.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Uusi laji ja ohjaajan päässä "ongelmia"

Torstaina meidän piti mennä paimentaan mutta työt vähän venyi ja sitten ei vaan enään jaksanut lähteä mihinkään ajeleen, tuo oli ehkä hyvä vaihtoehto sillä olin aikas puhki ja väsynyt, tuli huilattua kerranki! Sen verran illemmalla jaksettiin liikkua et käytiin Uunon kanssa vähän tokoileen mtt:n nurtsilla, tehtiin kokonaisuustreeni eli kaik EVL:n liikkeet lävitse. Itse liikkeissä ei mitään yllätyksiä tullu vaan ne meni hyvin ja Uuno kuunteli mua. Myös siirtymät hyvin ja niitä ollaanki nyt viime aikoina treenattu paljon eli treeni auttaa!! :) Kesken liikkeiden alkoi satamaan lähes kaatamalla eli saatiin hyvää treeniä myös sään takia, eipä meitä yks sade haitannut vaan pidettiin kivaa yhdessä meidän kisoissa!!! ;)

Perjantaina töiden jälkeen ulkoilutettiin canicross vehkeitä hieman Rokan ja Uunon kanssa ja sitten nautittiin vapaa illasta. Vähän tokoiltiin jotain Uunon kanssa mutta siitä ei ole nyt sen enempää muistikuvaa!!

Eilen lauantaina tutustuttiin Uunon kanssa pk-jäljen saloihin, oltiin siis Forssan palveluskoirien järjestämällä jälkikurssilla ja sepä olikin kivaa puuhaa. Olen ajatellut et se olisi Uunolle hyvä laji tuohon noiden muiden rinnalle, sillä meidän muut harrastukset on kovin ohjaajapainoitteisia mutta tuossa Uuno saisi tehdä hommat ja mä tulen vaan liinan toisessa päässä mukana! Kuunneltiin ensin vähän teoriaa ja sitä kuinka homman tulisi toimia ja sitten pellolle jälkeä tekemään! Uunohan on viime kesänä tehnyt muutamia makkarajälkiä ja ne onnistuneet hyvin, eilen tehtiin myös jälki makkaralla ja suurinpiirteein yhtä pitkä kuin syksyllä. Uuno selvästi tiesi mitä tehdään ja lähti seuraamaan makkaroita/jälkeä päättäväisesti, lopussa olin tehnyt tarkoituksella vähän kiemuraa niin se meinasi tuottaa ongelmia. Johtuiko haastavuus vastatuuleesta vai väsymisestä sitä en tiedä mutta olen kyllä hyvin tyytyväinen Uunoon, teki todella hyvin töitä ja päästiin jälki kunnialla loppuun asti.

Nyt jatketaan harjoittelua ahkerasti sillä tietenki olen asettanut meille kisatavoitteen!!! ;) Mä vaan tunnen itseni et jos en aseta jotain hyvää tavoitetta niin mun ei tule treenattua kunnolla, mutta kun tavoite on niin sitten treenataan!! Kurssilta sain kyllä kaikki tiedot mitä tässä vaiheessa tarvitsen ja niillä päästään pitkälle eteenpäin, kesän mittaan meillä on vielä kaksi kurssi kertaa ja syksyllä toivottavasti ollaan jo hyvässä mallissa jäljestyksen suhteen ja voi asettaa jatko tavoitteita!! :)

Iltasella käytiin viel koko poppoon voimin lenkillä ja vähän siivoiltiin pihaa, kyllä se kesä sieltä tulee kun meillä nyt jo pihakalusteet terassilla, nyt voi aloittaa grillikaudenki kun kaikki paikoillaan!

Tänään aamutuimaan ajeltiin Uunon kanssa Turkkuseen Huotarin Oilin tokokoulutukseen ja kylläpä oli hyvä ja antoisa päivä eli kannatti ajella!! Aamupäivällä tehtiin Uunon kanssa temppuratoja kun halusin niihin vähän uusia ideoita, oma mielikuvitus hieman huona ajoittain. Eka temppurata oli todella haastava ja en saanut oikein Uuno ohjattua vaan se meni sellaiseen säheltämiseen ajoittain.... Tehtiin perään viel muutama erilainen rata jossa hyödynnettiin tokon liikkeiden osia ja niistä Uuno selvisi ihan super hyvin, kuunteli todella tarkkana eikä tullut yhtään turhautumista! Mä olin niin tyytyväinen pikku Uunoon, en olisi uskonut et se osaa noin hyvin!!

Iltapäivällä halusin tehdä seuraamista kun kuvittelin omassa pikku päässäni et se on huonoa ja halusin et Uuno tekisi vähän enemmän töitä.... No tää juttu näytti olevan sit ihan mun päässä, sillä muiden silmissä Uuno teki hyvin hommia ja seuraaminen todella tasaista ja hyvää. Tämä ongelma siis heitettiin roskakoriin ja jätettiin sinne, seuraaminen on vaan niin vaikea liike itse arvioida kun ei nää sitä koiraa sitä pitäisi säännöllisesti videoida ja katsella miltä näyttää.
Tehtiin viel tunnarin palautusta koska siinä korjaa kapulaa suussa juuri ennen sivulletuloa, ongelma ei ole mikään kamalan paha mut sen verran et haittaa kokonaisuutta. Tehtiin ihan noutona tunnari kapulalla ja sitten tunnarina ja niissä ei mitään eroa eli erotetään nyt tuo palautus ja lähdetään työstämään sitä. Nyt on takataskussa monta erilaista treeni ideaa ja mallia, niitä lähdetään nyt työstämään ja tekemään tuosta palautuksesta parempi. Tämä juttu liittyy myös varmasti metallinpalautukseen ja varmaan myös siihen et ohjattu aina joskus pyörähtää suussa eli voipi olla et itse sivulletulo vähän jänskättää kun se tulee aina samassa kohdassa, mutta nyt vaan vahvistetaan asioita ja hieman huomautetaan jos Unski jotain sikailee, koska onhan se reilua kertoa koiralle koska tekee oikein ja koska väärin....

Paikalla olot tehtiin päivän aikana myös ja niissä makuussa pää ei pysynyt koko aikaa maassa eli se tehotreeniin koska on ollut  parempikin jo. Maahanmeno ja istumaan nousu hyviä Istumisessa oli hieman vilkuillu taakse mutta tassut paikoillaan, tassujen liikkumiseen saatiin hyvä treeniohje jota lähdetään toteuttamaan, koska tuollainen tassun liikutus mitä Uuno on tehnyt niin on ihan tyhmä syy menettää pisteitä kisoissa kun ne tassut voi pysyä paikoillaanki!!

Ompas ollu ohjelman täyteinen viikonloppu, mutta paljon on taas opittu eli kiitos hyville kouluttajilla ja koulutuksen järjestejille! Näillä ohjeilla mennään taas pitkälle eteenpäin!! :) Huomenna onkin tiedossa huili päivä ainakin Uunolle joka on tehnyt koko viikonlopun ihan uskomattoman hyvin hommia mun rinnalla!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti