.

perjantai 17. elokuuta 2012

Loman aloitus

Nyt se ihana ja odotettu kesäloma on sitten alkanut....ja kyllä sen huomaa, olen ihan kiitettävästi taas saanut kalenteriin kirjoiteltua kaikkee ohjelmaa ja puuhaa itselleni ja vähän koirillekkin!! ;) No mutta LOMA on kuitenki aina loma vaikka vähän puuhastelisikin siinä sivussa jotain, eipä tarvi kuitenkaan töihin mennä!

Tää viikko on mennyt tässä vähän niinku ohimennen, paljon ollaan puuhailtu ja kokeilen niistä nyt edes jotain muistaa...
Rasmus pääsi tässä jonain päivänä tokoileen ku kentällä käytiin ja herra näytti vähän nuoremmille mallia miten tunnari ja ruutu suoritetaan. Kyllä oli pätevä Rasmus ja niin tyytyväinen kun sai tokoilla mun kanssa!! Kotona ollaan vähän temppuiltu ja puuhattu kaikkee jumppajuttui nekin menneet todella hyvin!
Tänään Rasmus pääsi jälkipuuhiin ja käytiin jäljestään eilisen mejäkokeen yksi jälki samalla kun se puretiin, kyseessä siis voittajaluokan jälki ja hyvin haastavassa maastossa: oli paljon tuulen kaatamia puita, heinikkoa pitkä matka, paljon metsäkone uria ja ylä sekä ala mäkee vähän joka suuntaan. Kokonaisuutena Rasmuksen jäljestäminen oli todella hienoa ja mahtavaa menoa, ei oikeestaan mitään moitteen sijaa ole sanattavana, paitsi ne makaukset jotka Rapan mielestä on vähän turhia.... Kyllä oli niin kiva kulkea siellä liinan jatkeena ja katsella kun Rasmuksen häntä heilui ja oli niin onnellinen kun pääsi vähän nuuskuttelemaan!! Nyt vaan toivotaan et syksyllä ja talvella päästäis vähän "oikeisiin" hommiin ja hakemaan niitä haavoittuneita sieltä metsästä pois ku siellä Rasmus on ihan super hyvä ja menee läpi vaikka kalliosta jos tilanne niin vaatii!
Vähän siin jäljen aloin miettiin et jos Rapan kans kävis jossain kokeessa mutta eipä taida mun aika vaan riittää..... No mutta miksi mä sitä kokeeseen vien kun pääasia on se et mä tiedän kuinka hyvin mun koira osaa jäljestää!


Rokan kanssa ollaan käyty tekeen vähän agii kentällä, pääasiassa hyppyjumppaa ja vähän vauhti treeniä, jotka molemmat onnistuneet hyvin. Tiistaina Rokalla oli Aneten aksa Somerolla ja siellä herra oli jotenki todella vaisu ei ollenkaan oma itsensä, en tiedä vaikuttiko tuo lämmin sää taas vaan niin paljon.... Rokka kyllä on todella vaisu jos lämpötila kohoaa yli 20 asteen, siihen tuo lämpö ottaa kovasti... No mutta me odotellaan niit syksyn viileit kelei niin sit taas mennään ja lujaa!!
Vähän ollaan tokoiltu, pääasiassa vaan sellaisii ylläpito juttui ku se juoni on ollut vähän hukassa tuon tokon suhteen, jos sitä sit taas talvella enemmän tekisi ku silloin ei aksata eikä pääse jäljelle.... No mutta aikaa on kun koira on kuitenki viel niin nuori!
Rokkakin pääsi tänään jäljelle ja käytiin purkaan toinenki voittajajälki ja Rokka se porskutti menemään ekan täys mittaisen voittajajäljen ja menikin ihan hyvin. Lopussa huomasi selkeästi et vähän väsyi ja keskittymien herpaantui pariin otteeseen mutta muuten teki hyvin töitä. Katkoa Rokan kanssa ei olla koskaan tehty mutta siitä tuo pieni apinan poikanen selviytyi todella mallikkaasti samoinku kulmista vaikka niissä ei makausta ollutkaan!!! Tyytyväinen saa olla Rokan työskentelyyn, vaikka ne makaukset voisi sekin ottaa vähän paremmin.... eli taitaa molemmat kooikerit päästä makaus treeniin ku ne mentiin vähän miten sattuu.... Rokalle pitäis saada nyt muutama jälki alle jos sitten lähtis sitä toista avoimen ykköstulosta metsästään niin sit olisi tie avoin voittajaan!


Uuno on treennannut ihan entiseen malliin eli vähän kaikkee niin hyvä tulee. Tokossa ollaan keskitytty nyt niihin ennakointeihin ja kokeiltu saada ne unohtumaan! Muuten toko on mennyt sellaiselle fiilis pohjalla et tehdään niit juttui mitä huvittaa ja paljon vaan palkkaillaan kaikesta kivast ja onnistuneesta! Ens viikosta jos palattais oikein suunnitelman pariin ja alettais vähän tarkemmin suunnitteleen mitä treenataan, mutta kun pohja on hyvällä mallilla niin välillä on kiva pitää tälläisii fiilsitely viikkoi!! ;)
Aneten agissa käytiin tiistaina ja siellä Uuno meni jälleen hyvin, alkaa se meidän yhteinen sävel jo löytymään ja mä alan pikku hiljaa oppia miten tuota pitää ohjata ja mitä se oikeesti osaa jne.... On se vaan niin erilainen ku Rokka ohjattava ja hyvä niin, sillä itse oppii paljon ku pitää juttui miettiä aina välillä vähän erilailla!Käytiin kentälläkin aksaileen ja vahvistettiin keinua ja keppejä muutaman putken avulla, alkoi se vauhti sieltä löytymään! Keppeihin pitää laittaa ohjurit vikaan väliin hetkeksi takaisin ku siinä jää hieman jumittamaan, johtuu varmaan siit ku odottaa nioin palkkaa! Keinu alkaa oleen hyvällä mallilla, varmuutta tietenki tarvitaan lisää ja paljon mutta idea alkaa löytymään!
Paimentamassa ollaan myös tietysti käyty ja siellä edetään samaan malliin ku ennen eli kaaria tehty ja kokeiltiin niitä super pitkältä matkaa ja ne hyvässä kunnossa eli oppinut vähän katsomaan missä ne lampaat on et minne pitää mennä ja mä alan luottamaan Uunoon enenmmän et oikeesti osaa mennä jne.... Tehtiin myös jako kun viimeksi treenattiin, mulla ei siit nyt viel oikein käsitystä mutta ehkä mäkin sen ahaa idean vielä senkin asian kanssa saan kun sitä tässä jossain vaiheessa aletaan enemmän treenaamaan ja harjoitteleen!
Obelix se on alkanut pirulliseksi ja karkailee pihalta jos vähän silmä välttää ja kärsii selvästi hieman murkkuiästä.... No onneksi se on ohimenevää ja kohta se on jo taas ohi! Obelix on kyllä viimeaikoina ymmärtänyt ihmisen kanssa tekemisen reimun ja ilon sillä tulee nykyään innoissaan mukaan ku jotain puuhataan ja selvästi vähän myös ajoittain haluaa tehdäkkin ihmisen kanssa jotain, sillä ollut kyllä kovin itsenäinen pentuna.... No ehkä senkin kanssa tässä tulee jotain puuhattua tai Sakke voisi alkaa puuhaamaan! ;)


No siinäpä meidän suurimmat kuulumiset koirien osalta, mä itse järjestin mejäkokeen Ypäjällä torstaina ja sitä puuhatessa meni kivasti aikaa, kokeita on kyllä mukava järjestää kun on mukavat ihmiset ympärillä ja kukaan ei valita mistää turhasta vaan tehdään hyvässä yhteishengessä hommia ja jos tulee jotain ongelmii niin sitten ratkaistaan ne yhdessö ja toimitaan sen mukaan!  Eipä siihen meidän viikkoon paljoa muuta mahtunut, huomenna olisi vuorossa Janakkalan agikisat ja sinne suunnataan Rokan kanssa, samalla vähän sukuloidaan. Sunnuntaina onkin vuorossa varmasti jo hieman tokoa hyvässä seurassa, sillä kyllä tokotreenitkin on niin mahtavia kun treenaa samanhenkisten ihmisten kanssa ja jotka uskaltaa sanoa suoraan mitä huomaavat ja joille voi sanoa itse myös suoraan jos huomaan jotain epäkohtia! ;)
Ensi viikko tuo eteen paljon paimennusta, kun ne seuraavat kisat jo lähestyy hurjaa vauhtia ja tietenki tokoa, niin ja sitten lähdetään myös reissuun kauas tuntemattomaan!!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti