.

maanantai 8. lokakuuta 2012

MM-tiimin leiri

Eilinen päivä oltiin Tuorlassa MM-tiimin leirillä Uunon kanssa ja kyytiin saatiin Forssata Tiia ja Koda niin ei tarvinut ihan yksin matkustaa!! ;) Kiitos Tiia seurasta jälleen!! :)
Leiri oli myös lauantaina mutta me ei sinne päästy kun oltiin Tammisaaressa paimennuskisoissa, mutta onneksi nyt edes eilen päästiin paikan päälle!

MM-tiimi on kyllä huippu juttu ja ihan parasta siinä mun ja Uuno mielestä on varmasti se te päästiin siihen mukaan ja päästään nyt treenaamaan ihan huippu kouluttajien valvovan silmän alla ja olemaan mukana huippu porukan matkalla menestykseen! ;)

Aamu aloitettiin paikalla oloilla ja ne Uuno teki todella hienosti, istumisen istui tarkkaavaisena ja hyvässä ryhdissä, makuussa pää kaiken aikaa maassa ja meni myös hyvin maahan ja pomppasi käteen terävästi kun pyysin!! ;)

Katariina Kainulaisen opeissa treenattiin aamupäivä ja Uunolle valitsin teemaksi ruudun tai paremminki siellä maahanmenon ja sivulletulon. Maahanmeno usein kaksoiskäskyllä ja sivulle tullessa saataa jäädä vähän merkkiin kiinni. Näytettiin sit miten homma meillä toimii ja molemmat ongelmat tuli hyvin esiin, hyvä niin koska paha niitä korjata jos niitä ei nää!! ;) Maahanmenossa voisis käskeä Uuno vähän kovemmin maahan ja kun itse mietin niin voisin myös vähän omaa paikkaani miettiä eli jos menisin nyt muutaman kerran vähän lähemmas ja saisi onnistumisia sitä kautta niin se varmasti vahvistaa sitä myös. Kyllähän Uuno maahan menee jos sille kovemmin sanon mutta kun en tiedä haluanko tehdä niin vai vahvistaa maahanmenoa nyt jollain muulla konstilla ensin....
Sivulle tulossa mun tarvii auttaa Uuno nyt jonkin aikaa ja sitten tehdä jotain yllättävää ettei sitä tehdä aina samalla tavalla eli välillä lähteä juoksemaan tai kääntyä pis jne.... Välillä voisi myös lisäillä merkkejä jne koska sillon ei niin helpost jää kiinni niihin eli nyt luovuus nystyrät käyttöön ja täytyy tehdä tästä vähän yllätyksellinen!! :) Ruudussa maatessaan vähän haukottelee ja rahoittelee eli siihen turvallisuutta et pystyy siellä makaamaan rauhassa ja levollisesti! Hyviä vinkkejä ruutuun ja siihen miten sitä lähdetään työstämään eteenpäin! ;)

Ruokatauon jälkeen jatkettiin Mäkisen Heikin opissa ja nyt Uunolle valitsin teemaksi luoksetulon ja varsinkin sen viimeisen pätkän kun siinä jarruttelee ennen sivulle tuloa. Tehtiin ensin luoksetulo pitkältä matkaa ja siinä vauhti muuten ok mutta pari metriä ennen mua alkoi himaan eli varmaan alkaa ajatteleen sivulle käännöstä. Tehtiin lyhyeltä matkaa niin et kutsuin sivulle mutta matkalla lähetin suoraan kiertämään ja siitä palkka, näin oli parempi ja vauhti ainakin lissäntyi eli tätä voisi nyt jatkaa ja joskus aina vaan ottaa sivulle, mutta siitäkin sitten päästää kiertämään palkaksi. Yksi idea oli vahvistaa vaan sivulletuloa paljoa ja saada siit todella kiva, tuotakin varmasti lähdetään vahvistaan sillä siit ei ole mitään haittaakaan. Kolmas hyvä ajatus oli opettaa Uuno tulemaan takakautta sivulle, koska silloin ei tarvisi niin ajatella käännöstä vaan voisi vaan kiertää mut ja istua sivulle! Tuota nyt kanssa treeniin koska siitä saa kivan tempun äkkiä ja luulen et siihen saa hyvin myös vauhtia kun tekee sitä vaikka kierron kautta tai vastaavaa. Monia hyviä ideoita saatiin ja nyt niitä lähdetään työstämään varmasti kaikkia ja katsoo sitten aikanaa mikä niistä toimii parhaiten Uunon kanssa!!

Muita asioita joita tuli mieleen siinä muita koirakoita katsellessa eli metalli opetetllaan nyt ottamaan vinosti niin saa varmasti sen kolinan pois helposti. Itse pitää olla aktiivinen ja lähteä vaikka pois jos koira jää haaveileen jotain tai katseleen johonki muualle, tuota ollaan tehty todella vähän mutta tuolla saisi varmasti vahvistettua sitä kontaktia ja sitä et se kontakti pysyy mussa vaikka tapahtuisi mitä vieressä! Liikkeiden välit myös aktiiviseksi eli ne myös yhdeksi liikkeksi ja sitä pitää muistaa treenata paljon!
Kyllä oli mukava leiripäivä ja paljon ajatuksia tuli mukana kotiin joita varmasti tässä sulatellaan ja sitten lähdetään työstämään Uunon kanssa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti