.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Viikko vierähti vaan loppuun ja uusikin jo alkoi

Viime viikko vierähti todella äkkiä kun varsinkin se loppu viikko oli hieman kiireinen, oli vaikka mitä puuhaa sinne ja tänne ja tonne ja silti tuntui et jäi puolet tekemättäkin....
No mutta vaikka on ollut kiire niin ollaan kuitenki treenailtu koirien kanssa. Rasmus ja Obe ovat edelleen kesälomalla ja ovat vaan hengailleet mukana treeneissä ja välillä kotona sohvan valtiaina...
Rokan kanssa vähän aksattiin tiistaina Somerolla kun alkoi Aneten aksakurssi ja olipa se vaan taas niin kivaa!! Mun ja Rokan meneosta kyllä huomasi hyvin et aksa ollut vähän tauolla kun molemmat vähän jähmeitä liikkumaan, mutta Anette kun muutamia kertoja huomautti asiasta niin päästiin sitten liikkeelle ihan reippaasti ja alkoi taas homma näyttämään agilityltä!! ;) Rokka kyllä tykkää aksasta joten ehkä nyt tarvisi alkaa sen kanssa tekemään sitä vaan enemmän, niin löytyisi se yhteinen vauhti ja sävel paremmin.
Muutamina päivinä myös tokoiltiin ja ne tokotukset ovat menneet ihan hyvin, Rokka kun osaa liikkeet teknisesti mutta se oikean vireen löytäminen on se suurempi juttu meillä ja varsinki kisoissa ja kisamaisissa tilanteissa.

Uunolla ollut sitten aktiivi viikko ollaan tokoiltu, paimennettu ja aksattu, eipä ole ainakaan ollut tylsää ja yksipuolista tuo harrastaminen. Uuno aksasi myös Aneten kurssilla ja meni aikas hyvin vaikka itse sanonki, nyt se lukee jo ohjausta aika hyvin eikä sinkoile ihan minne sattuu!! Treenattiin keinua muutama kerta ku se ihan uus juttu Uunolle, keinu meni hyvin eikä Uuno yhtään ihmetellyt kolahdusta tai mitään eli nyt sitä vaan pitäisi treenata et sen saa kuntoon.
Tokossa ollaan treenattu varmaan lähes kaikkea mahdollista ja kaikki sujuu, nyt on sellainen tilanne tokon suhteen et liikkeet aikas kivasti kasassa, motivaatio kohdillaan vaan sellaista pikku viilaamista ja hiomista tehdään. Ollaan tietenki tehty myös niitä juttuja mitkä jo hyvässä mallissa ihan sen takia et pysyvät kunnossa! Ohjatussa ollaan otettu iso asken eteenpäin ja sekin on nyt hyvässä mallissa. Tokoilu Uunon kanssa on vaan niin ihanaa kun pystyy hiomaan tekniikkaa vaikka kuinka ja paljon ja silti Unski aina yhtä innokas!!
Torstaina käväistiin Mäkisen Heikin luona tokoilemassa ja Uunon kanssa tehtiin tunnaria, se teknisesti ihan ok mutta haluan siihen vähän lisää sellaista voimaa tai vauhtia tai jotain sinne päin nyt vähän sellainen löysä....En tiedä ymmärtääkö kukaan tuosta selityksestä mitään mutta siihen nyt haetaan sitä ilmettä vähän lisää. Saatiinkin siihen hyviä neuvoja ja nyt lähdetään niitä työstämään. Toisena juttuna katsottiin ruutu liikkeenä ja se muuten todella hyvä mutta kun tulee seuraamaan niin sitä oikeaa paikkaa voisi vähän vahvistaa namilla, nyt tuppaa menemään musta ensin ohi puol metrii ja sit vasta korjaa itsensä oikealle paikalle eli siihen vähän tarkkuutta. Loppuun vielä paikalla istuminen ja se todella mallikas suoritus!! Kiva käydä tokoilemassa niin et joku seuraa mitä teen ja kommentoi heti ja antaa palautetta, näin sitä itse oppii kaikista parhaiten!
Paimentamassa käväistiin menneellä viikolla kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla tehtiin hakukaaria kun ne kisat taas alkaa lähestyyn, kaaret aika kivassa kunnossa ja vissiin ihan hyvä kun ajattelee et tuo koira on kuitenki vasta 1.5v! Itse välillä vaan näkee ne huonot jutut ja sitten ottaa itseä päähän mutta hyvä kun joku aina välillä muistuttaa tuosta koiran iästä ja siitä et ei se voi kaikkea osata täydellisesti vaan niitä asioita pitää treenata ja sitten myös antaa aikaa sille koiralle oppia ne!! Mä kun olen vähän sitä mieltä välillä et ne pitäis oppia kerralla ja sitten se juttu kunnossa, mutta ei se ihan noin mene noiden koiruuksien kanssa!! Myös häkitystä ja siellä pyörimistä vähän treenattiin ja se alkoi kyllä paremmin sujumaan kun sitä treenasi, ihme juttu!!! :)
Jos Uunolta kysytään mitä se haluisi harrastaa/treenata vaikka joka päivä niin se on ihan varmasti tuo paimennus, siitä niin hyvin näkee kuinka tyytyväinen koira takakontissa istuu kun käännytään Somerolla kohti Woollandiaa!!!

Mitäköhän muuta meillä ollaan sit touhuttu...No viikonloppu meni juhliessa Saken ja Kallen yllätys 30v synttäreitä jotka olikin aikas mahtavat juhlat!! Oli supermiehii ja vaikka mitä, ehkä kuitenki se juhlien kohokohta oli se kuumailmapallolento!!! Voi että miten ihanaa se oli, toivottavasti synttäri sankarit oli samaa mieltä ja nauttivat juhlistaan yhtä paljon kun vieraat!
Sankarit sankariasuissa!!!Ihania maisemia ihanalta iltalennolta!!
Tällä viikolla onkin ohjelmassa taas vaikka mitä eli kisastartteja mun koirilla taitaa yhteensä olla kuusi ja lajejakin kolme eli kiireinen viikko tulossa, katsotaan nyt kuinka noista kaikista kisoista selvitää ja uskallanko kaikkiin osallistua..... on viime päivinä alkanut vähän epäilyttämään mutta kaipa noihin nyt osallistutaan ja jos kaikki ei mene ihan niinku ollaan suunniteltu niin sitten seuraavalla kerralla taas paremmin!! :)

Ainiin unohdin ihan kokonaan yhden jutun, Obelixin veli poikkesi kylässä lauantaina Vaulammilla, mä en valitettvasti Oordia ehtinyt näkemään kun oli noita juhlajärjestelyitä mutta Sakke oli velipojan nähnyt ja sanoin et kyllä niissä veljeksissä oli samaa näköä!! :) Oordi lähtee nyt matkaamaan kohti kotiaan eli Japania, Oordille oikein hyvää kotimatkaa ja toivottavasti Obe kuulee velipojastaan näin netin välityksellä!!!

Tänään käväistiin Tiian ja Kodan kanssa tokoilemassa kartanon puistossa ja aloitettiin paikallaan makuulla. Uuno makasi oikein nätisti, kerran Tiia oli huomauttanut kun pää nousi ylös niin oli sen sit heti laskenut, ei haitannut vaikka Tiia käveli ympäri ja vähän häiriköi Unskia!!
Tehtiin myös vähän paikallaolon häiriötreeniä eli Tiia yritti saada Uunoa ylös maasta mutta Uuno pysyi aikas kivasti, muutaman kerran jouduin korjaamaan mutta niistä taas opittiin, tuollaista pitää tehdä ja paljon lisää! Ohjatun vasen puoli kerran ja nyt kaikki kolme kapulaa paikoillaan ja se oli todella hieno ohjattu, ei mitään korjattavaa, halkotreeni siis auttanut Kiitos Jaana!! Ruudun sivulletuloja treenattiin kiertojen avulla ja kun namilla otan sivulle niin muutamalla toistolla alkoi jo parantamaan paikkaansa. Luoksetulo kerran ihan liikkeenä ja ihan ok, vähän saisi pysähtyä terävämmin eli ne treeniin kisojen jälkeen. Kaukot liikkeenä ja ne hyvät, S->I tarvii viel paljon vahvistusta mutta sitä kanssa vaan treenataan niin vahvistuu. Zetan asennot läpi kerran kaikki, muut hyvii mutta istuminen vähän vino. Loppuun vielä tunnari suurella kapula määrällä, hyvin Uuno haisteli ja varmasti nappasi oman ja toi mulle!! Olipa kivat treenit, Kiitos Tiia kun potkit mut sängystä ylös treenaamaan ja Uuno kiittää Kodaa juoksuhetkestä!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti