sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vauhtia, treenejä ja Fitdog katsaus!

Perjantaina ajeltiin Uunon kanssa pääkaupunki seudulle treenaamaan MM-tiimin kanssa Vuokkoset areenalle! Kyllä oli hyvät treenit ja ehdittiin tekemään vaikka mitä, kiitos kaikille mukana olleille!! :)
Molemmat paikalla olot tehtiin x2, istumiset oikein nätit molemmissa, ekassa makuussa haistellut ja siitä huomautettu. Makuussa maahanmenot nyt todella hyvät ja terävät eli treeni tehonnut ja myös istumaan nousut hyvät!
Tehtiin hyppynoutoa niin et kapula viskattiin todella kauan, auttaa kyllä pikku hiljaa kolinaan ja vauhti myös paranee. Kaukojen jättöä niin et Sanna naksutteli mulle ja ne nyt joka kerta todella hyvät. Luoksetulon jättöä myös ja ne hyvät, mutta sitä pitää vaan paljon tehdä et Uuno oppii olemaan tarkkaavaisempi mua kohtaan koko ajan. Peruskontaktia häiriössä, aluksi meinasi vähän vilkuilla mutta kun huomautin niin sit tosi hyvin, ei haitannut vaikka kapula lensi meidän yli tai namit laitettiin maahan Uunon eteen!!
Treenasin myös kisanomaisesti ensin seuraaminen, suora luoksetulo ja ruudun merkistä palkka, toisessa setissä hyppynouto, suora luoksetulo ja ohjatun merkistä palkka. Pääpaino noissa oli et pääsin tuon merkin palkkaan molemmissa ja se onnistuikin hyvin ja luulen et tuollaisilla treeneillä saadaan merkki paremmaksi kisatilanteessa, muuten noissa ahrjoituksissa luoksetulot (suorat) todella hitaat eli niitä pitää miettiä nyt jatkossa mitä niiden kanssa tehdään....
En nyt muista tehtiinkö me muuta mutta oli todella kivat treenit ja paljon taas tuli ajateltavaa ja mietittävää, mutta onneksi ensi viikonloppuna on MM-tiimin leiri niin pääsee miettimään noita juttuja muidenka kanssa ja niit neuvoja kyllä tarvitaan! Taas huomaa hyvin et Uuno on kyllä mua fiksumpi ku ajattelen et saan jonkun jutun jollain kuntoon niin siinä tuppaa käymään juuri toiste päin eli esim noissa luoksetuloissa ollaan tehty paljon suoraa niin et saa juosta suoraan leluun ja sepä ei olekkaan ehkä oikein toiminut kun nyt oli vähän sen näköinen et kiihdyttää sit vasta ku näkee sen lelun.... Eli ajatusmaailamn muutos edessä tässäkin asiassa!! :)

Eilen töiden jälkeen mentiin Rokan ja Uunon kanssa tuonne metsätielle kelkkaileen ja saatiin Tiia ja Koda kavereiksi. Kyllä oli kiva kelkkailla jonkun seurassa ja huomas koiristakin kun ne kisaili oikein keskenään, sillä Rokkakin pinkoi sellaista vauhtia menemään ettei olis uskonut!! Rokan kunto kasvanut todella paljon kun nyt jaksoi reilu 5km lenkin kevyeen eli matkalla huippukuntoon ollaan!! :) Kiitos Tiia ja Koda seurasta!! :)
Käväisin myös Oben ja Rapan kanssa tekeen pikku lenkin ja Sakke tuli Rokan ja Uunon kanssa perässä kävellen. Obe halusi vaan kaiken aikaa taklata Rapan hankeen ja vetämisestä ei tullut oikein mitään, harjoitukset siis jatkuu. Uunon kanssa Obe vetää todella hyvin eli pitää laittaa se vaan Uunon pariksi niin pääsee totuttelemaan vauhdin hurmaan ja saadaan senkin kuntoa pikku hiljaa kasvatettua ja ens talvena mennään sit kunnon matkoi ja vauhdilla!! :)

Tänään aamusta suunnattiin jälleen metsään ja tällä kertaa saatiin seuraksi Tiia ja Onni, olipa ihana nähdä pitkästä aikaa ja päästää koirat juoksemaan!! Obella ja Onnilla oli jälleen niin kivaa keskenään, mitä pahempi ääni niistä lähtee niin sitä kivempaa niillä näyttää oelvan, hassuja otuksia..... ;)
Uunon kanssa vähän tokoiltiin, tehtiin kaukojen tekniikkaa ja seuraamisen askeleita sekä käännöksiä sisällä ja kyllä treenaaminen vaan kannattaa!! :) Ulkona tehtiin muutama toisto noudon palautusta sekä mun uudella idealla suoria luoksetuloa, katsotaan onko mun ideassa mitään järkeä vai meneekö ihan metsään!! ;) No nyt treenataan koko viikko ahkerasti muutama toisto päivässä niin luulen et loppu viikosta jo nähdään ollaanko menossa oikeaan suuntaan! Toko on ehkä juuri siksi niin kivaa kun aina tulee vastaan uusia haasteita ja niitä pääsee sitten ratkomaan ja miettimään, tylsäähän se olisi jos kaikki koirat toimisi samallalailla!! :)

Fitdog katsaus: meillä on jatkettu ahkerasti palautusjuoman käyttöä aina raskaiden lenkkien tai treenien jälkeen eli tarkoittaa lähinnä kelkkalenkkei tai sit jos ollaan käyty hangessa rämpimässä. Energiaa olen antanut Uunolle aina ennen paimennuksii ja välillä tokotreenienkin jälkeen jos lähdetään siit hetken päästä vaikka kelkkaileen.
Tällä hetkellä Rokka on alkanut juomaan palautusjuomaa paremmin, kyllä vähän edelleen nirsoilee mutta ei ole enään pakko laittaa herkkuja vaan juo hetken päästä kun on katsellut kippoaan. Uunon uppoaa edelleen hyvin sekä energia että palautusjuoma.
Olen nyt tarkkaillu ja seuraillu koiria tarkemmin raskaiden lenkkien jälkeen seuraavana päivänä ja mun mielestä Rokka sekä Uuno venyttelee paremmin ja ovat muutenkin rennon oloisia.... No Tanja on tulossa parin viikon päästä käsitteleen Rokan ja Uunon niin sitten kuullaan Tanjan mielipide ja sitä odotanki innolla et huomaako se jotain era koirissa viime käsittellyn jälkeen. Aloitettiin nimittäin fitdog tuotteiden testailu viikko pari Tanjan edellisen käynnin jälkeen eli aikas hyvään aikaan!! :)
Huomenna onkin jännäpäivä kun Obe pääsee läpivalaisuun ja kooikereiden simmut tutkitaan samalla, mutta tästä reissusta sitten ensi viikolla enemmän ja samalla taas muitakin meidän lauman tarinoita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti