.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Touhua monenmoista

Sitten taas vähän päivityksii mitä meillä on puuhattu ja touhuttu tässä menneen viikon aikana.... Viime viikon torstaina vietettiin Saken ja Uunon kanssa ilta Woollandiassa Somerolla grillijuhlien merkeissä, niin ja tietenki siinä sivussa vähän paimennettiin!!
Ensin isolla pellolla hakukaaria jotka vähän takkuili, ei mitään suurta ongelmaa mutta ei ne niin hyviäkään ollu mitä ne parhaimmillaan ovat olleet. En kyllä oikein tiedä miksi ne takkuili mutta vähän vaan takkuili, saatiin kyllä oikein onnistuneitakin kaaria tehtyä aina välillä.
Toinen kierros sitten pyörittiin pienemmässä aitauksessa pitkästä aikaa ja ajatuksena vähän harjoitella sisäflänkkejä ja katsoa kuinka hyvin Uuno oikeesti nuo suunnat osaa. Suunnat oli aikas kivasti hallussa ja flänkitkin onnitui yllättävän hyvin!! Tuossa treenissä huomasi kuinka paljon koiran pitää kaiken aikaa ajatella ja kuunnella sillä Uuno väsyi todella äkkiä, mutta lyhyt tehokas treeni on varmasti parempi kuin pitkä ja puuduttava!! :)
Kiitos Kimmo ja Marika mukavasta illasta ja hyvästä ruuasta, koirat myös kiittävät erityisesti herkuista!!

Perjantaina mulla oli vuorossa tokoryhmien veto Forssassa ja samalla matkalla tietenki omat pojat pääsi vähän tokoileen, käytiin Feeniksin kentällä vähän tokoileen ja päällimmäisenä ideana noissa treeneissä oli vauhti.
Uunon kanssa tehtiin ekana lyhyt paikalla istuminen joka todella hyvin ja sitten siihen vauhti osioon eli puun kiertoja ja niiden yhteydessä jääviä eli kuuntelu treeniä siinä samalla ja nyt alkaa istuminen selvästi vahvistua ja alkaa sitä itsekkin tarjoamaan!! Suoria luoksetuloja suoraan leluun ja ne tuli todella lujaa, vauhtianoutoja ihan pentu tyyliin ja kyllä oli niissäkin ihan riittämiin vauhtia. Tunnaria tein muutaman kerran kierron kautta ja se oikein hyvin, malttoi haistella hyvin vaikka tuli lujempaa kapuloille kun normaalisti.

Rokan kanssa treenattiin kanssa vauhtia ja sitähän tuosta kooikerista irtoaa eli kierrot teki todella lujaa mutta silti pystyi myös tekemään hienot luoksetulon stopit! Suorat luoksetulot pinkoo niin lujaa kun jaloistaan pääsee, ihanaa!!! Noudossa aluksi hieman hämillään kun ei olla pitkään aikaan tuollalailla tehty mutta kun huomasi miten kivaa se on niin johan löytyi vauhtia ja asennetta!! Tunnari myös kierron kautta ja se hyvin ja varmasti.

Treenien perään vetään tokoryhmät ja sitten vielä lenkille Tiian ja Onnin kanssa elonkiertoon hämärtyvään iltaan, olipas mukava perjantai kerrassaan!! ;)

Lauantaina aamutimaan käväsitiin Oben ja Uunon kanssa Mustialassa moikkaamassa tuttuja ja tekemässä muutama tilaus, kun sai mukavia alennuksia! Sen jälkeen olikin ohjelmassa koirien ruuan säilömistä ja pilkkomista eli täytettiin vähän pakastinta lihalla ja luilla, kyllä nyt on taas herkkuja pojilla pakkasessa ja paljon!!
Alkuillasta poikkesin Uunon kanssa tokoileen kunnantalon parkkiin ja tehtiin seuraamista ja haettiin sitä oikeaa paikkaa, mutta siitä Uuno hieman ahdistui kun selvästi ei ihan ollut kartalla mitä nyt haetaan ja tämä ahdistus sitten näkyi juoksussa kun alkoi jätättään ja jätättään.... Tehtiin vaan ihan pieni pätkä onnistunutta seuraamista ja sitten jätettiin seuraaminen. Täytyy tuon seuraamisen motivaatioo taas hieman nostaa ja sitten tarkkailla sitä paikkaa mutta voisi kokeilla vaikka naksun kanssa niin pystyisi paremmin Uunolle kertomaan mikä on oikein kun nyt selvästi vähän hämmentyi kun ei tiennyt mitä pitää tehdä....
Tehtiin ruutua ja merkki ja ne molemmat todella hyvin, myös kaukoja pitkältä matkaa ja ne myös oikein mallikelpoisesti ja vaihdot teknisesti hyviä!!
Kotona tokoiltiin viel kaukojen tekniikkaa jumppaamalla kun olen päättänyt nyt saada kaukojen tekniikan ensi vuoden sm kisoihin mennessä hiottua kuntoon eli me nyt jumpataan niitä ja etsitään oikeita liikeratoja Uunolle!!

Sunnuntaina lenkkeiltiin Tiian ja Onnin kanssa oikein kunnon lenkki ihanassa syksyisessä metsässä ja pelloilla ja nautittiin varmasti melkeimpä viimeisistä lämpöisitä päivistä! Kyllä syksy on vaan niin kaunista aikaa vaikka samalla niin tylsää kun tietää et mikä kamala pimeys on tulossa.....
Tokoiltiin omassa pihassa hieman iltasella ettei vaan tulisi mitään vieroitus oireita eli Rokan kanssa tehtiin merkkiä ja siitä ohjattua, ohjattu nyt todella hyvällä mallilla ja Rokka selvästi saanut varmuutta suuntiin ja et mitä hakee!! Merkki myös todella hieno kun olen sitä palkkaillut nyt paljon ja sen kyllä heti huomaa. Tunnari tehtiin pitkässä ruohossa ja se hyvin! Pieniä pätkiä seuraamista joka todella hyvää Rokan seuraamiseksi, sitä tarvisi oikein joku päivä videoida kun eipä sitä muuten itse oikein tiedä miltä se näyttää sivusta!

Uunolla ohjalmassa myös ohjattu ja merkki ja ne todella hyvin. Ohjattu tehtiin niin ettei Uuno nähnyt kun kapulat vietiin mutta silti haki hienosti molemmat puolet ihan oikein!! Seuraamista lyhyitä pätkiä ja ahdistus nyt lähes tiessään eli oliko joku yhden päivän juttu vaan tai jotain sitä sitten ei tiedä.... Mutta nyt hyvää seuraamista, hieman juoksun käännökset viel vaatii hiomista mutta niitä kyllä ehditään hioa viel moneen kertaan! Tunnari pari kertaa ja ne ok molemmat.

Eilen maanantaina käytiin Eijan kanssa treenaan kartanon puistossa ja jälleen mulla mukana Rokka & Uuno, molemmat pojat treenasi kahdessa osassa ihan sitä varten et välillä kokeissakin liikkeet osissa. Rokan kanssa aloitettiin kiertämisellä ja luoksetulon stopeilla ja ne kunnossa. Zetan asennot suorapalkalla ja ne kaikki ihan nappiin eli niihin on saatu paljon varmuutta lisää. Muutama suora luoksetulo joissa vauhtia kyllä on ja sitten toisessa osiossa ruutu joka ensin taas hukassa mutta kun löytyi niin sitten Rokka teki hienoja ruutuja. En tiedä sekoittaako vähän ohjattua ja ruutua mutta niitä täytyy vaan treenata et oppii ne erottaan...

Uunon kanssa myös kiertämisen avulla stoppei ja ne hyvin tehtiin myös istumista seiine väliin joka onnistui hyvin! Seuraamista pienissä pätkissä ja se paikkakin itseasiassa paranee vaikka en ole siihen hirveästi huomioo kiinnittänyt mutta olen nyt palkannut mun selän takaa eli joutuu vähän hakeen taakse. Suorissa luoksetuloissa vähän jumitti kun kerran lähti liikkurin käskystä ja korjasin sen niin se tuotti pientä epävarmuutta saako lähteä vai ei mutta tuota vähän hiottiin niin jumi on poissa!!! Toisessa osiossa ruutua joka todella hieno, tehtiin myös maahanmeno ja loppu osa ja ne kanssa ihan nappiin!

Tänään vuorossa oli myös tokoa Uunon kanssa kun käväistiin kentällä tekemässä huomista kisaa varten kehä valmiiksi, Uuno ei kisaa mutta pääsi kehään treenaamaan!! Tehtiin hyppynoutoa ja vinoja heittoja jotka hienot, hyvin hakee esteen ja hyppii sen molempiin suuntiin vaikka kapula olisi missä! Suoria luoksetuloja muutama ja ne tuli lujaa. Kaukojen ekaa nousua super pitkältä matkaa ja kyllä vaan nousee niin nätisti!! ;) Loppuun viel paikkamakuu Reiskan ja Nellin kanssa joka nyt nätisti pää maassa ja sitä nyt treenattiinki! Paikalla olossa heittää nyt itsensä lonkalla helposti johtuisiko siitä et keskittyy nyt niin kovasti tuohon päähän kun sitä on vahvistettu mutta luulen et tuokin asia tuosta korjaantuu kun saadaan varmuutta ja kokemusta lisää!!

Tokosta siirryttiin suoraan paimentaa Somerolla ja tehtiinki Uunon kanssa heti ekaksi muutam jako vaikka mä olin vähän sitä mieltä ettei se onnistu mutta sehän onnistu todella hyvin!! Mä olen ollu sitä mieltä et jako on jotenki ihan hirmu vaikee ja hankala juttu ainaki mulle mutta eipä se niin kamalan vaikeeta ollu ku vähän opin itse mitä siinä pitää tehdä jne.... Mutta kaikki kunnia kyllä kuuluu tuossa puuhassa Uunolle teki niin hyvin ja nätisti töitä eikä yhtää pääkoppa keittänyt yli!!! ;) Mä olin kyllä niin onnellinen ja tyytyväinen tuo jako treenin jälkeen taas, miten voi ihminen tullakki iloiseksi ja tyytyväiseksi kun joku homma sujuu noin hyvin!!! :)

Toisella kierroksella käytiin tekeen poispäin ajoa pellolla ja sekin sujui tänään mallikkaasti, mä psytyi itse jäämään nyt jo aika sivulle ja kauskin Uunosta ja lampaista ja silti homma toimi hyvin. Jos jäin Uunon oikealla puolella niin se oli selvästi Uunolle vaikeampaa kuin se te kuljin vasemmalla puolella tiedä sitten mistä tuokin johtuu..... Loppuun viel muutama haku lennosta ja ne kanssa hyvin!!!
Paimennus sujui kyllä tänään todella hyvin, on Uuno vaan niin taitava ja ehkä mäkin pikku hiljaa kehityn!! ;)

Voi todeta että meidän elämä ollut tokopainotteista mutta minkäs sille voi jos tokosta tykkää niin ohjaaja kuin koirakin!! Rokan kanssa tokoilu sujuu myös nykyään todella lennokkaasti ja iloisesti, Rokan kanssa paikalla istuminen pitäisi saada vielä kuntoon niin sitten kokeisiin metsästään niitä ykkösiä kotiin.... Mutta siihen istumiseen pitäisi keksiä joku juttu... hhhmmmmhhhmmmm....
Loppu viikko tuo tullessaan tokokokeen jossa olen kylläkin vaan koetoimitsijana mutta pääsen aitiopaikalta seuraamaan Uunon sisarusten tokoiluja ja jännittämään peukut pystyssä et tulisi hyviä tuloksia!

1 kommentti: