.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Fitdog kuulumisia ja vähän treenejä!

Aloitetaampa vaikka Fitdog kuulumisilla eli meillä on nyt tässä kevät talven ja kevään aikana lähinnä Rokka ja Uuno nauttineet kolme pyttyä palautusjuomaa ja melkein kaks pyttyä energiaa ja voin sanoa et kyllä huomaa muutoksia. Molempien kanssa on tehty talvellä aika rankkoi kelkkalenkkei ja menty lujaa pitkiä matkoi, lopputalvea kohden kunto alkoi kasvamaan ja intoa vetopuuhaan oli aina vaan enemmän ja uskon että varsinkin tuolla palautusjuomalla on osuutta asiaan koska sitä olen säännöllisesti käyttänyt. Koirat eivä myöskään ole näyttäneet yhtään väsyneiltä seuraavana päivänä raskaan treenin jälkeen vaan mennään uudella innolla uusia treenejä kohden!
Energiaa on pääasiassa nauttinut Uuno ja sitä ollaan juotu niinä päivinä kun ohjelmassa on ollut monia treenejä tai muuten vaan todella raskas treeni. Paimennusta ennen olen lähes joka kerta myös antanut energiaa kun siellä Uuno vetää itsensä aika piipuun ja musta on ehkä jaksanut hieman paremmin kun juo ennen energiaa ja jälkeen palauttavaa. Nyt tulevan kesän aikana tullaan varmasti käyttämään energiaa juuri paimennusta ennen koska kesällä kun lämpötil nousee niin treeneistä tulee aina vaan raskaampia koirille fyysisesti ja tietenkin sitten päälle annan palauttavaa!

Nyt on muutaman kerran jo ulkoilutettu mun canicross varusteita ja siinä sivussa taas koirille tarjoiltu Fitdogin tuotteita koska kyllähän se on aika homma vetää tälläistä muijaa perässä pitkin teitä ja polkui. Rokka ja Uuno ovat kyllä oppineet nauttimaan tuosta vetämisestä sillä heti kun laitetaan valjaat päälle ja liinat kiinni niin johan mennään! Uuno on käväissyt myös juoksemassa siskoni kanssa jolla parempi kunto kun mulla ja saas nähdä vaikka heidät näkis joskus jossain kisoissa, kun meno oli niin mukavan ja iloisen näköistä!!! Hyvä kun Uunolla on monta ohjaajaa, niin mä pääsen helpommalla!! ;)

Hienosti on Uuno juonut kaikki juomat ja Rokkakin nyt kevättä kohden alkoi jopa musta jo vähän odottamaan palautusjuomaa ja joi sitä paremmin kuin talvella, nyt muutamalla kerralla juoma meni jo ilman mitään herkkuja!! :) Kyllä nuo munkin koirat vaan oppii juomaan kun itse on sinnikäs ja antaa juomat aina treenien jälkeen!!
Eli testailu edelleen jatkuu innokkaana!!! :)


Ja sitten niistä treeneistä eli maanantaina käväisin tokoileen Uunon kanssa mtt:n nurtsilla kun olen nyt niin tykästynyt nurmella treenaamiseen taas talven jälkeen. Aloitettiin palkattomuudella ja tehtiin zeta, metallinouto, ohjattu ja joku muu mitä en nyt muista. Kokonaisuutena meni hyvin vaikka zetassa Uuno ei ihan malttanut kuunnella vaan seisoi istumisen.
Perään viel treenattiin vähän jääviä ja nyt kuunteli, noita pitää vaan treenata erilaisin tavoin et Uuno muistaa pitää korvat auki joka tilnateessa. Ohjatussa tehtiin molemmat puolet ja palkkailin merkkiä, ne nyt oikein hyvät. Metallin kanssa tehtiin kierron kautta palautusta ja se paranee kun vaan treenaa!!! Kaukojen jättöä ja sivulle paluuta muutama kerta, jättö hyvä mutta kun palaan Uunon sivulle niin tuppaa liikuttamaan oikeaa etutassua eli tuohon huomio jatkossa!!!

Treenien jälkeen käväistiin Vaulammilla lenkillä kun seuraksi saatiin Jaana ja Viljo herra! Obe päätti lenkillä järjestää vähän ylimääräistä ohjelmaa juoksentelemalla pitkin Vaulammintietä villinä ja vapaana, se vaan yks kaks lähti keskeltä peltoa ja pinkoi varmaan reilu puol kilometriä vaan eteenpäin ja tien yli ja ties minne.... jopas olikin taas lenkki juoksennella tuon vallattoman otuksen perässä.... Obe on hieman villi ollut muutenkin viime aikoina eli taitaapi olla edessä hieman palautusta normaali rooliin sille edessä!!! ;)

Tiistaina aamutuimaan haettiin Annakaisa ja Miisa kyytiin ja mentiin paimentamaan, Uuno lupasi vähän näyttää Miisalle mallia kuinka se homma toimii ja Uuno olikin aikas esimerkillinen tällä kertaa!! Oltiin ulkona ja isolla pellolla ekalla kierroksella tehtiin hakukaaria ja siellä päässä kuuntelua ja ohjausta eli lampaita ei tuotu suoraan vaan mutkien kautta, Uuno teki kyllä todella kivasti hommia eikä pahemmin pääkään sauhunnut vaan kesti hyvin pyöritykset!! Kyllä on Uunon pää hurjasti kasvanut syksystä kun sillon nuo vielä aika haastavia!!
Toisella kierroksella poispäin ajoa ja poikittais ajoa pitkin isoa peltoa, hyvin Uuno ajaa, välillä hieman usko puutetta ja pitää katsoa et missä mä olen mutta jatkaa hyvin kun kehoitan vaan hieman. No nyt päästään uota treenaamaan useasti niin eiköhän tuo poispäin ajokin ala sujumaan ja saadaan siitä mallikelpoista ajoa!! Kyllä oli ihanaa päästä isolle pellolla ja lampaat liikkui niin kivasti, kivaa kivaa kivaa!!! :)

Iltapäivällä käytiin tokoileen elonkierrossa ja saatiin Sakkekin mukaan matkaan, ekaksi muutama jäävä kuuntelu treeninä ja hyvät niistä tulee kun vähän tehdään töitä!! Ruutua ja merkkia, merkki oikein hyvä mutta ruudussa jostain syystä jäi hieman eteen, oli kyllä ruudussa mutta Uuno on yleensä hieman taaempana, tuota ilmiötä pitää nyt seurailla et toistuuko... Tunnaria vaikeina juttui et oma piilossa Saken kengän alla ja välillä kenkien väleissä, mutta Uuno slelvisi niistä vaikka välillä joutui kovasti tekemään töitä!! Muutama kerta palkkailin liikkeiden välejä ja niihin tullut kyllä ihan erilainen ilme kun ollaan niit nyt ahkerasti tehty pari kolme kertaa viikossa!!

Tänään käytiin tokoileen Uunon kanssa feeniksillä ja seuraksi saatiin Tiia ja ruskeat kaverit. Uunon kanssa aloitin ohjatulla jossa muutama häiriölelu ja kapulat muutaman metrin enemmän sivulla kun normaalisti, oikea selvästi hieman haastavampi mutta saatiin hyviä onnistumia, vasen oli nätti. Seuraamisen aloitusta lelun kanssa ja luulen et ollaan menossa oikeaan suuntaa nyt tuossa seuraamisessa. Tauon jälkeen pari kehään tuloa niin et Tiia käskytti ja ne hyvin. Luoksetulon seisomaan stoppi Tiian avustuksella ja se myös hyvin niinkuin maahanmenokin vaikka se voisi olla nopeampi. Tunnarissa vähän tarkkuus treeniä ja kyllä se treenaaminen vaan tehoaa tuohonkin!!! ;) Kierron kautta otettiin vielä vähän metallin ja tunnarin palautusta, tunnaria hieman pyöräyttää mutta paranee  paranee!! Loppuun vielä paikalla istuminen joa siisti eli hyvät treenit tänäänkin!!! :)

Loppu viikosta onkin ohjelmassa paimennusta, treeniä tokossa, tokossa koulutusta Turus, jälkikurssi ja varmaan viel jotain muutakin. Kyllä on vaan niin mukavaa kun lumi sulaa ja pääsee ulos harrastmaan kaikkea kivaa!!
Mukavaa loppu viikkoa kaikille, näin se Rapakin vaan leikkii niinkuin nuorena poikana!!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti