.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Virtahevosta piikkisikaan....

Tämän viikon harmaat hiukset on ehdottomasti aiheuttanut Obelix pieni palleroinen!!! ;) Tiistaina käväisin koirien kanssa lenkillä ja löysin hyvän uuden metsäpolun jolla pääsen tuohon lähipellolla ja sitä kautta kotiin kätevästi. No minähän siinä kävelen tyytyväisenä ja koirat juoksee pitkin peltoja, kunnes Obelix bongaa peltojen välissä olevan ojan jossa hieman vettä pohjalla.... Obe sinne leikkimään virtahepoa, se vaan polskii ja nauttii ihanasta vedestä, enkä mä siihen sen enempää kiinnitä huomiota kun se tekee tuota lähes päivittäin kyseisessä ojassa.
No päästiin peltotielle ja aloin ihmetteleen et mitä kuraa Oben turkissa oikein on..... no siinähän on varmaan pari sataa takiaista hajonneena turkkiin ja päällä mukava kerros mutaa... Ei ollu muutenkaukana etten alkanu itkemään, niin se virtahepo muuttui piikkisiaksi!!
Kuvasta ei oikeesti näe kuinka paha tilanne oli oikeesti, koko mahanalunen täynnä takiaista, tasainen takiaislaatta....

Loppu viikon aikana ollaan ahkerasto Obea kammattu, pesty pari kertaa, käyty ostaan hevosten hännän ja harjan selvitys/kiillotus ainetta jota koiraan suihkutettu reilusti ja nyt tämä taistelu alkaa olla lopuillaan eli takiaiset saatu pois... Mutta kyllähän oli taistelu...
 Humanoidi virtahevot saunatakeissaan suihkun raikkaina!!! ;)

No ollaan me ehditty muutakin tällä viikolla puuhamaan eli tiistaina käväistiin Uunon kanssa paimentamassa Somerolla aamulla. Paimennukset meni kivasti ja nyt vähän haettiin et Uuno joutuu itse ajatteleen kun hakee lampaita mulle eli en antanut mitään käskyja vaan Uunon piti itse hoitaa homma kotiin. Ensin selvästi vähän ihmeissään et mikäs tää juttu on mutta muutamanlla toistolla alkoi homma luonaamaan ja saatiin ihan hyviä hakuja tuollailla vapaasti tehtyä! Kyllä paimennus on niin kivaa vaikka onkin todella haastavaa! ;)
Tiistaina illalla oli tavoitetoko jonne ehdittiin paikan päälle ja meitä olikin siellä mukava porukka, ensin tein Uunon kanssa ruutua ja siellä maahanmenoa niin et menin itse vähän lähemmäs ja saatiin niin nättei maahanmenoja aikaiseksi!! :) Itse tavoite tokossa otettiin luoksetuloja eli Uunon kanssa suoria leluun, palkkää loppu osaa kiertämisen avulla ja siihen ollaan nyt saatu vauhtia lisää, stoppei kiertämisen avulla ja vakka mitä mikä liittyi luoksetuloon! Paikalla istuminen ryhmässä ja se meni hyvin. Loppuun vielä paikallaolon päätä niin et nyt oli kaksi häirikköä ja Koda härkkimässä Uunoa, mutta pää pysyi maassa kaiken aikaa!!!

Keskiviikkona tokoiltiin takapihalla ja tehtiin luoksetulon loppuosaa ja vauhti kasvaa. Kaukojen ekaa nousua pitkältä matkaa ja sitten tekniikkaa lyhyeltä matkalta. Seuraamista ja siinä erityisesti käännöksiä joissa autoin et kontakti ei vaan tipu vaan saadaan käännökset vähän tiiviimmiksi. Sekä loppuun pari tunnaria kierron kautta et saadaan vähän vauhtia lisää, hienosti kyllä pystyy tekeen työtä tunnarissa vaikka tulee kapuloille todella vauhdilla!! ;)

Torstaina käväistiin feeniksillä Tiian kanssa tokoileen ja Uuno aloitti tunnarilla ja tehtiin nyt myös kierron kautta ja matkaa reippaasti lisää.... Tunnari edelleen huippu hieno ja keskittyminen haisteluun hyvä. Perään ohjattu niin et Tiia vei oman mutta heitti muut, ekalla kerralla meinasi lähteä väärin mutta korjasin, uusinnalla oikein hienosti!! ;)
Toisessa sessiossa luoksetulon loppua niin et Tiia naksutteli mulle ja kyllä auttaa ettei tarvi itse arvailla koska kaoiran takapuoli osuu maahan! Jäävät leikkien läpi ja ne kaikki nappiin eli niihin on saatu varmuutta kyllä viimeisen kuukauden aikana paljon lisää. Loppuun vielä kaukoja niin et häiriköt oli miedän takana ja se ei tuottanut oikein mitään ongelmaa!! Kyllä on kiva treenata hyvässä seurassa, kiitos Tiia!! :)
Näin loikkii kenguru Uuno!! Kuva Tiia.L
Tänään on ollut toko vapaa päivä ja Obe pääsi hommiin kun käytiin vähän kärryhommissa Vaulammilla! Obe vetää kyllä niin hyvin ja tasaisesti, niin ja tuo koira tosiaan veti toista kertaa niit kärryi elämässään!! ;) No aikoinaan Kasper oppi yhtä helpolla tuon vetohomman ja sen jälkeen se veti missä vaan ja eipä haitannut mitä siellä perässä tulee!

Näiden treenien lisäksi ollaan lähes joka ilta temppuiltu koko sakin kanssa sisällä ja tehtyä kaikkea kivaa ja mukavaa!! Kyllä nuo temput on vaan niin kivoja ja koirat on niin innoissaan niistä!! ;)

Huomenna on edessä spanielierkkari Hyvinkäällä jonne suunnataan Rapan, Rokan, Jolindan ja Uunon kanssa (Uuno tulee harjoittelemaan häkissä nukkumista päiväksi näyttelypaikalle). Kyllä se vuosi taas äkkiä meni, justhan me siellä erkkarissa vasta oltiin!! ;)
Rapa innokkaana lähdössä erkkariin!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti