.

lauantai 6. lokakuuta 2012

Kisakausi paimennuksessa päätökseen

Tänään aamutuimaan matkattiin Uunon kanssa Tammisaareen paimennuskisoihin ja kyseessä oli paimennuksen junnujen ja nuorten mestaruuskisa. Aamupäivä katseltiin kakkosluokkalaisten eli nuorten työskentelyä ja puolen päivän aikaan alkoi sitten junnut eli ykkösluokka!

Uuno starttasi kuudentena lähtijänä ja arvoin vielä tolpalla mennessä et kummalta puolelta lähetän hakemaan mutta lähetin sitten oikealta vaikka tiedän tai ainakin luulen et se vasen on parempi... No mutta nyt tehtiin oikea kaari ja se onnistui ihan kohtalaisesti, vähän olisi saanut olla pulleutta lisää mutta muuten ok. Kaaren päässä Uuno painoi lampaat hieman vinoon ja siitä syystä nosto oli vino ja samoin kuljetus mulle tuli banaanilla, no mutta Uuno malttoi nyt hyvin tehdä töitä ja tuoda lampaita mulle!
Poispäin ajo sujui reippaasti ja ihan lähes tulkoon linjalla kaiken matkaa, kuljetus myös ihan ok. Vähän kuljetuksessa välillä seilattiin mutta olen ihan tyytyväinen. Häkki sitten tuotti ongelmia kun yksi lammas pääsi kiertään sen ympäri ja sittenhän sitä kierrettiin, mun olisi pitänyt itse olla aktiivisempi kun lampaat kerran vähän pelkäsi ihmistä niin mä olisi myös voinut niitä hieman ajaa häkkiin.... No mutta lopulta meidän aika loppui ja se oli siinä, mutta tulos saatiin tehtyä!!

Olen Uunoon hurjan tyytyväinen kun pystyi noin hyvään suoritukseen vieraalla pellolla ja vieraiden lampaiden kanssa jotka ei ihan liikkunut niinku Uuno on tottunut! Uunon hermot myös kesti hyvin ja teki töitä todella nätisti eikä yhtään keittänyt  yli, hienoa työtä nuorelta pojalta!!
Ensi kesänä sitten kakkosluokkaan katsomaan kuinka homma siellä sujuu ja toimii, sitä ennen pitää treenata se pilli kuntoon ja sitten noit perusjuttui tehdä et saa koirasta täsmällisemmän ja mun pitää opetella lukemaan lampaita paremmin! ;)
Kuva paimennuskauden parhaan radan jälkeen kun Uuno voitti kennelliiton kisassa ykkösluokan Somerolla tuossa syyskuun alussa!

Junnujen mestaruuden voitti Uunon siskoplikka Tiikeri, paljon onnea Tiikeri ja Marika teidän rata ja meno oli niin hienoa ja taitavaa!!! :) Me otetaan Uunon kanssa mallia teistä ja yritetään jos saatais joskus tehtyä yhtä hienoja ratoja!!
Uuno ja Tiikeri kesällä 2011 ja menossa varmaan henkevät keskustelut!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti