täytyyhän se näyttelytulos nyt käydä hakemassa ku sit joskus kun sitä tarvitaan niin on sitten jo valmiina. Tuomarina oli serbialainen setä jolla oli arvostelussa kaksi vaihto ehtoa eli eh tai eri ja meille eh joka mun mielestä on ihan todella hyvin ja olen siihen todella tyytyväinen eli Uuno on serbialaisenki mielestä erittäin hyvä!!! :)
Kiitoksia kaikille eilen mukana olleille seuratsa oli kyllä mukava aamupäivä ja tuloksiakin tuli aikas kivasti!! ;)

Ennen näyttelyä piti käydä oikein kylvyssä!! :)


Näyttelykoira Uuno!!! ;)

Huippu näyttelykoirat samassa potretissa!! :)

Nyt on kisa viikko ohitse ja seuraavaksi keskitytään treenaamaan noit juttui mitä on tullut vastaan tässä viikon aikana. Tokossa ollaan tehty treeni suunnitelmaa ja nyt ajatuksena poistaa nuo ennakoinnit ja vaan jatkaa tuota iloista ja hauskaa yhdessä tekemistä, koska Uunon tekeminen kokonaisuutena on kuitenki hyvällä pohjalla niin nyt vaan vahvistellaan kaikkea iloisesti ja positiivisesti niin tullaan saamaan tokossa varmasti viel loistavia tuloksia ja saavutuksia jatkossa!! Noikin jutut mitä tokossa on tullut nyt kisosisa vastaan on sellaisii mitä en varmaan olis treeneissä huomannut eli todella hyvä kun kisattiin nyt vähän enenmmän ja tutkittiin oikeesti mikä tarvii viel vahvistusta ja hiomista ja ihanaa huomata myös niitä juttui mitkä toimi joka kisassa todella hyvin eli paljon ollaan saatu asioita tehtyä "oikein"!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti