lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tanjan taikakädet!!! :)

Maanantaina mun niin piti aamusta mennä tekemään hyppyjumppaa ja vaikka mitä koirien kanssa, mutta me ei sitten tehty mitään vaan huilattiin koko aamu... Sitten tulikin melkein kiire töihin taas eli koirille ansaittu lepopäivä!!!

Tiistaina töiden jälkeen Somerolle ensin aksaamaan ja me päästiin näyttämään Anetelle kuinka hienosti meidän kontakti etenee ja mä olin niin tyytyväinen ja taisi olla myös Anette!!! :) Siis kontaktit etenee hyvää vauhtia ja niitä tehtiin jo ihan kokonaisinakin muutam kerta ja ne pelitti hyvin!! Muuten aksassa vauhdin hurmaa jälleen ja onnellinen koira sekä ohjaaja!!
Aksan jälkeen paimentaan ensin vähän jakoi ja niihin kokeiltiin asentaa vähän uutta asennetta Uunolle, mutta en oikein tiedä onnistuiko... kamalan vaikeaa tuo jako huh huh.... Tokalla kierroksella pillikäskyi pienemmässä aitauksessa ja niitäkin pitää vaan yehdä ja treenata ei se koira niitä itsestään opi! Paimennus on kyllä hurjan kivaa ja antoisaa mutta nyt taas tuo jako tuottaa vähän ajattelu työtä mulle kun haluan opettaa sen niin et koira varmasti tietää mitä siinä tehdään eli pitää alkaa niitä palikoita rakentaan ihan alusta eikä oikeista siitä mistä aita on matalin!

Keskiviikkona suuntana oli jälleen Somero ja paimennus, jatkettiin jaon merkeissä mutta en ole vieläkään ihan tyytyväinen.... Sitä pitää nyt miettiä ja malttaa vaan itse tehdä sitä ihan perustreeniä eikä ahnehtia liikaa kerralla, niin uskon et siitä tulee todella hyvä. Haluan myös et Uuno oppii jakamaan loistavasti ja siitä saadaan täys 10 eli mikään sinne päin juttu ei mulle kelpaa eli treenit jatkuu!!!
Toisella kierroksella käytiin viemässä karitsa lauma toisella laitumelle eli hyvää treeniä Uunolle kun piti kaiken aikaa pitää porukka koossa ja hyvinhän tästä selvittiin!!! :) Uuno teki niin varmasti hommia eikä tullu kertaakaan olo et siltä pääsisi karitsat karkuun!! ;)
Näytettiin myös meidän henk. kohtaiselle kontakti valmentajallle missä kontaktien kanssa mennään ja saatiin ihan kehuja eli samaan malliin jatketaan!! Mä olen niin tyytyväinen itsekkin niihin ja niitä ollaan treenattu jopa viikko ja nyt pystyy jo hyvin tekeen hetsaten ja korkeilla kierroksilla!!! Kyllä niiden opettaminen on vaan helppoa kun tekee sen koiralle selkeästi ja järjestelmällisesti alusta alkaen, luulen et opetan Rokallekki ne uudestaan tässä syksyn aikana!! Mä alan taas itsekki tykkään tuosta aksasta enemmän!!!

Torstaina vietiin Obe Vaulammille hoitoon ja muiden koirien kanssa suunnattiin Turkuun Tanjan taikakäsien käsiteltäväksi, kaikki koirat oli ihan ok kunnossa, kenelläkään ei mitään pahaa jumia tai lukkoa missään eli hyvin menee!!
Rokalla olo vähän lapojen välissä ja lantion seudulla rangassa kankeutta mutta ne saatiin hoidettua hyvin. Rasmus oli perinteisesti hieman kankea lantionseudulta, se on vaan se rapan normijumi ja sen kanssa pitää elää. Rapan sisäelimet oli nyt hyvässä kunnossa kun viimeksi oli niin jumissa sieltä eli hyvä hyvä!!! :)
Uuno hyvässä kunnossa mutta vähän kankeutta lapojen välissä ja lantion seudulla sellaista normi settii sekin!! Uuno on niin hassu kun sitä käsittelee ei ollenkaan tykkää kun takajalkoja oijotaan tai vähän venytetään, luulee varmaan et jalka lähtee pian irti!!! :)
Kyllä kelpaa taas harrastaa ja touhuta kun harrastus toverit hyvässä kunnossa ja pienet jumit selätetty taikakäsien ansiosta!!! :) Kiitos Tanja jälleen todella paljon!! :)

Perjantaina koirat vietti totaalivapaata ja vaan huilasivat sisällä!
Tänään päivällä Obe ja Uuno pääsivät Leevin kanssa uimaan saareen ja voi sitä riemua!! Vesipedot oli jälleen vauhdissa!! Obekin uskaltaa lähteä jo uimaan vaikka aina välillä leikkii kelluvaa koiraa kun unohtaa liikuttaa jalkoja, nuoruusiän dementtia sitä taitaa vaivata!!! :) Tunti vierähti jälleen nopeasti polskien ja uiden!
 


 
 
Iltasellä käväistiin vielä koko sakin voimin kentällä vähän aksaamassa, Rasmus pääsi vähän rallattaan putkeen ja pari hyppyä ja juoksihan se häntä tötteröllä kontaktitkin!!! :) Loppuun vielä tapettiin palloa oikein urakalla!!! Ihana Rapa!!! <3
Rokka teki pientä vauhtirataa ja asennetta oli ainakin, jopa puomin laukkasi eli pitäis vaan treenata sen kanssa kunnolla niin sais nostettua sen kolmosiin!! Voi kun se tykkäs kun pääsi aksaamaan ja kepeille hakkui ihan vimmatusti ja pujotteli ihan sika hyvin vaikka vedätin aika huolella!!! ;)
Uuno teki kontakteja ja ne ihan super hienot! Tehtiin myös samaa vauhti rataa kuin Rokka ja siinä kantakteista A ja puomi ja ne meni tosi hyvin, kerran taisi valua pumilta pitkäksi mutta selvästi silti ajatteli pysähdystä mutta ei vaan jalat pysähtyneet!!! Eli hyvin menny jakeluun tuo kontakti opetus! Kepit pari kertaa erikseen ja niissä nyt hyvä rytmi ja vauhti, vähän vikassa välissä epävarma jos edessä ei estettä mutta sitä pitää vaan treenata.
Uunon kanssa loppuun hyppyjumppaa pk-estettä varten ja nyt tehtiin "kiinteällä" esteellä korkeuden arviointi kapulan kanssa ja loppukorkeus 1m!!! :) ja siitä oikein hyvin ja itsevarmasti yli, VAU!!! :) Kyllä Uunossa voimaa riittää ja nyt on saatu varmuuutta korkeisiin hyppyihin ja se kyllä näkyy ilmeessä ja tekemisen meiningissä todella hyvin, Uuno selvästi nauttii hyppäämisestä!!!
No olihan Obenki pakko päästä vähän aksaamaan kun muutkiin pääsi, no pari hyppyä ja pikku Aa tuli tutuksi. Putkeen Obe ei halunnut mennä, mutta eipä sen tarvikkaan ku eipä se mikään aksakoira ole!!! Mutta oli sillä kivaa kun pääsi kaahottaan kentälle ja otti kyllä hyvin muista mallia ja pisteli menemään aikas kyytiä omalla vuorollaan!!! :)
<3


1 kommentti: