.

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Viimeinen lomaviikko

Niin se aika vaan menee että huomenna jatkuu työt loman jälkeen eli kesäloma alkaa olla takana ja paluu arkeen häämöttää huomenna.... No ensi kesänä sitten taas tiedossa kesäloma, muutama kuukausi pitää viel odotella!! ;)

Tällä viikolla ollaan touhuiltu monenmoisii juttui ja vähän taas kisattukkin!! ;) Tokossa ollaan puuhattu vähän kaikkee, uusi treeni suunnitelma on valmiina kun sen vaan puhtaaksi kirjoittaisi eli nyt on tokoiltu silleen fiilis pohjalta vähän sen mukaan mitä mä haluun tehdä....
Tokot kaikkien koirien kanssa sujuneet hyvin ja mallikkaasti! Myös Rasmus pääsi tokoileen parina päivänä ja kuinka voi olla Rapsu niin onnellinen ja iloinen, hassu!!! :)

Keskiviikkona aamulla käytiin Halikossa Piiraa katsomassa Rapan kanssa ja ukko oli hyvässä kunnossa, rangassa ei ollut mitään ongelmia ja Rapa oli suora joka suuntaan. Lihaksissa oli hieman kireyttä mutta se saattaa johtua ihan vaan viime viikonlopun matkustamisesta ja siitä et joutui oleen paljon paikoillaan häkissä, mutta aloitan nyt B-vitamiini kuurin niin saadaan lihakset hyvään kuntoon.
Samalla reissulla poikettiin paimentaan Uunon kanssa Somerolle ja olikin hyvät treenit. Kaaria tehtiin pitkältä matkaa ja ne nyt hyviä, samoin poispäin ajo onnistui hyvin ja ei yhtään Uuno siinä kuuminnut vaan pystyi tekemään sitä todella hyvin pitkääkin matkaa. Loppuun viel kaaria vähän villimpien lampaiden kanssa ja sekin sujui alku ongelmien jälkeen aikas hyvin tai voisi sanoa yllättävänä hyvin, kyllä me siis kehitytään kaiken aikaa!!

Torstaina oli Ypäjällä mejäkoe jota olin järjestänmässä joten siellä vierähti pari iltaa ja koe meni jälleen hyvin vaikka ei mitään erikoisia tuloksia saatu aikaan. Perjantaina kävin purkamassa yhden voittajajäljen ja otin Rapan mukaan jäljestään. Jälki oli todella riistarikkaassa maastossa ja peuran jälkiä oli runsaasti, no Rapa se jäljesti omaan varmaan tyyliinsä ja eipä pahemmin ottanut häiriöö mistään!! Rapa on kyllä niin luonnon lahjakkuus tuossa jäljestämisessä, nyt vaan odotellaan et metsästyskausi alkaa niin jos päästäis toistoimiin muutaman kerran edes!

Eilen lauantaina meillä oli huippu tason TOKOkoulutusta ihan Forssassa kun Christa Enqvist tuli kouluttamaan meitä koko päiväksi ja oli kyllä antoisa päivä. Mulla oli koulutuksessa mukana Uuno ja ekalla kierroksella tehtiin zetaa kun sotkee vähän asentoja. Muutamalla harjoituksella huomattiin että seisominen ja maahanmeno todella vahvoja Uunolla ja istuminen hiemna epäselvä eli lähdettiin vahvistamaan sitä ja sitä että Uuno oikeesti kuuntelisi mua. Ensin tehtiin vaan et mä sekalaisessa järjestyksessä pyysin Uunon tekemään eriasentoja mun edessä ja ne alkoi sujumaan sen jälkeen hyvin kun Uuno oli muutaman kerran tehnyt väärän asennon eli virheostä oppii!! :) Tehtiin myös kiertämisen avulla asentoi siis mähän olen tehnyt noin luoksetulon stoppei mutta en tiedä miksen ole ikinä älynnyt tehdä istumista tuossa sivussa eli se lisätään siihen treeniin. Nyt tiedossa paljon kuuntelu treeniä ja vahvistetaan istumista.
Toisella kierroksella tehtiin tunnari ensin kun haluaisin siihen vähän lisää "voimaa", tunnari parani kummasti kun lähetin Uunon niin et istuin sen vieressä maassa eli epäiltiin Christan kanssa et Uuno vähän epävarma viel tunnarissa ja kun mä olen sen tasolla niin sai musta enemmän tukea ja sen takia teki paremmin töitä eli lisää treeniä et Uunon itseluottamus kasvaa ja välillä niin et olen sen tasolla. Kolmantena juttuna vielä seuraaminen ja siinä puututtiin paikkaan, nyt mun pitää muistaa vaatia oikea paikka vaikka vire vähän nousee eli pitää pitää ne omat kriteerit tarkkoina ja samoina aina niin koirille on paljon selkeämpää. Hyvin Uuno lähti vähän siirtämään itseään taaksepäin kun tehtiin paljon pysähdyksiä ja korjasin sitä jos tuli hiemanki liian eteen!!
Kyllä oli hyvät treenit ja paljon tuli sellaista mitä Uunon kanssa voisi kokeilla ja testailla, nyt vaan treenataan taas ahkerasti!!

Christan koulutuksen jälkeen tehtiin viel paikalla olot treeniporukan kanssa ja Uunon kanssa molemmat oikein hyvin, makuussa huomautin kerran päästä ja sen jälkeen pää pysyi hyvin aloillaan maassa, siihenki pitää nyt vaan puuttua ja alkaa treenaamaan aktiivisesti ja suunitelmallisesti!!

Tänään oli vuorossa tämän syksyn viimeiset kennelliiton paimennuskisat Somerolla ja kas kummaa ku me siellä kisattiin, Uuno starttasi ensimmäisenä aamulla ykkösluokassa ja tehtiinki yhdessä hyvä rata. Itse en ollut kovin tyytyväinen poispäin ajoon kun mutkitteli vähän joka suuntaan ja Uuno vähän arpoi käskyjä välillä eli sitä pitää treenata mutta muuten rata meni niin hyvin kun Uuno osaa tällä hetkellä!! Tällä suorituksella saatiin kasaan 86pist, PAIM1 & PPR1 ja kaiken huipuksi viel luokka voitto kova tasoisessa kilpailussa!! ;) Kyllähän se meidän rata siis meni oikeesti aika hyvin, itse vaan olen niin kriittinen..... No mutta kokonaisuuteeen olen tyytyävinen!! :)
Tuomarikin oli kirjoittanut paperiin et varma ja tasainen suoritus ja sitä se kyllä tänään oli!! Tämän päivän kisa oli muuten eka missä en jännittänyt ja se kyllä varmaan vaikutti myös suoritukseen kun osasin olla rento ja vaan mennä eteenpäin!!! No ensi vuonna sitten jatketaan kakkosluokassa ku miksi ihmeessä tuolla ykkösessä tahkoo samoja juttui ku voi mennä eteenpäinki!! ;)
Onnea Lukkis veljelle ja Tiikeri siskolle hienoista tuloksista myös, kyllä sisarukset oli tänään niin päteviä ja taitavia!! Ihanat sisarukset! :)

Tänään Uunon kanssa saatiin muutin mieleinen maili eli ollaan päästy mukaan Lentsun järjestämään TOKOn MM-tiimiin eli matka menestykseen voi alkaa!! ;)

Muutama kuva Minskin reissulta:
    
Paikallinen "vesiautomaatti"!!

Rasmus lauantaina ryhmäkehässä
Pojat PU kehässä sunnuntaina
Näyttelypaikka
Kaikki kuvat: Eija Haarala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti