.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Tanjan taikakädet

Rasmuksella ja Uunolla oli heti aamusta vuorossa hemmottelua kun käytiin Tanjan käsittelyssä. Rasmus pääsi ekana ja oli ihan ok kunnossa, ylimeno alueilla ja heiman kaulassa kireyttä mutta muuten herra veteraani hyvässä kunnossa ikäisekseen! Rasmuksellaa on noi samat jäykkyydet lähes aina kun se käsitellään, johtunee varmaan ainakin tuo ylimeno alueiden jäykkyys siitä lukosta joka aikanaa oli pitkään lantiossa, mutta onneksi pysyy noinkin hyvässä kunnossa!!! :)

Uunolla oli ranka hyvin suorassa, mutta kun valitin että mun mielestä vasen takajalka sojottaa hieman ulos istuessa niin johan alkoi löytymään jäykkyyttää Uunosta. Lapojen väli oli kovin kuonainen ja jäykkä sekä kaularankan toka nikama ja kallonpohjan lihakset, missään ei kuitenkaan jumeja mutta kuonaisuutta ja jäykkyyttä. Kaikki saatiin käsiteltyä hyvin ja avattua, käsittelyn lopuksi löytyi vielä hieman jäykkyyttä oikeasta takajalan kintereestä mutta se varmasti johtui siitä et kun lapojen väli jäykkä ja se heijastaa takaosaan niin että vasen takajalka kääntyy vähän ulos niin Uuno on joutunut käyttämään enemmän oikeaa jalkaa ja varaamaan painoaan enemmän sinne, olipas selitys. Pääasia et kaikki saatiin kuitenkin hoidettua ja heti alkoi Uuno istumaan paremmin, kyllä Tanjalla on vaan aika taikakädet!!! :)
Mietittiin siinä sitten vielä mistä toi kaularangan ja lapojen välin jäykkyys mahtaa johtua kun ei olla ennen vastaavaan törmätty ja muuten ranka kuitenkin erinomaisessa kunnossa, tajusin että ollaan käyty nyt paljon Forssan hallilla treenaamassa ja siellä Uuno usein syöksyy pallolle joka on maassa ja kun menee aika rajusti pallolle niin tökkäähän se vauhti vähän siihen mattoon jossa ei kuitenkaan ole joustoa tai pehmustetta alla. Uuno kuitenkin on pentuna treenannut todella vähän mattohalleissa niin ei osaa ehkä säädellä omaa liikkumistaan siellä niin hyvin ja  sen takia noita töksähdyksiä tulee. Täytyy nyt jatkossa miettiä tuota palkka asiaa hallissa ja kokeilla ettei Uuno pääsis siihen menemään niin et töksäyttää itsensä ja saa sillä aikaan jähmeyttä ja kireyttä itseensä. No nyt vaan rentoi ravilenkkejä ja vähän venytyksiä niin saadaan ranka pysymään auki ja tietenkin muutaman päivän lepo näin käsittelyn jälkeen!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti