.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Kriteerien tarkastelua

Uunon kanssa ollaan siis viimeisen viikona aikana vähän tarkasteltu niitä meidän kriteerejä tokon suhteen eli nyt on laitettu ohjaaja sekä koira ruotuun! Ei ole ihme jos koira menee henkselit paukkuen tunnarikapuloille ja vähän sählää siellä jos se on ainnettu niin tehdä tai jos koira ei pysähdy luoksetulon seisomiseen ihan niin hyvin kuin osaa no sen on annettu ehkä hieman valua ja palkattu kuitenkin siitä. Näitä asioita riittää lähes joka liikkeessä jossa omat kriteerit ovat olleet vähän "hukassa" loman jälkeen ja kas kummaa kun Uuno osaa heti hyödyntää nuo jutut!! :) No nyt on syynätty kaikki liikkeet läpi muutamaan kertaan ja katsottu mitä oikeasti osaa ja missä vähän viilaa mua linssiin ja nyt noiden treenien pohjalta on alettu työstämään liikkeisiin sitä viimeistä silausta eli pistettä I:in päälle!
Hauska huomata miten pienillä korjauksilla ja huomautuksilla Uunosta löytyy ihan uusi tapa työskennellä, nyt työskentelee enemmän mulle ja kuuntelee mitä siltä pyydän, kun tuossa ennen tätä kurinpalautus operaatioo välillä vähän ehkä teki itselleen hommia ja teki niinku ennenki on tehty ja oli vähän sen oloinen ettei olisi ollenkaan mua siellä tarvinut vaan tiesi ilman mun ohjeita mitä tehdään ja koska.... Tuo noiden paimenten oppimiskyky ja se miten alkavat ketjuttaan asioita on ihan uskomaton taito, mistä oli aluksi ihan ihmeissään ja onnellinen mutta nyt se välillä ärsyttää ja pitää kovasti rikkoa kaavoja että nuo koirat oikeasti kuuntelee ja tarvii meitä ohjaajia siellä treeneissä ja kokeissa myös!

Tokoiltu ollaan siis ahkerasti ja ollaan valmistauduttu ensi viikonlopun koitokseen parhaamme mukaan, sen näkee sitten viikonloppuna kuinka meidän käy! Ollaan treenattu pikku juttui ja sitten kokonaisuuksia, ollaan kokeiltu löytää sitä tasapainoa noiden osa-alueiden välille, että kuin paljon voi tehdä kokonaisuuksia ja koira silti edelleen kuuntelee ohjaajaa.... Tämä tie on vielä pahasti kesken muttta nyt on päästy alkuun! Treenisuunnitelmaa alkutalvelle on koottu ja sitä lähdetty toteuttaa, on kirkastettu mieleen ne osa-alueet jokaisesta liikkeestä joita lähdetään hiomaan ja parantaamaan sinne suuntaan minne ne itse haluan viedä. Treenisuunnitelma rytmittyy aika pitkälti kokeiden mukaan eli paljon tullaan tekemään koejuttui erimuodoissa ja rakentamaan sitä yhteistä kuplaa vielä vahvemmaksi ja kestävämmäkis.

Viime viikon alkupuolella meile muutti uusi lenkkikaveri mulle ja Uunolle ja vähän Obellekkin eli kickbike!!  :) Voi mitä vauhdin hurmaa ja tyytyväisiä koiria sekä omistajia!! :) Uuno rakastaa juoksemista ja myös vetämistä, kickbiken kanssa on päästelty menemään hurjaa vauhtia pitkin Vaulammin teitä, kyllä se vauhti aluksi tuntui aika hurjalta mutta kyllä siihen tottuu nyt jo uskaltaa antaa Uunon vaan mennä ja itse tasapainoilla perässä! :) Obe on lähtenyt kanssa hyvin vetämään, sen kanssa on tehty muutamia lyhyempiä lenkkejä ja pari kertaa pääsivät Uunon kanssa yhdessäkin hommiin! Oben kanssa pienen jännitys momentin hommaan tuo vaan nuo käskyt, koska Obe ei niitä kovin hyvin osaa vaan voi mennä juuri minne itse haluaa!!! :) Sillä saa kivasti koirat tekemään vähän enenmmän hommia kuin normaali lenkillä ja kyllä se ohjaajankin jaloissa tuntuu muutaman kilometrin rykäisyn jälkeen!!! ;)

Mitäs muuta meille mahtaa kuulua, pimeys vähän hankaloittaa lenkkeillyä ja ollaan jouduttu tekemään remmilenkkei joita mä vihaan ylikaiken.... No onneksi viikonloppuisin pääsee valoisaan aikaan lenkille ja pääsee koirat juoksemaan vapaana, nyt pimeällä niitä kaikkia ei uskalla päästää vapaaksi kun voivat kirmailla jonkun pupun ja peuran perässä vaikka minne... No toivotaan että maahan tulisi lunta niin alkaisi taas näkemään paremmin ja koiratkin pysyisi vähän puhtaampina, nyt tuntuu et joka päivä saa laittaa imurin liikkeelle ja silti kämppä on kuin hiekkalaatikko.... ei ymmärrä mistä sitä kuraa oikein tulee sisälle?? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti