.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

"Kisaviikko" takana

Nyt alkaa tämä viikko olla lopuillaan ja tällä viikolla todellakin kisattiin kolmessa lajissa ja yhteensä viiden startin verran eli melko kiireinen viikko taas ollu!! Mutta näin jälkikäteen voin sanoa et kyllä kannatti kisata....

Tiistaina vuorossa oli paimenkoira yhdistyksen paimennuskisat Somerolla ja tietenki Uunon kanssa sinne kisaamaan mentiin ja samalla vähän talkoileen. No meidän osalta kisa päättyi lyhyeen ku lampaat ei tykännyt Uunosta ja poistuivat sivistyneesti paikalta.... No ensi kerralla paremmin, mutta sitä ennen me vähän treenataan ja sitten tehdäänki ihan huippu suoritus!!!

Keskiviikkona ohjelmassa piti olla kennelliiton paimennusakisa mutta sen peruin Uunon osalta ku asiat joita siellä pitää osata niin ei ole viel kovin vahvasti meillä hanskassa ja mun mielestä se ei ole reilua koiraa kohtaa jos vaadin/odotan siltä jotain sellaista jota se ei osaa vielä, voisi ehkä tuurilla onnistua mutta.... Mä olin todella tyytyväinen päätökseeni ja koko illan aikana vaikka tietenki kisapaikalla oltiin talkoilemassa niin ei tullut kertaakaan oloa et pitäis sittenki päästä kisaamaan eli oikea päätös tuli tehtyä! Nyt me treenataan ja katsotaan sitten niitä kennelliiton kisoja ens kuussa jos sinne sitten uskaltaisin jo tolpalle kävellä.... On se tolppa vaan pelottava paikka, no mutta kyllä me Uunon kanssa se pelottava tolppa vielä selätetään ja näytetään sille närhen munat!!!

Torstaina tämä meidän kiireinen elämä jatkui, lähdettiin heti mun töiden jälkeen Rokan kanssa kohti Ylöjärveä, Eija poimi miedän kyytiin ja sitten eiku menoksi! Kyllä sitä tekee vaikka kuinka hulluja reissuja jos seura on hyvää ja kun kyseessä on koiraharrastus!! Mentiin siis aksakisoihin ja kisaamassa oli ensin Reiska Eijan kanssa, heille toiselta radalta luva!!! Onnea paljon!!! Myöhemmin illlalla myös Rokka pääsi tositoimiin agilityn saralla ja voisi sanoa et se menee todella hyvin kun muistaa et olen varmaan tämän kesän aikan treenannut 5 kertaa korkeintaan....mutta eikö se jotenki silleen menny et lahjattomat treenaan tai jotain!!! =D
Olin Rokan ilmoittanut kahdelle aksa radalle ja eka rata meni muuten ihan virheittä mutta sitten kartturi vähän hipsutteli siellä radalla ja antoi koiransa juosta välillä vaikka kuinka ja kauas kääntymään niin saatiin ihan vähäsen yli aikaa, sijoituttiin kuitenki kolmansiksi!!!
Toisella radalla olin sen verran vihainen itselleni taas et kyllä ne jalat kulki paljon lujenpaa kun ekalla kerralla ja se kannatti, radan saldoksi saatiin nolla ja aikain riitti hyvin, tällä suorituksella voitettiinn medi2 toinen aksarata ja saatiin meidän toinen luva eli yksi vielä niin sitten kolmosluokka jo kutsuu meitä!!!

Aksaaminen oli kyllä todella kivaa ja mä ite jotenki koin sellaisen ahaa elämyksen et tuo koira tulee todella lujaa jos mä vaan uskallan ja muista juosta kovaa edellä, kiihdytteli tuolla toisella radalla nimittäin hurjaa vauhtia menemään ku mä vaan menin edellä. Eli nyt mulle vähän asennetta peliin ja juoksemaan vaan ihan täysiä edelle niin kyllä Rokka sitten tulee perässä hyvin!!! Toivottavasti saan jossain vaiheessa Eijalta tuon videon niin näkee itsekki kuinka hyvin se Roksu juoksee!!!

Tämän miedän pienen iltaohjelman takia oltiin kotosalla yhden aikaa yöllä ja kello tietenki soitti aamulla kuuden tietämissä.... vähän jäi yöunet vähille mutta ei haitannut yhtään ku saatiin hienoja tuloksia tehtyä moelmmat Eijan kanssa! Kisoissa myös Elli ja Lotte pukosta ja heille molemmille myös Luvat eli aikasmoinen ilta pukolaisilla!!

Perjantai ilta taisikin olla ns. vapaa ilta ja ainut tällä viikolla, mutta ettei vapaa aikaa vaan olisi liikaa niin käytiin vähän rakentaan kehää kentällä vkolopun kisoi varten ja samalla hieman fiilistelin Uunon kanssa kentällä tulevia kisoja varten. Mun piti niin viikolla treenata vaikka mitä mutta jotenki se on jäänyt kun on ollu tuota muuta ohjelmaa ihan riittämiin, no mutta tuleepa testattua kuinka Uuno kestää jos ei treenata ennen kisoja paljoa!

Eilen lauantaina oli siis tokokisat omalla kentällä ja siellä se koko päivä vierähti tehokkaasti töissä ja vähän kisaamassakin!! Kisaaminen kyllä kannatti sillä Uunolle tulokseksi ekasta EVL kisastaan ykköstulos 283.5pistettä, luokkavoitto ja KP!!!

Uunon kanssa kisaaminen tuntui niin hienolta ja mukavalta jälleen, sen kanssa voisi kisata vaikka joka päivä sillä siitä nauttii niin paljon!! Kaikki liikkeet onnistu todella hienosti tai ruudusa pieni kauneus virhe mutta sekin saatiin korjattua todella hyvin, Uuno kesti hyvin kisapaineen ja pystyi silti toimimaan lähes tulkoon niinkuin treeneissäkin. Itse jännitin eniten paikalla oloja mutta ne meni mallikkaasti vaikka ei olla niitä varmaan ikinä ennen tehty putkeen, mutta ei se näytännyt haittaavan yhtään menoa!!!
Eipä mulla tuosta kokeesta ole muuta sanottavaa kuin VAU!!!

Tänään sitten kisat kentällä jatkuivat ja arvatkaa vaan ketä siellä oli jälleen töissä ja kisaamassa, no tietenki minä ja Uuno!! Tämän päiväinen kisaaminen vähän jännitti et jaksaako Uuno kaks päivää putkeen tai alkaako arpomaan jotain tai jotain muuta vastaavaa, mutta suureksi ja positiiviseksi yllätykseksi Uuno toimi todella hiensoti ja suoritti liikkeet hyvin!!
Paikallaoloja jälleen jännitin mutta ne meni mallikkaasti, istua tönötti hienosti paikoillaan vaikka vierestä koira oli mennyt maahan, tämä oli todella positiivista!!!

Yksilöliikkeissä oli eilistä vaisumpi ja ei ihan niin innokas kun eilen tai yleensä teki kuitenkin hyvin töitä ja jaksoikin aikas hyvin vaikka kehässä oli aikas kuuma meidän suorituksen aikaan. Yksilöliikkeissä ei muuten mitään ihmeellistä mutta ruutu meni harmillisesti nollaksi kun Uuno unohti et siinä pitää suorittaa sellainen merkki ennen ku pääsee ruutuun!!! No tekevälle sattuu ja tapahtuu ja nyt tietää taas mitä pitää treenata ja harjoitella!! Kokonais tulkoseksi saatiin tältä päivältä EVL2 ja 254pistettä eli vaan 2 pistettä vajaa ykköstulos eli meni kyllä tämäkin päivä aika putkeen!!! Ihana Unski!!!


Eipä noihin kisajuttuihin paljoa lisättävää ole, todella upeaa tekemistä nuorelta koiralta jonka pää kestää hyvin ja tekee teknisesti aika hyvin hommia!!! 

Kerätään vähän yhteen vkolopun plussia ja miinuksia ja aloitetaan tietenki niilla plussilla:
 • Suoritukset pysyi hyvin kasassa
 • Teknisesti teki ne niin hyvin kun osasi tällä hetkellä
 • Uuno malttoi hyvin ja kuunteli mua
 • Ohjattu molempina päivinä 10!!!!
 • Paikalla olot onnistui
 • Sekoitettu liikejärjestys ei tuonut ongelmia eikä se et liikkeiden paikat eri la ja su
 • Sieti hyvin häiriöö ympäristöstä
 • Uunon häntä heilui paljon kehässä
 • Meillä oli kivaa yhdessä!! :)
Sitte ne miinukset tai paremminku sanottuna treenilistalle menevät asiat:
 • Ruutu kisamaisesti ja niin et merkki pieni ja ruudussa isot merkit
 • Zeta liikkeenä, sillä molempina päivinä istuminen epäonnistui
 • Liikkeiden välejä voisi vahvistaa 
Illalla vielä koko koiralaumamme pääsi uiskenteleen ja nauttimaan ihanasta illasta Vaulammille!! Obelix oli aikamoinen vesipeto jälleen, uiskenteli aluksi ku hullu mutta sitten innostui vaan leikkimään vesileikkejään rannassa ja jätti uinti puuhat muille koiruuksille! Tämän viikon koirat olleet vähän huonommalla liikkunnalla mutta nyt taas nämä kiireet helpottaa niin ehditään kunnon lenkeille ja muutenki touhuileen kaikkee kivaa eli pääpainoisesti tokoa ja paimenteleen!! Olen kyllä miettinyt jos vaikka aksaisikin tällä viikolla kun olen katsonut Rokalle muutaman kisat jo valmiiksi, et me siis nyt oikeesti lähdetään metsästään sitä viimeistä luvaa et päästään nousemaan kolmosluokkaan ja sitten voiki pitää taas vähän kisataukoo vaikka ens kesään asti!!! ;)

3 kommenttia:

 1. Minna & Uuno, te olette ihan superpari ja teidän toko on todellakin iloa silmälle!!
  Onnittelut teille vielä tätä kautta EVL:n komeasta korkkauksesta! Taisin sunnuntaina unohtaa onnittelut kaiken sen jännityksen keskellä :)

  VastaaPoista
 2. Huippukaksikko Minna ja Uuno!Onnittelut!

  VastaaPoista
 3. Unski on niin joviaaali heppu! Symppis kerrassaan!
  Hienosti tokoilitte, jännitin katsomossa kaikkien tuttujen suorituksia enemmän varmaan kuin kukaan suorittajista!

  Onnea kovasti teille molemmille ja tietty siskoplikka Tiikerille!!!

  VastaaPoista