.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Vauhdikas viikonloppu

Viikonloppu on ollut aika ohjelma täyteinen jälleen, mutta eipä tuo ohjelma haittaa kun on ollut kivaa ja hyvää seuraa!!
Eilen aamutuimaan ajeltiin Annakaisan kanssa Saloon aksaamaan, jossa meitä odotti Taija Salokankaan tekemä treeni persjätöistä ja poispäinkäännöksistä. Treenit meni ihan kohtuu hyvin kun vaan muistaa itse tehdä vähän myös hommia eikä vaan anna koiran mennä minne itse lystää. Uuno kyllä menee hyvin ja lujaa vaikka eihän se niin paljoa tuota aksaa ole tehnyt ja ei meillä siinä tavoitteet missään kovin korkealla ole, pääasia et molemmilla on kivaa!! :)

Suoraan Salosta Somerolle paimennuskisoihin töihin Woollandiaan! Puuhasteltiin Uunon kanssa koko päivä tolpalla eli hyvää hommaa  ja kivaa oli vaikka vettä tuli ajoittain aika reippaasti! Nyt on tän vuoden kisat kisattu ja talkoiltu eli katseet suunnataan ensi vuoteen ja uusiin koitoksiin!!

Tänään aamutuimaan lenkkeiltiin kunnon lenkki elonkierrossa ja päivällä ajeltiin Uunon kanssa Jankkin hallissa nuorten koirienringin koultukseen. Kouluttajana vanha tuttu Sirke Viitanen ja hänen koulutuksia nyt myös sovittuna loppu vuodellekkin! Aloitettiin paikalla oloilla, istuminen muuten ok mutta minuutin kohdalla siirsi toista etutassua eli se nyt täytyy saada pois. Makuussa meni maahan nyt paremmin kuin ennen, makuun oli erittäin hyvin ja istumaan nousu parempi kuin ennen eli treeni kannattaa!! Tehtiin ryhmässä paikallaolon alku ja loppu treeniä ja siinä huomas hyvin kun koira alkoi rentoutumaan ja pystyi kuunteleen ja toimimaan paremmin!
Uuno teki EVL:än läpi kilpailunomaisesti ihan sen takii et oli häiriöö ja liikkuri, niin saatiin hyvä tsekkaus! Tunnarissa tuli oma mutta epävarmuutta vähän kun tarkisteli kapuloita hetken. Luoksetulo tasainen ja hyvät stopit, vähän voimaa toivoisin viel lisää. Zetassa seuruu huonoa ja tuntui vähän et Uuno oli tekemässä aluksi jotain muuta liikettä.... Mukaan lähdöissä mä käskytän liian aikaisin eli malttia Minna peliin, asennot muuten ok. Kaukot ihan kohtalaiset, Uuno voisi olla keskittyneempi. Tekniikka aika kivasti kasassa, vähän viilausta viel tarvitaan. Hyppynouto nätti ja vauhti hyvä. Ohjatussa merkki hieman hidas mutta muuten siisti paitsi että pyöräytti kapulan suussa juuri ennen sivulletuloa. Seuruu ei ollenkaan hyvää, jotenki nyt ei tuntunut yhtään Uunolta eli nyt seuruu tehotreeniin ja siihen ne tarkat kriteerit joista pidetään kiinni ja tiukkaa! Ruutu siisti perusruutu, hieman makuuseen haluisin tarkkaavaisemman koiran ja seuruuseen voisi tulla napakammin.

Sirken sanoja lainatakseni nyt täytyy alkaa tekemään hienosäätöä ja saamaan ne pikkujutut kuntoon niin sitten on hyvä paketti koossa. Hyvää tekemistä tuo nytkin oli mutta sellaisii pikku juttui siellä on joita pitää parantee ja treenata varmemmiksi. Yhdessä oltiin Uunon kanssa koko aika kehässä ja liikkeiden välit toimi todella hyvin, tasaista ja varmaa suoritusta kaiken aikaa eli nyt ne pikku jutut kuntoon!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti