sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tanjan vierailu & Fitdog katsaus

Eilen saimme vieraaksemme Kotin Tanjan, hän tuli jälleen hoitelemaan koiria meille ja samalla Uuno ja Rokkakin pääsivät käsittelyyn! On kyllä edelleen niin luksusta kun ei tarvi lähteä koirien kanssa mihinkään vaan Tanja tulee kotiin ne katsomaan!! :)

Rokka oli käsittelyssä ekana ja se oli kuin ilmapallo.... No syyksi selvisi maksa ja munuaiset jotka oli ihan jumissa, jostain kumman syystä, syy ei selvinnyt mutta Rokka ehkä tehnyt jonkun voltin liukkaalla tai muuten törmäilly johinkin. Muuten Rokka olikin hyvässä kunnossa, ranka suora ja hyvässä kunnossa. Vasemmalla puolella ylimenoalueen lähistöllä vähän kireyttä/jäykkyyttä mutta muuten hyvässä kunnossa! Kyllä huomaa kun nuo aktiivisimmat koirat on käsitelty nyt säännöllisesti niin pysyvät aikas kivassa kunnossa ja ei tule mitään suuria jumeja mihinkään!!
Maksa ja munuaiset kun saatiin vähän aukeamaan niin katosi myös Rokan ilmapallomaisuus, no vähän ehkä voisi vähentää ruokaa taas kun talven syöneet aika rasvaista lihaa niin nyt se vähän näkyy mutta eiköhän nuo turhat rasvat tuosta lähde kevään mittaan pois!!

Uuno nautti käsittelystä ihan suunnattomasti, se vaan makasi silmät kiinni ja oli tyytyväisen näköinen. Uuno vasen suoliluu ihan inan ylempänä kuin oikea ja siihen syy selviä sj-nikamasta jossa kireyttä vasemmalla, mutta se saatiin käsiteltyä ja ukko suoritui! Edessä lapojen välissä hieman kiretyttä ja samoin niskassa mutta ne varmaan tulleet noista vetopuuhista, nekin siis saatiin hoidettua hyvin kunton. Uuno muuten loistavassa kunnossa ja lihasta tullut taas lisää!!! ;) Muskeli UUno!! :)

Kiitos Tanja jälleen poikien hoidosta, parin viikon päästä tullaan sitten Rapan kanssa käymään Turussa käsittelyssä kevään rientoja varten!! ;) Nyt pojat saavat viettää huilipäivää ja nauttia vaan olemisesta, alku viikosta palataan taas treenaileen ja lenkkeileen kunnon lenkkei!

Tanjan kanssa juttelin myös noista Fitdog tuotteista ja siitä huomaako hän mitään eroa mun koirssa kun ovat nyt käyttäneet niitä säännöllisesti eli palauttavaa aina kovan treenin jälkeen ja energiaa Uuno varsinkin käyttänyt jos on treenattu montaa lajia päivän aikana tai muuten suoritus pitkäkestoinen ja raskas.
No tuo Uunon lihasten kasvu varmaan on yksi näkyvä juttu, kun on käyttänyt paluautusjuomaa niin lihakset palautuneet paremmin ja näin myös lihas päässyt kasvamaan hyvin.
Itse olen kiinnittänyt huomiota et koirat venyttelee paremmin ja pidempään eli aina kelkkalenkin jälkeen seuraavana aamuna molemmat oikein antaumuksella venyttelee ja näyttää et nauttivat siitä!! :)

Uunon kanssa kun tulee välillä treenattua paria lajia päivän mittaa ja sit vielä saatetaan käydä kelkkaileen niin ei Uunossa siltä näitä mitään väsymyksen merkkei vaan se porskuttaa eteenpäin aina yhtä innokkaasti ja energisesti. Noina päivinä olen juottanut energiaa aina siellä väleissä  ja palauttatuojuomaa sitten kelkkailun jälkeen. Seuraavana päivänä Uunosta ei myöskään näy mitään merkkejä et olisi takana jotenkin raskas treeni tai päivä vaan matka jatkuu uuteen päivään yhtä lennokkaasti ja iloisesti!! Uskon itse et tuo palautuminen nopeutunut ja koirat ei tarvi siihen niin aikaa vaan pystyvät heti vaikka seuraavana aamuna taas jatkamaan hommia uudella innolla ja ei tunne se edellisen päivän rasitus enään missään!! :)

Nyt odotellaan et tuo mejäkausi alkaisi ja saataisiin siellä myös testattua energia ja palautusjuomaa, koska siellä koirat joutuvat usein työskentelemään kuumissa olosuhteissa ja tekemään pitkää suoritusta ilman taukoja.
Testailu jatkuu aina yhtä innokkaana!! :)

1 kommentti:

  1. Mä kans ostin tänään kisoista tuota palautusjuomaa, kun sai energyn ja recoveryn alennushintaan. Energyä pojat on jo jonkin aikaa käyttäneet, mutta aattelin että voisi olla paikallaan käyttää myös palautusjuomaa. Musta tuntuu, että jo ylipäätään nesteytykseen keskittyminen ja energyn juottaminen on tehneet meillä ihan samaa, varsinkin Jerikossa näkee eron, että se venyttelee itse paljon enemmän. :) Kiva nähdä kuinka toi recovery vaikuttaa ja sitten paimennus- ja jälkikaudella, että vaikuttaako niissä lajeissa suorituskykyyn... :)

    VastaaPoista