.

torstai 10. tammikuuta 2013

Vaikka mitä

Nyt ollaan toivuttu lauantain kokeesta ja jatkettu treenajä uuden suunnitelman mukaan eli matka jatkuu!! :) Heti sunnuntaina aamutuimaan suunnattiin treenaamaan maneesille mutta tällä kertaa kera Rokan koska Uuno vietti ansaittua vapaapäivää treeneistä!! ;)
Meitä oli maneesilla treenaamassa neljä koirakko ja tehtiin kaikki yht aikaa hommia ja se olikin ihan super hyvää häiriöö Rokalle eli juuri oikea treeni Rokalle, vieras paikka ja muutama vähän vieraampi koira....näitä paljon lisää Rokan kanssa, onneksi on seuraavat vuorot sovittuna!! ;)

Rokan kanssa treenattiin ihan peruskontaktii paljon ja sivulle tulemista omatoimisesti siis ilman käskyä! Nämä kyllä parani loppua kohden hurjasti kun tottui muihin koirakoihin ja paikkaan. Muutama merkki tehtiin joka aluksi kovin vaikeaa kun maassa hevosenkakkaa ja paljon kivoi hajuja, mutta saatiin hyviä onnistuneita suorituksia. Merkiltä pääsi lopuksi viel ruutuun ja sehän vasta kivaa olikin!!
Tunnari pari kertaa ja se hyvin vaikka mietin et haittaako hevosen kakka, mutta eipä haitannut yhtään. Loppuun viel molemmat paikallaolot ja ne kyllä hyvin ja rauhallisesti. Kiitos kamut mukavista treeneistä ja parin viikon päästä taas jatketaan!! :)
Rokka teki hyvät treenit vaikka häiriöö oli paljon, kyllä se Rokkakin oppii keskittyyn!! ;)

Iltapäivällä lenkkeiltiin Annikan ja Fannin kanssa elonkierrossa, pojat yritti kovasti opettaa Fannille kuinka jänön perässä juostaan mutta ei hieno neiti Fanni oppinut!! No mutta kyllä oli hauskaa seurailla kun Rasmuskin vähän innositui leikkimään neidin kanssa!! ;) Kiitos Annika seurasta, Obe lähettää Fannille muutaman pusun ja kutsuu uudestaan treffeille!

Maanantaina lähdettiin Katin kanssa pitkästä aikaa oikein metsään ja olipa koirilla kivaa kun näkivät toisensa. Noita viittä otusta on kyllä hauska seurailla kun kuljetaan yhdessä kun ovat niin yksi lauma!! Kiitos Katille lenkki ja juttelu seurasta!! <3

Illalla käväistiin Uunon kanssa treenaamassa Prisman parkissa ja saatiin seuraksi Sabina koiriensa kanssa. Uunon kanssa tein muutaman ruudun ja merkin, jotka todella hyvin. Tunnari niin et siellä joukossa muutakin kamaa ja eipä ne Uuno haitanneet yhtään. Pari suoraa luoksetuloa ja vähän kaukoja, niistä oli tällä kertaa palauttavat treenit tehty eli kaikkea kivaa missä sai juosta ja leikkiä paljon! Ainiin tehtiinhän viel paikalla istuminen joka oikein mallikelpoisesti.
Obe oli myös mukana ja sen kanssa innostuin vähän treenaileen eli kaukoja ja pari luoksetuloa. Kyllä oli berni herra niin tyytyväinen kun pääsi jotain tekemään ja mun yllätykseksi ei ottanut mistään häiriöö vaan keskittyi treenaamiseen ihan super hyvin!! :)

Tiistaina oli töiden jälkeen vuorossa Uunon paimennus eli matkattiin Somerolle lampaita katsomaan parin viikon tauon jälkeen. Paimennettiin Kimmon valvovan silmän alla ja ekalla kierroksella pillitettiin ja harjoiteltiin Uunon kanssa molemmat sitä ja niitä käskyjä. Uuno selvästi miettinyt tuota pilliä ja alkaa vähän ymmärtään mitä siltä tahdon, kunhan mä vaan viel opin puhaltaan aina samalla tavalla käskyt!
Toisella kierrokselle poispäin ajoa ja jako. Jako ihan hyvin vaikka lampaat aika nihkeitä jakaantumaan, mutta tehtiin me se silti!! Poispäin ajo myös hyvää, kunhan Uuno malttaa kuunnella mun suuntakäkyt, oli vähän ilmassa sellaista arvailua et tuppasi Uunon nokka menemään ajoittain ihan väärään suuntaan!! ;)
Niin ja tehtiinhän me Uunon kanssa vähän hommiakin oikein taas eli otettiin lampaita sopiva määrä lampolaan sisälle ja se sujui ihan todella hyvin, Uuno tuli hyvin väliin ja juuri kun pyysin!! Hyvät treenit, hyvä mieli!! :)

Eilen aamutuimaan matkattiin Rapan kanssa Halikkoon Piiran Leenaa katsomaan. Rapan lantionseutu jäykkä, mikä ei tullu yllätyksenä kun olen seuraillu sitä viime ajat kun hyppää sohvalle niin se näyttää vähän vaikealta. No Leenan taitavien käsien ansiosta lantioon saatiin liikettä lisää ja nyt pitäisi helpottaa tuo hyppääminen. Muuten Rapa hyvässä kunnossa niinkuin yleensäkin, no Rapa on sitä mieltä kun ajattelee vähän mitä tekee ja minne menee niin pysyykin hyvässä kunnossa!! ;)

Tänään töiden jälkeen heti lähdettiin kelkkaileen Uunon, Rokan ja Rapan kanssa. Uuno ja Rokka pääsivät vetohommiin ja Rapa sai vaan ravailla mukana kun tarvitsee nyt avaavia ravilenkkejä säännöllisesti. Rokka ja Uuno kyllä vetää todella kivasti ja tasaisesti kaiken matkaa. Mä myös pääsin kokeilemaan kelkan uusia jalaksia ja nehän luisti oikein hyvin, kelkkaan siis on hommattu vähän lisäosia että tuo potkuttelu kävisi mukavammin. On tuo kelkkaili vaan niin mukavaa puuhaa koirien kanssa ja koiratkin saa siinä samalla hyvä reippaan lenkin eli kelkkakelejä toivotaan pitkälle kevääseen asti!

Käväistiin mtt:n parkissa viel vähän tokoilemassa ja ekana tehtiin noudon palautusta kierron kautta ja se nyt parempi eli vauhtia tullut siihen lisää ihan kivasti. Seuraamisessa käännöksiä ja pysähdyksiä, perus seuraaminen oikein hyvää ja paikka nyt hyvä. Käännökset myös paranee kun yhdistää niihin pysähdyksiä niin Uuno joutuu olemaan kaiken aikaa todella skarppina et mitä tapahtuu seuraavaksi! Ohjatun molemmat puole niin et kapulan valmiina sivuilla ja ne hyvin, samoinku luoksetulon stopit ja suora luoksetulo. Tehokas ja hyvä treeni kun aikaa ei ollut paljoa, mutta vähemmässäkin ajassa ehtii vaikka mitä kun sen hyvin suunnittelee ja toteuttaa!

Tää viikko mennyt taas tässä aika vauhdilla, mutta paljon on ehditty touhuamaan ja tekemään. No viikonloppuna tiedossa  jälleen paljon kivaa ohjelmaa niin koirien kanssa kun ilmanki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti