.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Ei se olekkaan hukkunut....

....nimittäin aurinko. Mä jo ehdin luulla et nyt se möllykkä tuolta taivaalta on vallan hukkunut ja kadonnut mutta tällä viikolla se sitten näyttäytyi pitkän tauon jälkeen. Kuinka iloiseksi ja valoiseksi voi aurinko tehdä työpäivän, sillä on kyllä ihan käsittämätön voima eli voisi näyttäytyä vaikka vähän useammin kiitos!! Mä jo niin odotan niitä kevät päivii ku aurinko paistaa ja pääsee koirien kanssa lenkille hankikannolle ja kelkkauriin, voi vaan kulkea pitkin peltoja ja ihastella luontoa ja katsella kun koirat nauttii juoksemisesta ja rieuhumisesta! ;)

Tällä viikolla ollaan lenkkeilty entiseen malliin, kelkkailemassa käytiin tiistaina kun halusin mitata yhden uuden lenkin ja mä niin luulin et se on joku 2-3km mutta yllätys yllätys se oli tasan 5km. Samana päivänä mulle sattui myös toinen arviointi virhe sillä olin koirien kanssa päivällä metsässä ja kuljettiin vähän erireittiä kun ennen ja ajattelin et taivallettiin varmaan joku 7-8km, mutta onneksi olin laittanut puhelimeen tuon paikantimen päälle joku mittaa matkaa niin uusi reitti oli vähän yli 10km!! No tulipa tiistaina ainakin ulkoultua koirien kanssa, mutta eipä sitä vapaa päivää olisi voinut paljoa paremmin käyttääkkään!! :)

Keskiviikkona käväistiin paimentamassa Somerolla ja nyt MÄ sain kotiläksyksi opetella puhaltamaan pilliin samalla kun liikun, kun sillon on todella vaikeaa puhallella mitään järkevää!! No mä taas vähän treenaan ja kyllä sekin muutaman viikon päästä viimeistään onnistuu!! Itse paimennukset meni hyvin, ekalla kiekalla pillikäskyi ja niissä viel vähän riittää työtä. Toisella kiekalla Uuno joutui hakemaan lampaita ahtaista paikoista ja se olikin hyvää treeniä sillä parilla ekalla kerralla meinasi vähän tunteet kuumeta meillä molemmilla mutta sitten alkoi sujumaan ja paimennus oli jälleen niin ihanaa!! :) Mä jo niin odotan et päästään ulos treenaamaan ja tilaa ympärille hieman enemmän!!

Tokorintamalla ollaan treenailtu ahkerasti ja suunnitelman mukaan. Seuraamisessa olen vahvistanut käännöksiä ja käyttänyt hyödyksi naksua ja huomasin eilen että Uuno seuraaminen parantunut kokonaisuudessa hurjasti ja nyt on todella innokas kun on naksu mukana, miksenköhän sitä aikasemmin äkynny ottaa mukaan....
Zetassa asentoja ylläpidetty ja treenattu seuraamista joka kanssa paranee. Seuraaminen yleensä aluksi hyvää mutta kun ollaan tehty jäävä ja otan siit mukaan niin sit tuppaa vähän ote herpaantumaan mutta tuohan paranee treenillä vaan.
Luoksetulossa haettu lisää vauhtia ja stoppeihin terävyyttä. Stoppeihin olen nyt miettinyt takapalkkaa ja sitä varmaan kokeilenkin, ku nyt hyvä ajatus siihen on mun päässä!! ;)
Ruutu hyvässä mallissa, siinä oikeastaan se ruudussa makaaminen ja sen aikana tuleva haistelu vieraassa paikassa suurin juttu, mutta ei olla nyt treenattu vieraissa paikoissa niin sitä ei ole päästy työstämään.
Ohjatussa älysin tänään et voisi palkata sitä merkkiä myös sillon kun tehdään kisanomaisesti.... Eli tämä treenilistalle!! Noudon pelkkää palautusta tehty kierron kautta ja siihenki olen nyt ottanut naksun mukaan niin ote paranee palautuksen lopussa.
Tunnarissa tehty vaihtelevasti vauhtia ja häiriöö, vauhtia tullu hyvin lisää mutta silti tarkkuus pysyny hommassa. Eilen Tiia ja Koda olivat kapuloilla ja Uuno teki silti kaksi ihan sairaan hienoa tunnaria eli ei häiriö haitannut!! JEE!!! :)
Kaukoissa tehty paljon tekniikkaa ja se paranee kaiken aikaa eli oikeaan suuntaan ollaan menossa ja Uunon asenne kun tekee kaukoja niin on nyt sellainen kun haluan eli innokas mutta tekee silti tarkasti. Tänään treenatessa huomasin että jos ekana nousuna istuminen niin ei nouse niin hyvin ku mä haluisin eli nyt alkaa istumistreeni ja siihen kyllä kehitellään joku temppu....
Hyppynoutoa ollaan tehty puukapulalla ja vauhtinoutona ja luulen et tuo voisi auttaa siihen et metalli vähän kolisee suussa tai ainakin tuo puukapulan kanss tulee sellaisella raivolla/innolla takaisin ettei enne ole nähty.... asenne treeniä siis!! ;)
Paikalla oloi et nyt olla tehty kun ulkona ollut sen verran viileä ja sisällä en vaan ole viitsinyt, mutta niit treenataan ens viikolla ja seuraavalla kun mennään eri halleihin treenaamaan!!

On se hienoa et liikkeet on ns kasassa ja aika hyvässä mallissa, mutta silti paljon tärkeämpää ja ihanmpaa on nähde se Uunon ilme kun se huomaa et lähdetään/aloitetaan treenaamaan, voi sitä intoa ja ilon määrää!!! ;)  Kaikista tärkeintä Uunon kanssa touhutessa on kuitenki se ilo ja riemu mikä siitä koirasta näkyy vaikka kuinka ja kauan kun mennään ja touhutaan! Sellainen ylistys virsi tällä kertaa, mutta Uuno ja toko on vaan niin ihanat!! :)

Mitäs muille koirille sitten kuuluu, Rasmus on tyytyväinen kun pääsee pitkille metsälenkielle mukaan ja saa juosta.... Kotona tietenki innokkaasti tekee temppui ja omia hömppä juttujaan mun kanssa!!
Rokka on vähän tokoillu sisällä mutta ei mitään erikoista, enemmän on haettu sitä asennetta ja ilmettä tokoon ja kyllä se löytyy!! Rokan kanssa täytyy vaan tehdä paljon häiriö treeniä ja nyt tarvisi itse taas ryhdistäytyä tuon asian kanssa, ku liikkeet teknisesti hyvässä mallissa. Rokka juossut myös Uunon rinnalla kelkkaillessa ja Rokan kunto kasvanut hurjasti ja sen ihan näkee Roksun ulkomuodoista!!
No sitten maskotti Obe, on ihan yhtä hassu kun ennenkin!! ;) Obe on kyllä innostunut myös vetopuuhista ja juoksee hyvin Uunon rinnalla 2-3km lenkkei, nyt vaan kasvatellaan kuntoa ja ensi talvena sitten päästään pidempiä lenkkejä hyvällä vauhdilla. Obe kulkenut nyt muutenki aktiivisesti mun mukana pitkillä lenkeillä ja hyvin huomaa kun sen kunto kasvanut, menee nyt jo hvyin mukana lenkin kuin lenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti