.

tiistai 18. marraskuuta 2014

Koiraharrastus, se ihana HULLUUS!!!

Niinkun voi otsikosta päätellä niin on taas ehditty istua autossa ja miettiä onko tässä reissaamisessa ja nimenomaan koirien kanssa reissaamisessa mitään järkeä, no jos järkevästi ajattellis niin eihän siinä varmaan mitään järkee oo mutta ku se on vaan niin hauskaa ja elämään pitää järjestää vaan välillä vähän ohjelmaa ettei käy liian yksitotiseksi tää meno täällä kotinurkilla!!! ;)
Viime viikon keskiviikkona alkuillasta pakkasin Rasmuksen, Uunon, pari kooikeri neitoa, kamalan kasan tavaraa ja Anskun, Fyran, Cincon ja vähän vielä lisää kamaa autoon ja suunnattiin nokka Turun satamaa josta alkoi Norjan valloitusreissu!! Tunnelma ei ollut kovin korkealla kun ollaan muutama kerta ennenkin tuolla Norjan maapärellä käyty mutta eipä kovin kummoisella menestyksellä, no mutta matkailu avartaa ja ennenkaikkea se on todella kivaa hyvässä seurassa!! :)

Torstaina ajeltiin Tukholmasta Lilleströmiin, matkalla tietenkin shoppailtiin, syötiin ja muuten vaan pysähdeltiin! Käytiin kääntymässä Ruotsin Ikeassa, olihan se pakko tarkastaa että onko se samanlainen kun meillä täällä suomessa!! ;) Iltasella saavuttiin kohteeseen ja käytiin tutustumassa vähän ympäristöön koirien kanssa kävellen!! Hotelli oli oikein kiva ja huone tilava ja hyvin kodikas!!

Perjantaina aamusta käveltiin messuhallille jossa ekaksi näytille pääsivät länderi neidot ja heti niiden perään kooikerit. Rasmus ekana kehässä veteraaniluokassa voittaen luokan ja saaden Norjan veteraanivoittaja 2014 tittelin, mutta PU kisaan ei päästy kun tuomari olisi halunnut herralle lisää mustia karvoja korviin!! Tytöt kävivät kehässä myös ja sijoittuivat oikein kivasti PN2 ja PN4, mutta juuri sillailla ettei tullut titteliä eikä serttiä mutta tälläistä tää matkailu ja näyttely maailma vaan on!! ;) Rasmus nappasi vielä itselleen paras veteraanikisassa voiton ja menolipun illan BIS veteraani kehään!! Iltapäivällä käytiin hotellilla huilaamassa ja sitten takaisin messuhalliin odottamaan Rapan illan esiintymistä, joka olikin todella pikainen eli iso kehä kerran ympäri ja ulos, no mutta tulipa ainakin koko näyttelymaksun edestä esiinnyttyä!!! :)

Lauantaina kooikerit aloittivat päivän ja Rasmus vetäisi samanlaisen setin kun edellisenä päivänä ja saaden vielä sa:n ja sijoittuen PU kisassa kolmanneksi ja kotiin tuomisena Pohjoismaiden veteraanivoittaja 2014 titteli!!!! :) Tytöillä ei niin hyvä päivä tällä kertaa eli jäivät molemmat ilman sa:ta, no tämmöistä tää vaan on! Kooikereiden jälkeen länderi kehälle jossa Fyra rouvan kanssa yhdessä taapersimme ja sivusta katsoimme kun Cinco nappasi ROPin, ONNEA Ansku ja Cinco!! <3
Iltapäivä menikin aksakisoja seuraten, hauska katselle kisoja ulkomailla ja huomata eroja niin koirissa kun ohjaajissa!! No olihan siellä aksassa tuttujakin kirmaamassa ja ihan hyvin kirmasivat, voi miten jännää oli ainakin mulla!!! :) Koko päivä kului lähestulkoon messuhallissa joten kun hotellille päästiin niin sai melkein suoraa kaatua sänkyyn ja nukkua aamuun asti, oli kyllä jalat niin poikki.....

Sunnuntaina oli vuorossa vielä yksi päivä messuhallissa ja mulle se jännittävin päivä nimittäin kisasin Uunon kanssa tokossa.... Hui....
Aamusta mentiin kisapaikalle ja ihmeteltiin mitä siellä touhutaan kun ei ollut mitään varusteita kehässä, no pikku hiljaa alkoi kehät valmistua ja toimitsijat tulla paikalle ja mentiin selvitteleen mun ja Uunon läntönumeroa ja saatiin se muutettua se niin et päästään lähtemään puolen päivän aikaan ja ehditään vielä iltalaivaan!! Tuossa vaiheessa myös kävi ilmi että koe on kansainvälinen TOKOkoe, sehän selitti myös sen miksi kokeessa 38 evl koiraa!!! ;) Ennen kisojen alkua tuomari piti kaikille yht aikaa " puhuttelun" jossa käytiin kaikki oleellinen läpi ja katsottiin että kaikki paikalla, mulle ystävällisesti selitettiin kaikki viel englanniksi, kaikki oli kyllä niin ystävällisiä ja mukavia ja auttoivat kaikessa missä tarvittiin apua, todella mukavia ihmisiä!!! :)
Itse koe käytiin kahdessa kehässä, ensi tehtiin paikka makuu kehässä yksi, sitten mentiin kehään kaksi tekemään istuminen ja sitten vielä yksilöliikkeetjaettuna kahteen osaan eli ekassa kehässä kaukot, tunnari, zeta ja ohjattu. Kakkoskehässä ruutu, luoksetulo, hyppynouto ja seuruu!

Paikalla makuu 10 - Hyvin maahan ja hyvin ylös, Uuno vaikutti rennolta alussa!! :)
Paikalla istuminen 10 - Kerran oli liikuttanut toista tassua ihan hieman, muuten ryhdikäs ja hyvä istuminen.
Kaukot 8.5 - Napakat vaihdot ja Uuno hyvin tarkkaavainen, hieman eteni S - I vaihdossa mutta muuten hyvin paikallaan!
Tunnari 8 - Hieman Uuno haisteli maata mutta muuten tarkkaa työskentelyä.
Zeta 8 - Seuruu voisi olla hieman parempaa mutta muuten siisti liike.
Ohjattu 8.5 - Hyvä merkki ja nosta, palautus vauhti hieman parantunut. Erilainen kapula aiheutti palautuksessa hieman pää alhaalla juoksemista.
Ruutu 9.5 - tosi nätti ja siisti vaikka kutsuin väärällä käskyllä seuraamaan!!
Luoksetulo 8 - tasainen vauhti, seisominen tosi nätti, maahan hieman hidas ja loppuosan vauhti hyvä!!
Hyppynouto 6 - Uuno teki ekaa kertaa noudon Norjalaisella kapulalla, ei haitannut muuten mutta lopun perusasennossa suu aukesi ja kapula putosi. Vauhti hyvä vaikka vähän hämillään kapulasta.
Seuruu 8.5 - tasaista, hieman liian vaisua mun makuun. Täyskäännökset hieman väljiä ja irtoo hieman lopussa.

EVL1 271pist -> No TVA & Pohj TVA!!!! :)

Kokonaisuutena kiva setti, vaikka ohjaaja hieman hukassa välillä!!! ;) Hyvin selvittiin Uunon kanssa, mutta ei oltais selvitty jos mulla ei olis noin luotettavaa ja hyvää kisakumppania kuin Uuno!!! :) Kyllä on hienoa huomata että pystytään Uunon kanssa tekemään vähän erilaisissa ympäristöissä ja eripaikoissa hyvä setti, ei haitannut näyttelykehät vieressä, vieras pohja tai vähän sekoileva ohjaaja, Uuno on kyllä vaan niin paras!!! :)

Kisattiin siis numerolla 1 ja ehdittiin hyvin lenkittää koirat ja sain jopa kisapaperit mukaan ennenkuin kotiin lähdettiin eli kisa keskeytettiin siksi aikaa et saivat mun paperit kuntoon, ihan uskomattoman hienoa palvelua!! Iltapäivä siis ajettiin kovaa kyytiä kohti satamaa ja laivaan ehdittiin hyvin ja jäi vielä luppoaikaakin tunnin verran!!

Anskulle KIITOS jälleen erittäin hyvästä reissusta, me saatiin poikien kanssa lähes kaikki mahdollinen mikä oli jaettavissa näyttelyissä, aika hienoa!! :) No mutta taas ennenkuin oltiin kotona niin uudet reissusuunnitelmat on jo aluillaan, ei nää reissut siis ikinä lopu mutta ei se haittaakkaan nää on niin kivoi irtiottoi arjesta!!! :)

1 kommentti: