.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Nyt mä tiedän....

.....et kevät on kyllä ihan oikeasti tulossa ja on varmasti täällä tuota pikaa... Ja mistäkö tiedän no siitä et Obella on eka hotspotti takapuolessa ja tänään tuli viel toinen varmistus kun Rasmus kävi pyörimässä paska/kompostikasassa eli kaksi selkeää merkkiä niin kyllä se sieltä nyt tulee!! :)
Kasperillahan oli aikoinaan hotspotti joka kevät milloin takapuolessa, kyljessä tai keskellä päätä mutta kuitenkin joka kevät sellainen hoidettiin, no nyt Obe on sitten ottanut tämän vastuun meidän perheessä! Kati tuolla facessa ihanasti kirjoitti et Obe ottaa tosissaan tuon Kasperin suuriin saappaisiin astumisen ja se on kyllä aivan totta, Kasperin saappaat on aika suuret täytettäviksi ja empä usko et kukaan niitä koskaan täysin täyttää mutta hyvin Obe nyt ainakin yrittää!!!  ;)
Hotspotti on nyt hoidossa ja paranemaan päin, onneksi huomasin sen taas ajoissa. Rasmuskin on pesty ja ei ollenkaan haise enään niin pahalle kun automatkalla lenkiltä kotiin, kuinka sekin joka kevät löytää jonkun paskakasan missä pyöriä oikein antaumuksella..... Oli varmaan tosi hauskaa!! :)

Maanantaina käväistiin Uunon kanssa Janakkalan hallilla Mantereen Niinan koulutuksessa, meillä oli siis nuortenkoirien ringin koulutuspäivä ja olikin hyvin antoisa koulutus. Aloitettiin kisamaisella treenillä eli tehtiin kaksi liikettä kisamaisesti ja kolmannessa yllätettiin koira ja palkattiin yht äkkiä kesken liikkeen. Meille valitsin hyppynoudon, kaukot ja ohjattu jossa palkka merkistä. Hyppynouto todella hyvin, vähän kolisi kapuka sivulle mutta muuten ei kolinoita, kaukot teknisesti niin hyvin kun Uuno tällä hetkellä osaa kun palasin sivulle hieman oli ahdistuneen näköinen ja merkki todella hyvä!! Niinan mielestä hyvä kokonaisuus ja liikkeiden välit toimi nyt oikein hyvin!!
Paikalla olot tehtiin kanssa ja ne muuten ok, mutta istumisessa oli hieman kiertynyt vinoon ihan lopussa ja makuussa pää noussut kun Niina oli kävellyt takaa, mutta siis treeniä vaan!! :)
Ehdittiin viel tekeen "omia ongelmia" ja mä halusin tehdä liikkeiden välejä jotka toimii vähän vaihtelevasti mutta tuolla toimi nyt hyvin. Saatiin niihin kuitenki vähän lisä ohjeita joilla saadaan ne varmasti toimimaan paremmin. Katsottiin myös seuraamista ja varsinki oikealle käänöksiä kun niissä vähän irtoaa, nyt vaan kuurina niitä+pysähdys niin saadaan Uunon ajattelumalli hieman muuttumaan ja irtoaminen katoamaan!
Olipa kyllä kiva koulutus hyvässä porukassa, onneksi tuon porukan kanssa treenie tulossa lisää tässä kesän mittaan paljon!!

Tiistaina illalla käväistiin Ypäjällä treenaamassa ihan uudessa paikassa meille ja sinne varmasti suunnataan uudestaanki! Tehtiin Uunon kanssa vaan vähän hassuttelu juttui ja palauteltiin parin viimeisen päivän rankkoja ohjelmia. Pari tunnaria tehtiin niin et Uuno joutui tekemään töitä kun oma hieman piilossa kauempana, mutta näistäkin Uuno selvisi hyvin. Loppuun viel paikalla olot jotka hyvät, kivat treenit, kivassa uudessa paikassa!

Keskiviikkona käväistiin aamutuimaan tekeen koko porukan kanssa reipas lenkki metsätiellä kelkalla kun kerran viel on kelkkakeliä!! Kyllä oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Uuno ja Rokka vetivät puolet matkasta ja toisen puolen saivat kaikki juosta vapaana keskenään ja mä potkin eteenpäin! Keskiviikko ilta olikin koirille vähän outu, sillä olivat parin kuukauden tauon jälkeen keskenään kotona koko illan. Sakke oli kursseilla ja mä töissä ja eivät ole nyt olleet paljoa yksikseen kun Sakke ollut kotosalla viimeiset pari kuukautta.... No hyvin niillä oli mennyt täällä!! :)

Eilen torstaina treenailtiin Uunon kanssa mtt:n parkissa ja se on jo sulanut eli pääsi hiekalle treenaan, miten outoa talven jälkeen! tehtiin ohjatun molemmat puolet ja merkkiä aluksi, ne kaikki ok. oudon palautukset ekoilla todella hyvät mutta toistolla vähän hidastui. Tunnareita monia, hieman erilaisia muodostelmia ja välillä oma piilossa kauempana, näistäkin Uuno selvisi oikein hyvin ja osasi etsiä omaa kauempaakin kun sitä ei väärien vierestä löytynyt. Seuraamisen oikealle käännöksiä ja ne kyllä tarvii treeniä, mutta mehän sit treenataan. Jäävät läpi ja sitten ajettiin sisään uutta seisomaan käskyä kun päätin vaihtaa sen sellaiseksi ettei mene istu ja seiso sekaisin ainakaan käskyn takia. Äkkiä Uuno oppii uuden käskyn, eipä tarvinut kun pari kertaa treenata niin se on muistissa! Loppuun vielä vähän asennetta kiertämiseen ja sitä alkaa jo olla aikas hyvin!!

Tänään aamutuimaan Hannan ja Hilun kanssa kelkkaileen metsätielle ja tehtiinki kiva lähemmäs tunnin lenkki, eli kyllä saivat koirat juosta ja vetää kun kaiken aikaa liikuttiin reipasta tahtia! Hauskaa miten paljon lujempaa mennään ku on joku kaveri mukana kun ihan selkeästi koirat kilpailee keskenään, nytkin Rokka pinkoi ihan hulluna kaiken aikaa jos Hilu meni edessä, on noilla koirillakin vaan kilpailuviettiä!! :)
Alkuillasta käytiin vähän tokoileen jälleen hiekkakentällä tänään ohjelmassa oli suoria luoksetuloja suoraan leluun ja niissä alkaa sellainen uusi ilme nousta pintaan jota olen toivonutkin! Jääviä ja nyt kaikki ihan super hyvin, uusi seisomaan käskykin toimi kuin unelma, hyvä Uuno!! :) Kaukojen ekat nousut ja vähän tekniikkaa, tekniikkaa tehdään nyt pääasiassa sisällä joka päivä et saataisiin lihasmuistiin ne oikeat vaihdot vahvemmiksi. Loppuun vähän liikkeiden välejä ja ne kyllä nyt parantuneet kun mulla selkeä visio niistä, kyllä se vaan kummasti auttaa kun tietää mitä treenaa!!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti