.

maanantai 14. lokakuuta 2013

Lampaita ja fyssari

Viikonloppu oli aikas ohjelma rikas jälleen kerran, et eipä tullut paljon kotona oltua muutakuin nukkumassa.... No ehkä sitä sitten joskus ehtii huilaamaan ja lepäämään nyt pitää mennä ku ohjelmaa on vaikka kuinka!
Lauantaina käväistiin Somerolla Nietosvaaran Päivin tilalla SBCAK:n paimennusmestaruus kilpailuissa, sumu oli aikamoinen ja ei meinannut hakutolppa edes näkyä vaikka sitä otettiin paljon lähemmäskin, no mutta täytyy kokeilla sokkapaimennusta, sit ainakin tietää miten se koira toimii!!! ;)
Uuno kisasi kakkosluokassa ja saatiin rata ajettua häkille asti, jonne aika sitten loppui kesken. Kokonaisuutena voisi sanoa et anna koiran ajaa älä makuuta sitä, no aina oppii uutta ja eipä tätä varmastikkaan opi kuin tekemällä!!! Mä olen niin tyytyväinen Uunoon, malttoi todella nätisti ja ei yhtään lähtenyt lampaita väistämään vaikka ne vähän tuijotteli, niitä sit vaan tuijotettiin niin kauan et ne kääntyi pois ja sitten matka jatkui taas!!! Lampaat siis tajusi ettei tuolle koiralle kannata lähteä uhoamaan vaan sitä pitää kiltisti totella!! Lampaat ei olleet mistään kevyimmästä päästä, mutta mukavia vaikkakin hieman raskaita ajoittain, mutta kaikenlaisilla lampailla pitää hommia tehdä eli hyvää oppia jälleen itselle ja koiralle!! :) Toinen asia mistä olen todella tyytyväinen niin oli jako, joka saatiin tehtyä eli kyllä se treenaaminen kannattaa!!! ;)

Muutama kuva ihanaisesta Wenjastakin tuli otettua ja isukku Zaggasta:


Hyvät kisat joissa järjestelyt toimi eli kiitoksia meidän puolesta järjestäjille mukavasta päivästä!!! :)

Kotiin päästyämme lähdettiin lähes suoraan Rapan kanssa metsään hakemaan haavakkoa, mutta todellisuudessa siellä ei mitään haavakkoa edes ollu vaan oli mennyt ihan laukaus kokonaan ohi, mutta onhan se hyvä aina tarkistaa tuollaiset tilanteet!! Rapa oli jälleen hurjan pätevä ja etevä ja niin innokas kun tajusi mihin mennään!!! :)
Illalla oli Uunolla ohjelmassa viel fyssari Forssassa, Uuno hyvässä kunnossa. Rangassa hieman jäykkyyttä vasemmalla puolella ja lapojen välissä mutta muuten hyvässä kunnossa ja jäykkyydetkin saatiin hyvin hoidettua! Nyt taas voi harrastaa kun tietää et koira kunnossa, kiitos Tanja jälleen!! :)

Sunnuntaina lähdettiin aamutuimaan Uunon kanssa Askolaan, matkalla napattiin Virpi ja tytöt kyytiin, Kiitos matkaseurasta!! :) Askolassa oli ohjelmassa paimenkoira yhdistyksen perusrata jota mentiin kokeilemaan et miten meidän käy. No meinasi käydä vähän huonosti kun mentiin hieman soitellen sotaan mutta onneksi saatiin korjattua tilanne ja matka jatkui nöyränä ja hieman paremmin ajatuksella!!! ;) Mikseiköhän sitä voi aina tehdä kaikkea samallalailla vaan välillä pitää vähän itse järjestää tyhmiä juttuja ja laittaa koira sen takia epäreiluihin tilanteisiin.... No mutta kaikesta huolimatta saatiin perusrata suoritettua hyväksytysti pistein 71/100 ja kommentiksi et; rauhallinen tehokkaan oloinen koira!!! :) 
Mun mieltä arvostelussa lämmitti erityisesti lauman hallinta osuus josta kaikista osioista (kokoamiskyky, koossapito kyky, tasapaino ja etäisyys) tuli 4/5pistettä eli näitä arvosteltiin siinä vapaassa kuljetuksessa erityisesti, tietenkin muissakin ne otettiin huomioon!
Kokemuksena mukava ja oli kiva seurata muita koiria ja nähdä vähän erilaisia suorituksia kuin kisoissa, kun siellä kaikki lähestulkoon tapahtuu käskyn alla mutta tässä katsottiin sitten myös niitä koiran omia vaistoja ja mitä tapahtuu jos ohjaaja ei annakkaan käskyjä vaan koiran pitää itse tehdä ja toimia parhaaksi katsomallaan tavalla! Onnea Virpille ja tytöille hyvistä suorituksista ja erityisesti velipoika Lukkilukella ja taustajoukoille!! :)

Sillä aikaa kun mä olin reissussa niin Rasmus oli päässyt Tanjan taikakäsien käsittelyyn myös ja Rapakin oli ollut kivassa kunnossa. Vähän selässä jäykkyyttä siellä missä aina ennenkin ja sitten yläniskassa eli nyt taas pappakoirakin hyvässä kunnossa ja saa painaa menemään minkä jaloistaan pääsee!! :)





Lentävä berni Obelix!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti