.

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hiljaiseloa ja sairastelua

Ompa taas aikaa vierähtänyt viimeisestä päivityksestä mutta meillä on nyt huilattu ja mä olen hieman sairastellu. Ollaan kyllä treenailtukkin ja lenkkeilty mutta silleen mun voinnin ja kunnon mukaan, välillä on parempii päivii ja välillä huonmpii, mutta nyt alkaa taas elämä voittamaan ja normaali arki palautuu ja touhua ja menoa tulee riittämään!! :)
Tämä vähän rauhallisempi elämä ja lepo on tehnyt varmasti koirille myös hyvää ja varsinki Uunolle jonka kanssa ollaan viime kuukaudet treenattu aikas paljon, mutta nyt on saanut hieman ladata akkuja ja miettiä asioita eli nyt vaan sitten katsotaan mitä tuolla mietinnällä ollaan saatu aikaan.

Tokon sm-kisat lähestyy kovaa kyytiä ja se tuossa sairastaessa hieman huolletti mutta sitten ajattelin et mitäs tässä hätää kun mulla on maailman paras kisakumppani ja me tehdään kaikki juur niin hyvin ku me osataan yhdessä eikä nyt päivässä, viikossa tai kahdessa enään mitään ihmeitä tehdä vaan nyt lähinnä vaan fiilistellään ja pidetään motivaatio ja asenne kohdillaan! Kaikki liikkeet on itse asiassa aikas hyvällä mallilla tai sellaisia joita niiden kuvittelinki tässä vaiheessa olevan, mitään suuria ongelmia ei ole tullut eteen missään ja asenne kaikkeen tekemiseen niin koiralla kuin ohjaajalla on loistava!!! :) Kaukoissa tekniikka ei ihan niin hyvä ole mitä sen toivoisin olevan mutta tässä asiassa voi ihan peiliin katsoa kun niiden kanssa tuossa keväällä vähän lintsasin itse.... mutta ei ne siis kamalat ole mutta ei ihan puhtaatkaan, mutta näillä mennään ja mä olen noihin kaukoihinkin itse nyt ihan tyytyväinen kun ajattelee vaikka mitä ne oli viel vuoden alussa eli siitä ollaan tultu paljon paljon eteenpäin.
On se niin jännää kun ekaa kertaa päästään  sm-kisoissa sinne kuninkuusluokkaan niiden mun kaikkien esikuvien ja yleensäkin kaikkien huippujen joukkoon... hui kun oikein jännittää kun asiaa miettii!! :) Sinne me mennään Uunon kanssa hyvinmielen häntä heiluen siis Uunon häntä ja mennään oppimaan lisää ja katsomaan mitä viel täytyy treenata erityisesti taas ensi vuotta varten!!

Tähän asti omien koirien kanssa tokoilu on ollut paljolti sitä uuden opettamista kaiken aikaa ja varsinkin noiden kooikereiden kanssa ei ole voinut silleen keskittyä mihinkään pikku juttuihin ja hiomiseen vaan on opiskeltu kaiken aikaa uutta. Uunon kanssa tilanne on kuitenkin vähän eri se periaatteessa osaa nyt ne kaikki temput joita tokossa tarvitaan ja nyt on alkanut se hiominen ja pikku juttujen säätäminen joka on sitten taaas ihan oma maailma sinällään. Itse pitää olla jotenki todella viisas ja ennakoida kaikkea mahdollista todella paljon sekä pitää keksiä kyllä kaiken aikaa vähän jotain uuttakin ettei se koira tule liian tietoiseksi mitä seuraavaksi tulee eteen siel tokokehässä.... Tää toko on vaan niin mielenkiintoista ja kivaa kun ikinä ei ole valmis ja täydellinen aina löytyy jotain hiottavaa ja parannettavaa!!!

Tiistaina me käväistiin Uunon kanssa vähän paimentamassa kun oma olo sen salli ja voi vitsi kun oli kivaa.... Tehtiin hieman hakukaaria joita ei kyllä kovasti tarvi treenata ennen kisoi lähti nimittäin sen verran hyvin ajoittain jopa aika laajalle kaarelle!!! Se nosto sitten voisi olla hieman rauhallisempi eli sitä pitää kyllä treenata viel, no tuli ainakin lampaat mulle ja vauhdilla!! ;) Isommalla laumalla tehtiin muutama jako kun sellainenkin siellä kisoissa tulee kuulemma eteen ja ne onnistui hyvin!!
Tehtiin Aneten kanssa myös hieman erilaisia kokeiluja tuon agilityn suhteen ja tässä niistä pieni näyte ja myöhemmin tullaan varmasti näkemään lisää kokeiluja!!!! ;)
 
 
Torstaina käväistiin Oben kanssa vähän kannustamassa tuttuja oman seuran tokokisoissa ja Obe oli kuuntelu ja katselu oppilaana kun ajattelin jos se oppia nuo temput vaikka tuolleen katselemalla, olis kovin helppoa kouluttajalle!!! ;) No ei vaiskaan ei Obe ole mikään tokokoira ainakaan vielä, se on maskotti ja hyvä sellainen!! ;) Maskotin elämää tuo jalan haava on hieman haitannut tai en tiedä onko se pahemmin haitannut mutta sellainen kuitenki edelleen on vaikkakin paranemaan päin hyvää vauhtia!!
Maskotti on ollut edellisessä elämässään ihan varmasti gaselli kun paineli nimittäin torstai iltana sitten pitkin Elonkierron peltoja kuin mikäkin pikakiituri jänöjussin perässä.... Mä se vaan siel kirosin itsekseni et on se kumma kun taloudessa osaa kaksi spanieliakin ja ne saa huutamalla pois jahdista mutta sitten tuo berni laittaa vaan korvat kiinni ja hännän ja pään alas ja lähtee eikä sit muuten kuule mitään!!! :) No jänö onneksi pääsi hieman nopeampaan ja oli Obea fiksumpi kun sen eksytti metsään mutta en olis uskonut et tuo pääsee noin lujaa ja niin kauan eli taitaa silläkin ihan hyvä kunto olla!!! Oli muuten ihan hyvä ettei Sakke ollut mukana lenkillä koska se olis varmasti saanut jonkun kohtauksen pelosta kun Obe lähti, se on ajoittain hieman herkkä kun nuo koirat juoksee hieman kauemmas eikä ihan heti tule takaisin....
 
Niin ja keskiviikkona mä itse vähän aksasin Uunon kanssa Aneten valvovan silmän alla ja voi että kun oli kivaa, kun koira menee kuin unelma kun sitä vaan ohjaa tarkasti ja hyvin!!! ;) Ohjelmoitiin Uunolle myös uusi este eli pöytä ihan vaan noita suuria kisoi varten kun ei sitä pahemmin radoilla muuten käytetä tai ei ainakaan mua vastaan ole koskaan tullu Rokan kanssa! No nyt on sitten sekin opetettu et voi rauhassa aksata ettei tule se sit eteen ku niihin isoihin kisoihin mennään!!!! ;) hah hah haa!!! =D
 
Mä niin tuonne alkuun kirjoitin et ollaan oltu saikulla ja lepäilty mutta ollaanhan me touhuttu vaikka mitä sittenku sitä alkaa kirjoittamaan, mutta treenit ovat olleet tuollaisia ohjattuja aika pitkälle eli se oma treenaaminen ollu hieman vähässä.... Eilen viel käväistiin Sipoossa treenaamassa aika mahtavissa maisemissa lähes meren rannalla, yleisönä hanhia!! ;) Oli siis nuorten koirien tokoringin koulutus ja kouluttajana Jessica! Hyvään aikaa tuo koulutus tässä sm-kisojen alla, tehtiin sellaisii tarkistuksii vaan moneen asiaan ja vähän katsottiin mitä lähdetään sitten työstämään kisojen jälkeen ja miten edetään kisoja ennen! Uunon kanssa halusin et katsotaan luoksetulo ja siihen liittyvä vauhti pulma samoin ohjatun noudon palautuksen vauhti ja ohjeeksi tulikin hyvin yksiselitteisesti pallot pois.... Voi kauhistus mä ajattelin ettei Uuno tykkää musta nyt ollenkaan ku sille on niin kiva heitellä sitä palloa ja sen kanssa leikkiä, mutta kun kokeiltiin tuota ilman palloa niin molemmat jutut toimi hyvin nameilla ja näillä nyt mennään ainakin jonkin aikaa ja katsotaan saadaanko toivottua vauhtia lisättyä! Tunnari katsottiin kun mä olin sitä mieltä et voisi olla enemmän kapuloilla töissä niin nyt teki ihan täydellisen tunnarin, eli tunnari treenit jatkuu ihan samaa rataa kuin tähänki asti. Hyppynouto myös tsekattiin ja se ihan ok eli kolina vähentynyt kun mä en itse kiinnitä siihen huomioo vaan annan kapulan kolista jos kolisee. Loppuun viel kaukoja ja niiden tekniikka murheita.... No kaukojen tekniikka treenit jatkuu ja mun pitää muistaa pitää kiinni vaan niistä asettamista kriteereistä aina kun treenaan.... Miten se kuulostaa niin helpolta mutta käytännössä niin vaikeaa ajoittain ku välillä olisi kiva palkata joku asento minkä tekee vaikka ihan sikahyvällä asenteella vaikka vähänä jalka siityisikin mutta jos oikeasti olisi koiralle todella selkeä niin silloin ei palkata.... Mä nyt yritän taas itse ryhdistäytyä tuoss asiassa koska on se koiralle paljon helpompaa kun mä olen selkeä ja mustavalkoinen AINA!!! Niin ja ne perusasennot noudoissa ja luoksetulossa, niissä mun myös pitää pitää kiinni niistä kriteereistä.... Nytkun tuota kirjoitin niin tuntuu et olempa taas ollu lepsu et nyt pitää kyllä ottaa vähän itseä niskasta kiinni ja käydä pieni keskustelu itsensä kanssa et mitä mä haluun!!! Tälläinen keskustelu sopiikin hyvin tehdä nyt kun on noin sateinen ja synkkä päivä ja kaiken lisäksi koirilla se ansaittu vapaa päivä!!! :)
 
Sitten loppuun vielä vähän kooikereiden kuulumia eli eilen tupsahti mailiin Rasmuksen terveyspassin tulokset, joita varten näyte annettiin messarissa joulukuussa 2012 ja tuohan on keskiarvoa terveempi otus mitä nyt tuon tutkimuksen ja kerätys tiedon perusteella voi sanoa ja siis kyseessä nimen omaan tuo periyvytyys. Olipa hyviä uutisia ja nyt innolla odotellaan muiden tuloksia!! Eihän nuo tutkimukset ikinä kaikkea kerro mutta ovat hyvää tietopohjaa ja antaa tietoa ainakin tulevaisuutta varten paljon. Voi Rapa pappaa on se vaan niin loistava koira ja voipi taas olla niin ylpeä et sitä on käytetty jalostukseen, koska on sekä pää että muut ominaisuudet ovat kyllä kohdillaan kooikeriksi!!! ;) Niin tähän väliin on pakko viel kertoa et Rapan lapsenlapsi saavutti menneenä vkoloppuna itselleen CIB arvon nimen eteen!!! Onnea!! :) Papparainen voi ylpeänä seurailla jälkikasvunsa touhuja ja todeta et jos hän itse on komea ja charmikas herrasmies niin kyllä on hänen lapsukaisetkin ja niiden jälkeläiset!!! ;)
No Rokka on päässyt nyt viime aikoina kanssa vähän treenaileen ja touhuileen ja intoa riittää!! Nyt ajattelin ottaa itseä ihan niskasta kiinni Rokankin treenien suhteen ja kokeilla vähän aksailla sen kanssa, jos vaikka syksyllä sitten kokeilisi metsästää sen viimesen luvan kakkosista ja pääsisi sinne kolmosiin. Koska tällä hetkellä Rokka selvästi tykkää enemmän aksasta niin sitähän me tehdään ja tokoa voi sitten tehdä vaikka eläkepäivillä jos sille päälle sattuu, mutta siinä se motivaatio ei vaan aina riitä ja mä en jaksa hakata päätäni seinään sen asian kanssa ja eihän se ole sitten kivaa koirallekkaan..... Ku mun mielestä koiralla pitää olla ennenkaikkea kivaa kun sen kanssa touhutaan jos se on vähänki pakkopullaa niin sitten se laji jäähylle ja kokeillan jotain muuta!! ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti