.

maanantai 25. helmikuuta 2013

Haaste vastaanotettu!! :)

Saimme eilen haasteen Taralta ja kumppaneilta ja heti siihen tartumme:
Tässäpä kysymyksiä (vastaa kaikkien koirien osalta, jos löytyy useampi): 
 
1. Mikä on se sinun koirarotusi ja miksi?

En tiedä onko vaan yhtä rotua, monessa rodussa on hyviä puolia joista tykkään ja joita arvostan. Ikinä ei varmaan tule aikaa kun meillä asuisi vaan yhden rotuisia koiria, tuo lauma on paljon mukavampi kun siihen kuuluu vähän erilaisia viipeltäjiä!! ;)
 
2. Mitä arvostat koirassasi?
Rasmus: On maailman paras vanhin koira laumassa, se on oikeudenmukainen ja tasapuolinen kaikkia lauman jäseniä kohtaan. Rasmuksen keskittyminen työntekoon eli jäljestykseen on ihan uskomaton, siitä olisi saanut varmasti todella hyvän käytännön metsäkoiranki jos siihen olisi panostanut nuoresta asti, mutta toimiihan se nytkin jäljellä kuin unelma!! :)
Rokka: On energinen ja sellainen hassuttelija, se keksii vaikka mitä juttuja että sille naurettaisiin!! Rokka on ikuinen lapsi ja siitä tykkään!!
Uuno: Parasta on ehdottomasti se työmoraali ja se into millä Uuno aina tekee töitä aina. Uunon omistautuminen työlle ja mun kanssa tekemiselle on ihan uskomatonta ja joskus tuntuu ihan epätodelliselta.
Obelix: Ikuinen hassuttelija kanssa. Arvostan Oben luonnetta sillä sen kanssa voi mennä minne vaan ja se ei stressaa oikeastaan msitään vaan on aina kuin kotonaan paikasta ja ajasta riippumatta.
  
3. Miksi ottaisit samanrotuisen koiran vielä? 
Kooikerin ottaisin/otan kun tykkään tehdä mejää ja haluan päästä ajamaan myös käytännönjälkeä.
Bortsun sen työmoraalin ja tekemisen innon takia.
Bernin ihan vaan sen takia että ne on niin hassuja ja söpöjä!! :)
 
4. Mikä koiraharrastamisessa parasta oman koirasi kanssa?

Parasta on ehdottomasti se kun huomaa onnistuneensa koiransa kanssa ja nautitaan koiran kanssa yhdessä treenaamisesta, kisaamisesta ja ylipäätään tekemisestä ihan mitä se sitten milloinki on!
Ei kilpailu menestys eikä ne palkinnot vaan se kun koiran heiluu häntä ja meillä on kivaa yhdessä!!
 
3. Mikä on koirasi paras ominaisuus harrastuksessanne?

Rasmus: Jäljellä se periksiantamattomuus, mennään vaikka 10km ja Rapa on aina yhtä innokas ja häntä heiluu ja kun siitä oikeasti näkee et se rakastaa sitä puuhaa!
Rokka: Agissa se iloisuus ja energisyys. Tokossa se tekninen osaaminen ja iloisuus.
Uuno: Tokossa se iloisuus ja rentous ja tekemisen riemu kun pääsee mun kanssa tekemään. Paimennuksessa se intoa ja uskomaton taito joka Uunolla on vaikka itse välillä onkin ihan hukasssa mutta Uuno osaa!!
Obe: Sohvalla löhöämisestä nauttiminen täysillä!!! ;)
   
4. Mistä innostukseksi harrastamiisi lajeihin lähti?

Toko: innostuin kouluttamaan jo 2000 luvun alussa vanhempieni koiraa ihan vaan kotosalla ja siitä se kipinä sitten lajin pariin lähti. Ekan oman koirani kanssa sitten aloitimme heti alusta asti treenaamaan tavoitteellisesti ja sillä tiellä ollaan, eikä yhtään harmita!!
Agi: Rapan kanssa hieman kokeilimme mutta Rapa ei kovin tykännyt lajista, mutta kun tuli Rokka niin sehän rakastui lajiin heti ja sitten vaan mentiin!!
Mejä/Vahi: Rapan kanssa vähän kokeilimme omissa metsissä itseksemme ja kun Rapa haisteli niin hyvin sitten piti päästä kokeisiin ja kyllähän tuo haistella osaa edelleenkin erittäin hyvin ja sinnikkäästi. Metsissä kulkeminen on vaan niin rentouttavaa ja samalla ihanaa kun pystyy olemaan hyödyksi muille kadonneita vahingoittuneita eläimiä etsiessä.
Paimennus: Kun Uuno tuli niin tiesin jo etukäteen et haluan kokeilla paimennusta ja sehän vei heti mukanaan täysin.... se vaan on niin ihanaa!! :)
    
5. Mitä harrastusta haluaisit kokeilla koirasi kanssa?

Itseäni kiinnostaa vähän pk-puoli ja etenki jälki ja sen saloihin varmasti Uunon kanssa tutustummekin ensi kesänä. Raunio toiminta kuulostaa myös oikein kivalta ja sitä varmasti kokeilisimme jos lähellä olisi siihen mahdollisuus ja vuorokaudessa muutama ylimääräinen tunti!!
 
6. Onko sinulla SE rotu mitä et ikinä vaihtaisi pois?

On kooikeri ja bortsu, molemmissa ne hyvät ja huonot puolet mutta tykkään molemmista roduista ja niiden ominaisuuksista todella paljon!
 
7. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?

Jaa-a, ei nyt tule mitään yksittäistä rotua mieleen mutta kun mietin jotain rotua itselleni niin mulla pitää olla jokin tarkoitus miksi sen otan eli haluan harrastaa koirieni kanssa ja touhuta monenmoisii juttui eli se voisi vähän rajata rotuja ehkä.....
 
8. Mitkä on vahvuutesi ja heikkoutesi ohjaajana?

Vahvuuksia on varmaan periksiantamattomuus ja se jos päätän jotain niin sitten vaan tehdään töitä että sinne tavoitteeseen päästään. Uskon että yksi vahvuus on myös se että mulla on nytkin kotona neljä hyvin erilaista koiraa joiden kanssa pitää toimia erilailla ja keksiä ne just sille koiralle oikeat kikat miten sen saa toimimaan.
Heikkouksia varmasti esim tokoa treenatessa hieman tylsät ja samanlaiset treenit eli mielikuvitus ei aina ihan toimi. Välillä tuppaan esim Rokalle asettamaan hieman liian suuria tavoitteita ja tuppaan unohtamaan ne pienet välitavoitteet.
  
9. Mitä tavoitteita sinulla on ja mitkä tavoitteet on jo saavutettu? 

 Tavoitteita on paljon, jokaisella koiralla on omia tavoitteita, osa niistä on ja saavutettu mutta kaikilla koirilla on vielä tavoitteita joita tavoittelevat välillä aktiivisemmin ja välillä ollaan vähän jäähyllä.
 
10. Mikä on ensimmäinen koulutusmuistosi?

Koulutin vanhempien berniä joskus noin 10 vuotiaan omassa pihassa tekemään erilaisia temppuja ja osittain vähän tokojuttui. Hyvin se koira osasikin ja meidän yhteistyö toimi todella hyvin, mutta sillon en tiennyt mitään mistään treeniryhmistä tai ylipäätään lajista toko, meistä olisi voinut tulla ihan hyvä kisapari!!
 
11. Jos koirasi osaisi sanoa mitä se haluaisi harrastaa, mitä se sinulle sanoisi?

Rasmus: Mejä/Vahi
Rokka: Agi
Uuno: ihan mitä vaan missä saa tehdä töitä mun kanssa yhdessä mutta ehkä ykköseksi nousisi paimennus
Obe: Koiratanssi!! ;)   

Mä olen nyt kyllä vähän tylsä ja laiska ja en vaan jaksa keksiä uusia kysymyksiä, mutta Ansku ja Eija tässä teille haaste eli vastatkaa näihin samoihin kysymyksiin!! :)

 "Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!

1 kommentti: