.

torstai 26. heinäkuuta 2012

Miniloma


Heti alkuun muutama kuva vkolopun tokokokeesta ja Uunosta, kuvat Johanna Hento, kiitos kuvista!! :)
Uuno tarkkaavaisena ja ryhdikkäänä paikalla istumisessa!

Näin voi vähän mulkoilla vieruskaveria paikkamakuussa!!

Jaahas ja mihin se liikkuri laittaa sen oman kapulan....

"mitä nyt oikein odotetaan, hommiin pitäis päästä jo"

Maanantaina käväsistiin Tiian ja Onnin kanssa lenkkeilemässä Elonkierrossa ja samalla matkalla vähän tokoiltiin, Rokan kanssa tehtiin ruutua, jääviä ja kaukojen ekaa nousua ja kaikki sujui oikein hyvin! Rokka oli ihanan innokas ja touhukas kun ei olla muutamaan päivään tehty mitään tokoon liittyvää!

Uunon kanssa tehtiin vähän paluttavia juttuja vkolopun jäljilta eli ruutua lätkällä ja nyt löysi hienosti merkin vaikka se oli sellainen matala. Kaukoissa eka nousu toimi oikein hyvin ja teki tarkkoja ja nättejä vaihtoja. Jäävissä se istuminen jostain kumman syystä nyt myös hieman huono eli treenasin sitä muutamn kerran erikseen ja alkoi palautumaan mieleen kivasti. Loppuun viel palloiltiin muuten vaan yhdessä!

Tiistaina Uunolla oli treffit Somerolla Ritnin kanssa ja vähän kokeiltiin harjoitella paimennusta mutta se taisi kyllä jäädä sille kokeili asteelle kun valittiin vähän villit lampaat.... Ajateltiin fiksuina ottaa ne nuoret et ne liikkuu hyvin ja kyllä muuten liikkui mutta ei ihan sinne minne haluttiin!! No tekevälle sattuu tälläisiä vääriä valintoja välillä ja sitten sen valinnan kanssa on vaan pakko kokeilla selvitä.... Uunon kanssa tehtiin läheltä muutama kaari ja ne suht koht ok, mutta ei niin hienoja ku ne tuossa jossain välissä jo oli eli hienot kaaret edelleen kadoksissa ja se ketä tunnustaa ne Uunolta varastaneen niin voisi ystävällisesti palauttaa ne, kiitos!! :)
Samalla reissulla vein Uunon Katille hoitoon muutamaksi päiväksi kun lähdettiin Saken kanssa pienelle lomalle, mukaan reissuun lähtivät myös Leevi ja Vaari. Rasmus pääsi hoitoon Tiian luokse, pitämään Onnia kurissa ja Obe ja Rokka sitten vietiin Vaulammille hoitoon. Kaikilla koirilla siis hyvät hoitopaikat eli kiitoksia kaikille hoitajille kun jaksoitte ottaa noita meidän apinoita hoitoon vähäksi aikaa!!

Tiistaina illalla suunnattiin Saken, Leevin ja Vaarin kanssa laivaan ja nenä kohti Tukholmaa jossa meitä eilen keskiviikko aamuna odotti bussi joka kuljetti meidät kolmårdenin eläintarhaan ihmetteleen ja katseleen kaikenmoisii elukoita! Päivä vierähti todella nopeasti eläintarhassa ja oli kyllä hauskaa. Päivän paras kohta oli ehdottomasti delfiini esitys, kyllä vielä koiria kouluttaa tekemään vaikka mitä temppuja mutta miten ne delffiinit voi osata ne kaikki temput.... Eli seuraavaksi pitää rakentaa tuonne takapihalle oma allas ja ottaa muutama delfiini sinne ja alkaa kouluttamaan niitä! Mä luulen et koiran koulutus on aikas helppoa niiden rinnalla!!

Ihana jättiläinen!!

Karhun pennut oli todella leikkiväisiä

Smile!!

Ihana delffiinit, todella mahtava esitys!!

Matkaaja- Leevi


Tänään aamulla tultiin kotiin ja Vaulammilla odotti pari illoista koiraa ja samalla haettiin myös Rasmus ja Uuno kotiin eli lauma koossa jälleen ja kotona!!
Tänään iltapäivällä mentiin Somerolle vähän paimentamaan ja Sallan kanssa innostuttiin myös aksaamaan, Uuno pääsi tekemään hyppyjumppaa kasvavalle ja korkeuden arviointi sarjalle ja tuohan osasi oikeesti hypätä aika kivasti! Nyt tuli sellainen pieni inspiraatio jos vaikka ryhdistyisi ja alkaisi tekemään noita hyppyjumppa juttuja vähän useammin ku  kaks kertaa vuodessa!!

Itse paimennuksessa kekskityttiin kaariin ja nyt alkoi ne kadoksissa olleet hienot kaaret jälleen löytyä, mä olin niin tyytyväinen Uunoon kun alkoi homma näyttämään taas hyvältä. Viime viikot ollut vähän itsellä sekavat tunnelmat tuon paimennuksen saralla ku ne Uunon kaaret hukkui ja ei vaan muutenkaan ole mennyt ihan putkeen, mutta nyt taas valoa tunnelin päässä ja Uuno näytti miten hienosti osaa hoitaa tämän homman!! Mun pieni paimen!! <3 Tehtiin myös pätkä poispäin ajoa ja sekin toimi nyt kivasti kun lampaat liikkui sopivasti ja niitä oli helppo liikutella!  Nyt vaan pitää itse malttaa keksittyä noihin perusjuttuihin ja saada ne toimimaan hyvin ja niin et Uuno oikeesti osaa ne, enkä mä saa ahnehtia liikaa liian äkkiä vaan pitää mennä koiran ehdoilla. Musta tuntu että tuossa keväällä Uunon kanssa edettiin vähän liian suurin askelin ja sen takia tämä pienoinen takapakki tässä kärsittiin eli nyt jos etenisi vähän maltillisemmin ja sen koiran ehdoilla ei kartturin!!

Paimennuksessa ajeltiin tokoileen Eijan kanssa tuohon yläasteen kentälle ja Rokan kanssa tehtiin ensin ruutu ihan liikkeenä joka muuten hieno mutta nousi kerran seisomaan ruudussa kun kävelin sitä kohti. Perään ehti ohjattu ruutua kohden ja luulin et se vaikea mutta hienosti Rokka siitä selviytyi ja ei ollu yhtään menossa ruutuun vaikka mä niin luulin!! Loppuun viel puun kierron avulla luoksetulon stopit ja muutama suora luoksetulo! Olipa kiva treenata Rokan kanssa kun oli niin innokas ja leikkisä!!

Uunon kanssa tehtiin kanssa ruutu liikkeenä ja siinä ongelma jälleen matala merkki, nyt meni seisomaan kapuloiden taakse joita oli merkin lähettyvillä. No kun löydettiin merkki niin loppu ruutu meni hyvin vaikka ruutuun juoksu matkalla oli yksi kapulakin, ei haitannu!! Ohjattu perään ruutua kohden ja siinä kanssa matala merkki ongelma eli sitä pitää nyt treenata paljon, muuten ohjattu hieno. Luoksetulon stopit kiertämisen avulla ja huomasin et seisominen toimii melkein paremmin suullisellä käskyllä. Pari suoraa luoksetuloa myös ja vauhti niissä hyvä, luoksetulo kyllä hyvässä mallissa tällä hetkellä. Tehtiin myös vähän seuraamista ja paljon vasempaan käännöksiä kun tuppasi vähän edistään mutta noilla käännöksillä se saatiin paraneen. Tunnari kerran ja siinä hieman epävarmuutta mutta hyvin varmasti tuo silti oman eli sitä pitää vaan treenata. Loppuun vielä jäävien istumista ja nyt se hyvä! Olipa kivat treenit Uunonki kanssa ja paljon ehdittiin treenaamaan lyhyessä ajassa.

Treeneistä siirryttiin vielä Elonkiertoon lenkkeileen Tiian ja Onnin kanssa, kyllä koirat vaan jaksoi vielä juosta ja touhuta vaikka päivälläkin ehdittiin touhuileen aikas paljon kaikenlaista!!
Muutama kesäkuva vielä meidän koiruuksista:







 Rasmus nautiskelee, kesästä ja lämmöstä!!



 Kooikerit kesäpäivää viettämässä auringossa
"Kisaviikon" voittoisa kaksikko!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti