.

torstai 23. elokuuta 2012

Toinen ykkönen

Niin se loma vaan menee eteenpäin.... viel ens viikkoa kotona ja sitten paluu arkeen ja töihin, kyllä mä saisin ajankulumaan ihan näin kotonaki ja itse asiassa tää kuluu todella hyvin näinki!! No mutta osaa sitten taas arvostaa lomaa ku hetken painaa töitä urakalla! ;)

Tiistaina ei touhuttu mitään erikoista, no vähän tietenki tokoiltiin ja saatiin Eija ja Lennu kaveriksi, kiitoksia seurasta!! Uunon kanssa tehtiin vaan kaikkee kivaa kun keskiviikkona oltiin menossa kokeeseen, kaikki kiva tietenkin onnistui hyvin!! ;) Tokoilin myös lainakoirani Reiskan kanssa ja Reiska on vaan niin ihana kun on kaiken aikaa niin innokas!! ;) Reiskan kanssa tokoilukin alkaa sujumaan todella hyvin kun se meidän yhteinen sävel löytyy ja opitaan vähän tuntemaan toisiamme paremmin ja mä alan tietämään mitä Reiska oikeasti ja osaa ja mitä siltä voi vaatia ja miten!
Tokojen jälkeen mun piti käydä vähän tekeen jälkee Uunon kanssa pellolla mutta ei mentykkään kun ihanainen Fanni tuli Obelixia katsomaan ja vähän ehkä muitakin poikia katsomaan. Olipa kiva seurailla kun Fanni, Obe ja Uuno juoksivat pitkin pihaa ja leikkivät keskenään!! Fanni on vaan niin ihana!!

Eilen aamupäivällä käytiin Somerolla paimentelemassa ja kas kummaa ku tehtiin vähän hakukaaria, jotka nyt lähes joka kerta hyviä. Poispäin ajoa tai oikeastaan sisäflänkkejä tehtiin Virpin ohjeiden mukaan ja alkoi nekin sujumaan paremmin ja Uuno rauhoittui niissä eikä kerännyt yhtään paimetta. Kiitos Virpi hyvistä neuvoista jälleen! Kiinnitettiin hakukaari treenissä huomio myös nostoihin ja tehtiin niihin vähän lisähaastetta kun tolppa ihminen jäi seisomaan lampaille joten Uuno joutui vähän enemmän tekemään töitä et sai lampaat liikkumaan. Todella hyvä treeni sillä nuo nostot on ongelmallisia jos lampaat jää kovasti paikoilleen jäkittämään, nyt kuitenki nostot meni hyvin ja toivottavasti Uunokin tästä oppi jotain!! Kivat paimannustreenit jälleen hyvässä seurassa, kiitos kaikille mukanaolleille!

Eilen illalla hypättiin Uunon kanssa Eijan ja Reiskan kyytiin ja hurautettiin Maskuun tokoilemaan, kyseessä Lounais-Suomen spanielikerhonkoe joka samalla joku ystävyys ottelu eli kisasin sekä Uunolla että Reiskalla spanielijoukkueessa ja hei meidän joukkue vielä kaiken lisäksi voitti ottelun!!! ;)
Ekana kehässä käytiin Reiskan kanssa ja meno oli aika hilpeää.... Reiskalla oli kivaa ja mulla myös ainaki ajoittain, pari kertaa piti Reiskalle vähän murista ja muistutella mitä tehdään mutta kyllä se meidän yhteistyö kaiken aikaa paranee ja Reiska alkaa selvästi luottamaan muhun enemmän!! Ehkä tämä kilpailu ura Reiskan kanssa saa vielä joskus jatkoa!! Kiitos vaan Eija ja Rane koiralainasta jälleen!! :)

Uunon kanssa kisattiin sitten EVL:ssä niinku voi arvatakkin ja kokonaisuutena kaikki meni hyvin, Uunon vire oli hyvä ja jotenki sain sen nyt hyvään vireeseen myös toisessa osiossa (yksilöliikket siis kahdessa osassa) kun ennen sen kanssa ollut vähän ongelmia et toinen osa ollut latteampi. Yksi harmittava työtapaturma kävi eli paikalla istuminen  vaikka se on ollut todella varma tähän asti.... Uuno jäi hyvin istumaan ja oli istunut todella hyvin reilun minuutin, yleisö oli koirien takana ja siellä oli jotkut alkaneet puhumaan kovemmalla äänellä ja Uuno oli katsonut niitä ja samalla painui maahan ihan pieneksi.... Ei ollenkaan Uunon tapaista eli luulen et ahdistui tai painostui hieman noista ihmisistä kun olivat vielä aika lähellä koirien takan (n. 5m) eli tätä pitää nyt treenata että siellä takana häiriöö.
No tuosta nollasta huolimatta tulokseksi EVL1, 267pistettä ja luokkavoitto!!! Nyt on jo kotona kaksi ykköstä eli vielä se yksi niin sitten saadaan nimen eteen lisätä joku pieni lyhenne!! ;)

Treenattavaa erityisesti kokeen perusteella:
 • Paikalla istumiseen varmuutta
 • Luoksetulossa voisi tulla lujempaa
 • Seuraamisen käännökset vähän väljiä
 • Ruudun sivulletuleminen väljä
 • Zetan seuraaminen paremmaksi
 • Hypyssä kapula vähän kolisee
 • Kaukojen tekniikka treeniä vaan lisää
 • Liikkeiden välejä treenattava enemmän
Onnistumisia:
 • Seuiraamisen vire hyvä kaiken aikaa, juoksu tiiviimpää kuin ennen
 • Luoksetulossa ei ennakoinut stoppeja
 • Zetassa istuminen onnistui uudella käskyllä
 • Ruutu kokonaisuutena hieno
 • Ohjattu 10
 • Kaukot menneet parempaan suuntaan
 • Tunnarissa otti oman varmasti
 • Koko kokeen ajan vire hyvä ja häntä heilui iloisesti
 • Yhteistyö hyvää :)
Paljon on treenilistalla asioita vaikka koe meni kokonaisuutena hyvin, siihen täydelliseen suoritukseen on viel vähän matkaa mutta sitä kohden tässä mennään kovaa vauhtia, katsotaan saadaanko sitä sitten koskaan tehtyä kokeessa!! ;) Nyt olisi kova halu lähteä hakemaan sitä viimeistä ykköstulosta mutta kyllä täytyy nyt vähän malttaa ja treenata taas, ehkä sitten syyskuun lopussa mennään kokeeseen seuraavan kerran ja katsotaan kuinka paljon saadaan taas asioita vietyä eteenpäin siihen mennessä! Kokeissa on hyvä käydä aina välillä niin tietää missä mennään tai no me kisattu nyt paljon mutta kun homma toimii niin mikäs siinä kisatessa!! ;)

Eilen illalla tai oikeastaan yöllä pesaisin vielä Rapan ja Rokan sillä tästä kohti puoleen tarvisi suunnata auton nokka kohti länsi-satamaa ja sieltä alkaa matka lähes tuntemattomaan eli katsotaan sitten koska palaudetaan taas kotiin!! ;)

1 kommentti:

 1. Tuhannesti Onnea Minna & Uuno!
  Kohta syödään varmaan TVA-kakkua ;-)?!

  VastaaPoista