.

lauantai 22. helmikuuta 2014

Helmikuussa pyöräillen!

Ompa kyllä niin outo tää talvi.... käytiin nimittäin torstaina tekeen reipas ravilenkki Uunon kanssa pyörällä ja ei ollut yhtään liukasta edes vaan hiekkatiet ihan sulia, uskomatonta touhua helmikuussa! Mun kantani on nyt se että vois sit toi kaikki loppukin lumi lähtee ja ilma hieman kuivaa niin pääsis kunnolla pyöräileen ja vedättaan koiria tai jos toi ei sovi niin sitten kunnolla lunta ja pakkasta et pääsee kelkalla etenemään vauhdilla. Tässä olisi nyt mun vaihtoehdot ja muita ei hyväksytä!! ;)

Maanantaina Uuno ja Rasmus saivat viettää ansaittua rentoutuspäivää sohvalla huilaten, sunnuntain käsittelyn takia. Eipä tuosta Tanjan käsittelystä ole mitään hyötyä jos koirat ei saa sen jälkeen lepoa ja rentoutusta! No kun kerran kaksi koiraa makasi sohvalla niin sit napattiin Rokka ja Obe valjaisiin ja lähdettiin dementiahiihtämään, olipas koirat innoissaan ja lenkki meni kyllä yllättävän hyvin. Mä olin ihan varautunut et pitää säätää noiden koirien kanssa missä kävelleen ja millä vauhdilla jne... mutta ne kiltisti käveli mun edellä ja vielä melkein koko matkan liinat tiukalla eli hyvä ja reipas lenkki!!! :)

Tiistaina illalla uskalsin jo ottaa Uunon mukaan ja mennä häirikköporukan treeneihin hallille, ohjelmassa häiriöö merkin takana, paikalla olon alun ja lopun häiriöö ja ihan häiriöseuraamista. Oli kyllä niin hyvät treenit ettei pitkään aikaan ole ollutkaan, tälläisiä tarvitaan ja paljon lisää. Jotenki toi noiden häiriötreenien sisältö on ollut ihan huippu kun se suunniteltu ja kaikki sitoutuneet siihen hyvin ja tietenkin se porukka myös vaikuttaa asiaan paljon!! :)

Keskiviikkona suunnattiin väsymyksestä huolimatta Loimaalle Annakaisan ja Miisan kanssa vähän tokoileen. Hyvää treeniä sielläkin ja saatiin paljon hiottuu pikku juttui taas ja monessa jutussa huomaa että treenaaminen kannattaa ja asiat menee eteenpäin.

Torstaina käytiin tosiaan pyöräileen et saatiin Uuno reippaasti ravaamaan ja vähän sisällä touhuttiin pikku juttui. Muut koirat saivat huilata ja juosta vaan pihalla sen minkä jaksoivat!

Perjantaina mä vietin vapaa päivää ja lähdettiin aamupäivällä metsään tutkimaan muutama polku joita olin monta kertaa jo ihmetellyt et minne ne vie. Pari polkua ei vienyt minnekkään vaan loppuivat keskelle metsää. Mutta yhden polus päästä löytyi ihan uskomattoman kaunis vanha pelto joka oli jo hieman metsittynyt mutta hyvin saattoi kuvitella et siellä ollut joskus lehmienlaidun tai joku vastaava, upea paikka. Seurattiin sit siitä eteenpäinkin paria polkua ja kyllä keskellä metsää vaan voi olla hienoja paikkoja jotka ei näy mihinkään. No kyllähän meidän tielle piti yksi sorkkaeläinkin osua jonka Rapa ja Rokka tietenkin pölläytti liikkeellee komeasti.... Onneksi noilla kooikereilla on riistäviettiä mutta silleen maltillisesti, sillä ajavat sen 10-20 minuuttia mutta se on sit siinä ja sen jälkeen palaavat kilitisti omia jälkiään takaisin. No mutta Obe sitten ei olekkaan ihan niin helppo tapaus vaan se painattiin menemään siellä metsässä reilun tunnin teillä tuntemattomilla ja mä ehdin melkein jo autolla takaisin ja mietin et mistä sitä lähden etismään mutta sitten suunnaton puuskutus ja huohotus kuului takaa ja siellä pieni virtahepo Obelix käveli mun perässä!!! :) No jospa sekin tästä reissusta vaikka jotain oppisi ja kokeilisi pysytellä hieman lähempänä ensi kerrallaw, onneksi kun lenkkeilee suuressa metsässä niin ei tarvi ihan ekana pelätä että koirat on ekana jossain autotiellä vaan tietää että metsää ympärillä on on muutama 100hehtaaria! No menihän siinä reissussa sit kaiken kaikkiaan 3h mutta kylläpä oli mukavan rauhallisia koiria koko loppu päivän kotosalla!!

Iltasella suunnattiin hallille kouluttaan ja samalla vähän treenattiin Uunon kanssa. Mukavat kisat pidettiin kurssilaisten kanssa ja on se ihana nähdä kun kaikki edistyy huimaa vauhtia ja on innoissaan tokosta!! Tokot Uunon kanssa mallikkaasti ja kun aikaa ei ole paljoa niin tulee treenattua tehokkaasti ja vaan ne jutut joita suunnittelee!!!

Tänään vietettiinn Woollandian porukana kanssa TOKO iltapäivää hallilla ja meitä tuli vähän valvomaan Niina, kiitos kun jaksoit katsoa meidän perään!!! Uunon kanssa katsottiin ruudun loppuosa kun olen sitä mieltä et tulee vähän banaanilla mutta eihän se tuu, mä taas kuvittelen taas jotain ihan omianai. No vähän kuitenkin haastetta peliin tuossa lopussa niin saadaan Uuno pysymään avoimena ja tarkkaavaisena kun nyt ehkä luulee tietävänsä mitä tapahtuu. Seuraamisen käännöksisä ja varsinkin juoksusta vasemmalle jossa vähän törmää muhun tai mä koiraan, no tähänkin löytyi se syy eli takaosan käyttö saisi olla parempaa eli se nyt treeniin!! Saatiin kehuja meidän täyskäännöksistä joita ollaan hinkattu ja joita vuosi sitten Niinan kanssa työstettiin kunnolla kun mä en osannut kääntyä ja Uuno lintsasi niissäkin, mutta nyt ne hyvässä mallissa!!! Loppuun viel vähän aatoksia kaukoihin ja siihen mitä koira niissä voisi aatella enemmän! Kyllä on taas paljon aatoksia ja treenattavaa eli näillä mennään ja vuoden päästä viimeistään ne vasemmalle käännökset on kunnossa!!! ;) Kiitos kaikille mukana olleille mukavst päivästä!!! :)

Niin ja olihan tässä päivässä yks ihan super juttu, näin Uunon pojan Vilhon!!! Olipas kiva pojan kloppi ja siellä taapersi isompien seurassa ja otti mallia tulevia koitoksia varten!!! ;)
Tässä neljä sukupolvea treenaamassa samoissa treeneissä!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti