maanantai 18. maaliskuuta 2013

MM-tiimin leiri

Lauantaina iltapäivällä alkoi Turussa MM-tiimin toinen leiri , kouluttajana Oili Huotari ja mä tietenkin matkaamassa sinne ihan intona Uunon kanssa. Toi MM-tiimi on kyllä vaan niin huippujuttu, on ihana treenata saman henkisten ihmisten kanssa joilta saa rehellistä palautetta ja kaikki olemme matkalla menestykseen hienojen treenikavereidemme kanssa ja meillä on todella upeat tiimivaatteet!!
Lauantaina koko ilta käytiin läpi "omia" ongelmia ja koitettiin ratkoa niitä oikein urakalla. Uunolla valitsin ekaksi liikkeeksi luoksetulon jossa toivoisin lisää vauhtia ja että Uunolla olisi tarkkaavaisempi mua kohtaan ja ajattelisi et pitää juosta lujaa mamman sivulle et sitten tulee palkka. Tehtiin kokeenoaminen luoksetulo ja se aika perusluoksetulo mitä Uuno tekee eli oli vilkuillu muualle kun kävelin pois, stopit siistit ja nätit ja kaikki välit laukalla.
Oili kehui luoksetuloa vaikka mä olin sitä mieltä et se kaipaa jotan ja siitä oltiin kyllä samaa mieltä et saisi olla keskittyneempi muhun ja mun pois kävelyyn. Mutta tasainen vauhti ja hyvät stopit sai kehuja ja niihin olen itsekkin kyllä tyytyväinen. 
Lähdettiin työstämään alkua uudelleen ja kokeiltiin siihen uutta käskyäkin joka voisi olla hyvä ratkaisu, kokeillaan saada Uunon liikkeelle lähtöön vähän lisää voimaa ja samalla tulee varmaan toivomaani vauhtia, mun pitää itse olla vähän arvoituksellinen ja palkan tulla eritilanteissa ettei Uuno tiedä koska se tulee vaan pysyy tarkkaavaisen mua kohtaan. Tärkeä huomautus myös Oililta että vapautus sana ensin ja sitten vasta kaivetaan palkka esille koska nyt käynyt varmaan niin et ne tullu yht aikaa. Nyt siis mulle tarkkuutta peliin ja ajetaan sisään uusi käsky ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi!!

Toisena juttuna halusin tehdä tunnaria koska siinä mun mielestä Uuno vaatimusta voisi nostaa ettei saa liikuttaa jaloillaan kapuloita, tehtiin ihan perus tunnari ja se ihan ok. Vaikeutettiin laittamalla kapulat lähekkäin ja siinä tulikin esiin jo ongelma ettei Uuno oikein malta ottaa kapulaa tarkasti vaan kahmaisi kaksi suuhun kerralla.... tehtiin vielä muutama toisto ja välillä kapula Oilin kengän alla, sen Uuno ratkaisi hyvin mutta kun kapula vietiinki toiseen päähän riviä Oilin kengän alle niin se oli vaikeaa.... Uuno ei millään halunnut mennä toiseen päähän vaan haisteli kohtaa jossa kapula ollut pari kertaa ja sitten nousi vääriä muutama ennenkuin keskittyi tarpeeksi ja meni toiseen päähän.
Nyt Uunolle tunnareihin vaikeutta, on saanut luultavasti tehdä vähän liian "helppoja" tunnareita ja kun tuli haastetta niin pakko hieman hajosi. Uuno oli aluksi myös todella varma kapuloilla, vähän liianki varma eli tuota voisi myös vähän hajoittaa ettei menisi sinne niin varmana. Ja jos possuilee niin pois kapuloilta, koska siellä ei sikailla ja sitten homma alkaa vaan alusta! Mä olen siis päästänyt Uunon vähän liian helpolla tunnarin suhteen, nyt haastetta peliin!
Jaa mulla vai ollu liian helppoi treenei....

Sunnuntaina koulutus jatkui heti aamusta ja vuorossa kolmen liikkeen kisamainen treeni jossa myös tärkeässä osassa kehään meno ja poistuminen sieltä! Uunolle valitsin hyppynoudon koska vieras paikka ja kapula ja niissä ongelmaa, ruutu koska kiva liike ja seuruu kun halusin kuulla Oilin kommentit siitä!
Hyppynouto ihan ok, mutta kolisi paluussa ja se selvästi ahdisti Uunoa. Oilin mielestä ihan ok mutta palautus saisi olla vauhdikkaampi. Kapulan luovutus rauhallinen!
Ruutu perus ruutu mitä Uuno tekee, paisti et vingahti kun lähti merkillä.... Oili myös kommentoi tuosta äänestä ja siihen pitää kiinnittää huomio etteti niin saa vaan tehdä, ruudussa hieman etureunalla ja vähän katseli sivuille kun kävelin kohti mutta ei nuuskinut yhtään. Loppu siisti ja vauhdikas!
Seuruu tuntui aikas kivalta, vähän osassa perusasentoi lintsasi. Oilin kommenteisse oli Uunon alhalla oleva pää, mutta siihen en nyt ainakaan ole puuttumassa, mutta se oli Oilistakin ok kun piti hyvin paikkansa joka suunnassa. Perusasennot suoriksi ja välillä oli niissä siirtänyt toista tassua hieman eteenpäin. Oikealle käännökset väljiä ja sen kyllä tunsi. Mutta kokonaisuutena siisti.
Mun mielestä aika hyvä kokonaisuus ja aika sellaista perus Uunoa paitsi tuo ääni.... KEhään menosta tai siirtymistä ei saatu mitään palautetta joten ne oli varmaan aika ok ja ne ainakin tuntui hyvältä ja mentiin yhdessä kaiken aikaa!! :)

Iltapäivällä teoriaosuuden jälkeen tehtiin viel yks setti "omiaongelmia" ja me Uunon kanssa tehtiin tuota hyppyä ja siinä erityisesti tuota kolinaa joka tulee metallilla esiin.Oili löysikin siihen aika äkkiä syyn eli Uuno ahdistaa tulla kapulan kanssa sivulle ja heijastuu koko palautukseen. Lopun perusasennossa Uuno pää saisi myös olla ylempänä ja näin kapulan ote parempi, tuota tehtiin erikseen ja se pitää nyt muistaa vaatia aina! Juoksutettiin Uuno kapula suussa ja siinä pito oli hyvä eli nyt pitää kokeilla saada Uuno rentoutumaan metallin kanssa ja siihen saatiinkin monta hyvää ideaa joita lähdetään varmasti työstämään. Tehtiin myös kapulaleikkiä ideana et saisi Uunon ajatuksen pois palautuksesta ja alkaisi ajatella sitä enemmän rentona leikkinä. Eli rentoumistreeniä metallin kanssa ja sillä palautus kuntoon!! :)

Näin nätisti Uuno osaa pitää kapulaa!!
 Pää ylös niin hyvä tulee!!
Tästä se rentoutuminen lähtee ja siihen tarvitaan vaan yksi törppö!!! ;)


Päivän päätteksi paikalla olot ensin istuminen joka ok ja perään makuu, makuussa oli liikuttabut päätä mutta muuten ok. Makuun loppua pitää treenata koska siinä vaiheessa kun kävelen taakse niin kellahtaa helpolla lonkalle, mutta se on sellainen mukava sisätreeni jota voi hyvin tehdä tässä pakkasilla!

Menestykseen matkaajat!!! :)
(Kaikki kuvat Sirpa Saari)


Viikonlopun anti oli uskomaton, kun tämän kaiken vielä sisäistää ja saa työstettyä omassa päässä niin hyvä tulee! Päällimmäisenä ajatuksena jäi ehkä se koiralta vaatiminen eli pitää olla musta valkoinen ja vaatia koira tekemään niinku itse haluaa eikä voi sallia joka toinen päivä toista jne.... Välillä ehkä itse tuohon sortuu vaikka tietää kyllä hyvin ettei se kanna pitkälle. Koiraa pitää myös välillä haastaa tekemään ja teettä vaikeitakin juttui eikä ainakaan lähteä siihen mahdolliseen ahdistukseen mukaan, vaan sit vaan jatketaan ja tehdään se juttu!
Omiin treeneihin pitää taas tehdä uutta suunnitelmaa ja muistaa ottaa sinne mukaan ne kisamaiset tsekkaustreenit ja vaikka lähes joka treeniin joku palkattomuus, et ne on si kisoissa koiralle ihan lastenleikkiä. Sekä tietenki ne häiriöt ja kun treenaa vähän suurempia häiriöitä kun kisoissa tulee eteen niin sillä pääsee pitkälle!! Näähän on ihan niit perusjuttui joita joka koulutuksessa lähes toistellaan mutta aina ne vaan välillä unohtuu eli niitä on kyllä hyvä kerrata ja muistutella mieleen!!

Kiitos treenitoverit vkolopusta, se oli mahtava ja todella opettavainen, sekä kiitos Uuno kun teit jälleen parhaasi ja yhdessä päästiin pureutumaan meille haastaviin juttuihin!! :)

MM-tiimin rentoa treenaamista!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti