.

maanantai 12. elokuuta 2013

Uusi lyhenne nimen eteen!! :)

Hupsista kun aikaa taas kulunut edellisestä päivityksestä eli taitaapi nyt tulla vähän enemmän sitten tekstiä ja juttua.... No katsotaan innostunko kirjoitteleen....

Woollandian pentupäivä on todellakin takana päin ja oli taas niin lystiä ja kivaa viettää pari päivää mukavassa porukassa ja ihanan harrastuksen parissa tietenkin. Uunon kanssa tehtiin sellaista perustreeniä paimennuksessa tai siis niitä juttui mitkä tarvii eniten treeniä kun kisojakin oli taas tulossa.
Viikollakin käytiin tiistaina paimentamassa ja silloin otin kaaria ja nättejä nostoja karitsoilla ja tässä treenissä kyllä onnistuttiin todella hyvin. Hienot oli kaaret ja Uuno teki todella rauhallisesti mutta samalla varmasti töitä nostossa eli kyllä siinäkin se treeni vaan auttaa ja koiran pää kasvaa pikku hiljaa ja alkaa kestämään vaikeampia paikkoja!! Toisella kierroksella jakoa, se nyt ei ehkä menny ihan putkeen mutta hyviä jakoja saatiin aikaiseksi. Jaon kanssa pitää nyt itse vaan malttaa ja edetä hitaasti ja kokeilla itse olla todella selkeä koiralle siinä tilanteessa, voi kuinka vaikeaa..... No mutta opettelemalla se alkaa sujumaan ihan varmasti.

Muuten viikolla käytiin kentällä tekemässä vähän hyppyjumppaa ja kontaktei ja innosituin tekemään pientä rataakin Uunon ja Rokan kanssa. Hyppyjumppa molempien kanssa todella hyvin ja  alkaaa näyttämään ainakin mun silmään aikas hyvälle noiden takaosien käyttö. Kontaktit Uunon kanssa hyvällä mallilla, puomin ylösmenoa täytyy vähän työstää mutta eipä se varmasti suuri juttu ole, vaatii vaan toistoja muutaman alle. Rokan mielentilaa kontakteja kohtaan olen saanut selkeästi muutettua sillä nyt juoksee puominki todella lujaa eikä ajattele pysäytystä tasaisessa osalla vielä, hyvä! Pienet ratatreenit meni myös todella hyvin ja kyllä muuten oli vauhtia ukoissa. Erityisen positiivisesti olen yllättynyt kuinka hyvin molemmat meni kepeille sisään eikä edes ollu mitään ongelmia vaikka vauhtia oli ihan riittävästi eli kyllä noista taitaa vaan tulla ihan kelpo aksakoiria!!! :)

No perjantaina oli vuorossa paimennuskoe Woollandiassa ja tällä kertaa kennelliiton koe eli tarjolla myös uusia titteleitä!!! ;) Uunon kanssa startattiin kakkosluokassa toista kertaa ja mun onnekseni radalla ei ollenkaan jakoa vaan joku kamala viritys aitaelementeistä, sitä kutsuttiin myös maltanristiksi eikä mulla siitä paljoa hajua ollut mutta ei haitannut. Muuten tehtiin hyvä rata mutta haussa annettiin vähän tasoitusta muille kun mulla ja Uunolla vähän epäselvyyttä kumpaa kautta lambit haetaan.... No mutta hyvin Uuno haki ne sitten lopulta sieltä mistä mä halusin, pienen neuvonpidon jälkeen!! :) Tällä kertaa ei tulosta mutta ihan siisti rata tuota hakua lukuun ottamatta!!
Lauantaina paimennuskisat jatkui ja taas löysin itseni ja Uunon lähtötolpalta seisomasta! Tällä kertaa sitten neuvoteltiin säännöt Uunon kanssa kotona kuntoon ja tehtiin yhdessä töitä koko rata, vähän Uuno meinasi alkaa omia juttuja touhuamaan nostossa mutta palautui kuitenkin ruotuun äkkiä!!! :) Tulokseksi 78pistettä ja nimen eteen saa laittaa kunniamaininnan PAIM2!!! :) JEEE!!!! Sijoituttiin viel kolmanneksi vaikka kisassa lähemmäs 20 koirakkoa eli eipä tuo Uuno mikään turha jätkä ole!! :)
Paljon Onnea myös sisaruksille Tiikerille, Taralle ja Lukille hienoista radoista ja kunniamaininnoista nimen eteen, aikamoisen hienoja sisaruksia kyllä ovat!! :)
PAIM2 UunoDG

Empä olisi keväällä tai tässä kesän aikana uskonut et tuo tunnus vielä saadaan kun välillä tuntuu että pakko viel niin hajallaan..... Mutta ollaanhan me edistytty hurjaa vauhtia kun ajattelee et Uuno mun eka koira jonka kanssa paimennan, mitenköhän hieno ja hyvä Uuno olisi jos olis jollain taitavalla paimentajalla.... Mutta sitä en edes halua tietää koska me edetään Uunon kanssa omaa vauhtiamme ja katsotaan sitten muutaman vuoden päästä mihin asti mahdetaan ollenkaan päästä!!! :) Nyt voi otta paimennuksen suhteen rennosti ja vaan nauttiskella  hetken aikaa, paljon treenattavaa on mutta eipä tässä mikään kiire ole mihinkään mennään ihan omaa tahtiamme.

Eilen aamusella käväisin "arvioimassa" vähän tokoilijoita jotka pyrkivät kaverin edustamaan seuraan tokoporukkaan. Olipa vaikea tehtävä kun koirakot hyvin eri-ikäisiä ja tasoisia mutta omat ajatukseni kerroin ja toivottavasti siitä oli heille apua porukan kokoomiseen. Oli kyllä kiva käydä, kiitos kutsusta!! :)

Tänään käväistiin koko perheen voimin lenkillä lähimetsässä, ajatelkaa mäkin menin metsään lenkille!!! :) Eikä onneksi näkynyt yhtään luikertelijaa tai muuten olisi ollut kuulovaurioita tässä lähellä asuvilla!! :) Koirat oli niin onnellisia kun päääsivät metsään juoksemaan taitaa tuo pellolla juokseminen niitä jo vähän kyllästyttää kun sitä ollaan koko kesä harrastettu.
Äsken käväisin viel kentällä Rokan ja Uunon kanssa tekemässä vähän hyppyjumppaa, keinun alastuloa ja tokoa!! Nyt siis tokoloma loppunut ja treenit alka palautua ohjelmistoon pikku hiljaa vähän silleen fiiliksen mukaan!
Uunon kanssa tehtiin EVL liikkeet läpi ja katsottiin missä mennään kun ollaan tässä lähiaikoina menossa pariin kokeeseen. Liikkeet hyvällä mallilla, oikeastaan siinä kunnossa mitä ne oli sillon kun "lomalle" jäätiin. Kokeisiin voi siis mennä hyvin mielin ja katsotaan sitten mitä lähdetään hiomaan paremmaksi ja miten. Olipa kiva tokoilla!!
Rokkakin pääsi tekemään ruutua, merkkiä ja kaukoja, olipa kooikeri herra taitava ja innoissaan!!! Teki ihan satalasissa ja viiletti pitkin kenttää, välillä vähän muuallekkin kun piti mutta ei se haitannut kun kivaa oli!

No mitäs Rapalle kuuluu, no eipä erikoista. Hänen korkeutensa nauttii elämästään ja loikoilee mielellään auringossa päivisin pihalla välillä vaan kylkeä kääntäen. Aina on kyllä yhtä innokas jos jotain pientä puuhataan mutta ei niin vaadi sitä puuhaa vaan on ihan tyytyväinen pelkkään olemiseenkin!!! Nyt vaan odotellaan sitä metsästyskauden alkua....
Obe sitten on ollut viime ajat oma vallaton ja vauhdikas itsensä, välillä meinaa sen kanssa tulla harmaita hiuksia mutta sitten taas vaan naurattaa kun se tohkottaa mennä minne sattuu ihan päättömästi!!! :)

Nyt taidetaan taas olla kartalla meidän kuulumisten kanssa eli treenit ja touhut jatkuu. Kuumeisesti odotellaan ekoja yöpakkasia et mäkin uskallan enemmän alkaa kulkemaan metsässä ja päästään tekemään vetopuuhia kun ilmat vähän viilenee.

1 kommentti:

  1. Kyllä se on vaan teidän upea yhteistyö mikä tietä vie eteenpäin! Te olette mahtava pari ja te olette ansainneet PAIM2 tunnuksen! Onnea :)

    VastaaPoista