.

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Onnistuneita treenejä!!

Perjantaina Uuno pääsi mukaan töihin ja sieltä suoraan ajeltiin Somerolle Kotikosken tilalla vähän tutustumaan erilaisiin lampaisiin ja niiden paimentamiseen, kiitoksia Marikalle kun järjestit tämän sekä tietenkin myös Elisalle ja Karille!!! :)
Uunon kanssa ekalla kierroksella tehtiin ihan perustreeniä ja silleen vähän varman päälle kun uudet lampaat ja viime kesän kokemus siit et ne liikkuu aika liukkaasti. Haku meni todella hyvin ja nosto oikein hyvä, samoin kuljetus. Pois päin ajo sujui hyvin ja Uuno selvästi luki hyvin lampaita koska piti flänkit hyvinä ja muutenkin oli rauhallinen, mä ehkä myös ylitis itseni kun olin rauhallinen ja en makuuttanut Uunoa vaan päästin aina uudestaan liikkeelle aika sujuvasti!! Mäki siis opin pikku hiljaa lisää ja uutta ja opin ennekaikkea luottamaan koiraani!! Ekan kiekan loppuun tehtiin viel jako, josta meinasi tulla kaaos mutta ei vaan tullu ja me tehtiin se!!! :) Jakoa pitää kyllä treenata hurjasti kun siinä Uuno vähän jää kiinni lampaisiin ja ei ihan kuuntele mua tarpeeksi!!!
Toisella kierroksella viel vähän fiilisteltiin haun ja poispäin ajon kanssa ja sitten häkille.... Siellä olikin sit hommia kun mä en osannut toimia lampaiden kanssa, mutta loppujen lopulta lampaat häkissä ja kaikki tyytyväisiä!!!
Oli kyll niin hyvä treeni tälleen ennen kisakautta, sillä sitä on vaan pakko opetella lukemaan erilaisia lampaita ja selvitä niiden kanssa radasta!!! Uunoon olen kyllä super tyytyväinen jälleen!!! :)

Iltasella kävin kouluttamassa tokoa ja samalla vähän Uuno pääsi tekeen palauttavia eli muutaman ruudun, puun kierron, luoksetulon ja paukkunoudon!! Kylläpä oli kivaa ja rentoa menoa!!! :)

Eilen lauantaina iltasella matkattiin elonkirtoon jonne tallasin Uunolle jäljel ja sillä välin kun se vähän vanheni niin tehtiin lenkki koko porukan kanssa.
Jälki meni tosi hyvin, nyt löysin sopivan tavan laittaa nameja jäljelle ettei Uuno pitkästy ja kyllähän alkoi homma pelittään, ihan sellainen voittajafiilis tuon jäljen jälkeen kun edellisellä kerralla vähän takkusi matkalla.... Taitaa tuosta jäljestä tulla vaan meidän juttu kun sujuu noin hyvin!!! :)

Eilen päivällä siivottiin Jaanan kanssa pihaa ja siinä sivussa Rokka vähän tokoili, merkkiä, luoksetuloa ja kaukoja ja olipa pätevä pikku kooikeri!!! :) Uunon kanssa myös jotain hassutusjuttui, kaikilla oli vaan kivaa ja hauskaa ja sehän on pääasia!!! :)

Tänään heti töiden jälkeen lähdettiin ajeleen Uunon kanssa Marttilaan jossa hypättiin Taijan ja Simo salaman kyytiin ja huristeltiin Turkuun tokoileen, seuraksi saatiin viel Jaana ja koirat! Uunon kanssa katsottiin zetaa kun siin se istuminen kisois tökkii ja nyt saatiin tuo tökkiminen hyvin esille ja siihen sitten paneuduttiin kunnolla. Mun täytyy nyt vaan lopettaa kikkailu siinä zetassa kun olen vähän sellaiseen lähtenyt mukaan, mutta uskon kyllä et tuo saadaan kuntoon ja sitten alkaa zeta loistamaan!!! Muutenki hyvät treenit, kiitos Jaanalla jälleen neuvoista!!

Tokosta siirryttiin suoraan tutustumaan canicrossingin salaiseen maailmaan läheisellä pururadalla ja kun mä en ole ikinä ollut mikään juoksuihminen, niin nyt kyllä yllätyin positiivisesti!! Se oli ihan sairaan kivaa ja koirat ihan hulluina veti ja kiskoi!!! :) Kokeilin Uunon kanssa vähän myös kickbikeä ja siihen taisi kyllä jäädä koukkuun.....saattaapi olla et meille sellainen menopeli tässä jossain vaiheessa ilmestyy oli nimittäin niin kivaa menoa!!! :) Ensi viikon sunnuntaita odotellaan innolla kun päästään viel vähän kokeilemaan lisää noit vetojuttuja!!!

Fitdog kuulumisia myös tähän väliin vähäsen eli nyt kun ulkokausi paimennuksessa on lähtenyt käyntiin niin on päästy testailemaan energiajuomaa oikein huolella ja sehän on loistavaa, sen avulla saa koiran juomaan hyvin ja nestetasapaino pysyy hyvin kohdillaan! Olen juottanut Uunolle joka kerta ennen paimennusta nyt energiaa vähäsen ja sitten siellä välissä viel toisen pienen annoksen niin johan riittää puhtia, loppuun tietenkin palautusjuomaa niin kotimatkan aikana Uuno nukkunut autossa mutta kun päästään kotiin niin ei huomaa Uunosta mitään vaikka oltais tehty vähän pidempikin treeni ulkona!
Tuo energia tulee kyllä todella tarpeeseen nyt kesällä kun paimennetaan ulkona pidempiä pätkiä ja lämpötila nousee eli saa koiran jaksamaan varmasti paremmin ja eikä lopu ihan heti puhti kesken vaikka hieman kuuma tulisikin!!
Uuno jatkaa tuotteiden käyttöä paimennuksen saralla koko kesän ja kokeillaan tehdä fitdog tuotteita näkyviksi myös tuolla paimennuspuolella koska siellä koirat joutuu tekemään pitkää päivää lämpimissä olosuhteissa ja joutuvat myös fyysisen rasituksen kohteeksi kun paimentavat isoilla pelloilla pitkiä aikoja putkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti