.

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevättä kohden!

Vaikka kuinka talvi ihminen olenkin, niin tää kevät on ollut kyllä aika kiva, aurinko paistaa, linnut laulaa, on yöpakkasia ja maa kuivaa nopeasti. Kyllähän sitä lunta olisi mun puolesta saanut olla vaikka toukokuun alkuun mutta sitä nyt ei vaan ole ja ei toisaalta haittaa kun ilmat on näin hienot ja pihat sekä tiet kuivuneet ihan ennätys vauhtia tuon ihanan auringon ansiosta!!! :)
Teiden kuivuminen tietää sitä et on päästy ajeleen kikkarilla ja iltaisin kun alkaa pakastaan ja tiet kovettuu niin on päästy huimaa vauhtia menemään pitkin Vaulammia, voi sitä vauhdin hurmaa!!! On tehty Uunon ja Rokan kanssa pitkii lenkkei ja sit vaan vauhdikkaita lyhyempii vetoi ja kyllä koirilla riittää intoa ja menohaluja vaikka kuinka, se kyllä on vaan niin mahtavaa puuhaa!! :) Toivottavasti ei tule enään takatalvea tai lämpötilat nouse kovin korkeiksi äkkiä että saadaan nauttia tuosta vauhdista ja juoksemisen ilosta!!! :)
Onneliset veturit lenkin jälkeen!! :)
Tokorintamalla sujuu Uunon kanssa hyvin, helmikuun alussa olleet Seinäjoen karsinnat jätettiin väliin Mummun hautajaisten takia mutta nyt viikko sitte käytiin Lempäälässä viimeisissä karsinnoissa tällä erää.
Lempäälään lähtiessä odotukset ei ollut kovin suuret, treenattu ei oltu mitenkään kovin suunnitelmallisesti, oltiin tehty vaan fiiliksen mukaan juttui mutta se tällä kertaa kannatti!! :)
Kisat sujui hyvin ja reippaaseen tahtiin vaikka kilpailijoita 34 kappaletta, ekasta kehästä sai siirtyä suoraan toiseen kehään ja lopuksi tehtiin vielä paikalla olot kahdessa kehässä eli sekin homma sujui reippaaseen tahtiin!
1 kehä Riitta Räsänen ( suluissa tuomarin kommentit):
Tunnistusnouto 10: Nätti ja siisti, palautus olisi saanut olla mun makuun hieman reippaampi ( Tarkkana alussa, ok :) ) 
Zeta I M S 6:  Alku hyvin ja Uuno tuntui todella rennolta koko matkan, harmillisesti istui seisomisen ( Istu ok, inasen vino noea alas, ei seiso. Alussa seuruu painostaa, lopussa parempi ).
Ohjattu noutominen 9.5: Merkki hieman hidas mulle, nosta ok, palautus paremi kuin ennen, ei vilkuillu sivulle ( Tarkka ja rauhallinen alussa. Hyvä vauhti meno - paluu, siiti otto ja paluu. Luovutus ok ).
Kauko-ohjaus 9: Siistit ja kiva ilme Uunolla kaiken aikaa, hieman eteen S I vaihdossa ( pientä eteen S - I vaihdossa n 10cm ).
Sitten siirryttiin pienen odotustilan kautta kehään 2 jossa tuomarina ralf Björklund:
Luoksetulo 9: Kivalla vauhdilla kaikki pätkät, hyvä seisominen, maahan vähän hidas ( maahan pikäksi ).
Seuraaminen 8.5: Kivan tuntuista, parin vasemmalla käännökset jälkeen pieni hipaisi koiraan jalalla mutta muuten oikein kivaa ( koiran ja ohjaajan etäisyys vaihtelee )
Ruutu 9.5 : Hyvin merkille ja ruutuun ei yhtään vilkaisua sivulle, ruudussa tarkkaavainen ja hyvin sivulle!! :)
Metallinouto 10 : Perus hyppis, ei huomautettavaa.
Yksilöliikkeiden jälkeen saatiin pari tuntia odotella paikallaoloi mutta aika kyllä kului nopeasti kun paikalla paljon tuttui joiden kanssa vaihtaa kuulumisia!!! :)
1 kehässä paikalla makuu 10 : hyvin alas ja ylös, pysynyt ihan paikallaan. 2 kehässä istuminen 8 : piilo vinossa joten Uuno kääntynyt piiloa kohden, liikuttanut kumpaakin tassua kerran.
Kokonaissaldoksi 286pist EVL1 ja sijoitus 8/34, aika huikeeta kahdella mun makuuni isolla virheellä noin upeat pisteet ja hyvä sijoitus, kyllä oli hyvä mieli tämän jälkeen!! Sitä voi vaan jokainen itsekseen laskeskella miten upeat pisteet olisi ollut jos noita virheitä ei olisi tullut!!! :p
Kisa oli kokonaisuutena todella hyvä, kehässä tuntui tosi kivalle ja me oltiin Uunon kanssa yhdessä, Uuno vastasi hyvin kehuihin ja oli kaiken aikaa täysillä mukaan hommassa, kaikki siirtymät sujui ongelmitta! Tälläiseen kisaan on kiva lopettaa tää karsinta turnee ja alkaa valmistautumaan kesän sm-kisoihin!! :)

Tokorintamalla ollaan muuten tietenkin treenattu häirikköporukan kanssa niitä aina tarpeellisia häiriötreenei, treenattu muuten porukalla ja yksin niin ulkona kuin sisällä. Ihanaa kun ulkokentät alkaa sulamaan ja pääsee niille treenaamaan, on tilaa ja koiratkin juoksee ihan eritavalla kun hallissa!!
Tiistaina käväistiin Uunon kanssa Lahdessa Oilia tapaamassa, kyllä oli taas hyvä reissu. Ekana katsottiin sitä zetaa ja mietittiin mikä siinä menee kisoissa vikaan mutta ei löydetty oikein yhtä selittävää tekijää. No nyt vähän tehdään kivoi jekkui sinne väliin jotta saadaan pysymään Uuno tarkkaavaisempana mua kohtaan ja et kuuntelee kunnolla kaiken aikaa ettei ala itse olettamaan asentoi. Zeta pidetään kuitenkin aika liikkeenomaisena ettei pakka vaan kokonaan hajoa käsiin. Toisessa setissä katsottiin vähän ohjatunmerkkiä, kun ruudun merkki parantunut hurjasti Oilin edellisen kerran neuvojen ansiosta ja nyt saatiin sitten ohjeet myös ohjatun merkkiin ja ne tuntui ja näytti heti ekoilla treeneillä jo hyviltä!! Katsottiin myös ruutuun menoa ja siitähän meinasi oikein draama näytelmä tulla kun Uuno päätti ettei voi juosta suoraan sinne kun edessä Oili, no hieman tätä hiottiin ja sitten saatiin Turhis etenemään suoraankin, mutta olipa aikamoinen näytelmä!!! :) Loppuun vielä paikalla istuminen, mutta nythän Turhapuron tassut oli liimattu lattiaan eikä ne liikkuneet yhtään mihinkään suuntaan, no nyt täytyy olla istumisessa tarkkana tassujen kanssa et saadaan ne pysymään paikoillaan!! Kiitos Oilille jälleen hyvistä neuvoista ja vinkeistä ja oli kiva kuulla et Hänen mielestään Turhapuron ilme parantunut tässä kuukauden aikana ja et tekee töitä enemmän mulle nykyään. Itse täytyy nyt vaan muistaa hieman kiristää niitä kriteereitä koska Uuno kuitenkin osaa noi jutut jo niin hyvin eli nyt vaan silmä tarkkana ja mitään draamanäytelmiä ei hyväksytä!!! ;)

Viime viikon sunnuntaina kokoonnuttiin vepe porukan kanssa Tampereelle koirauimalaan ja koirat pääsi polskimaan, olipa kivaa!!! :) Treenattiin samalla vähän vepen vientiä ja uhria ja sitten vaan heiteltiin palloa veteen, jotenkin todella kivaa ja rentouttavaa!! Ennenkaikkea kiva nähdä vepeporukkaa monen kuukauden tauon jälkeen, alkoi ihan odottamaan et vedet lämpiää ja päästään aloittamaan vepekausi koska toi porukka on vaan niin mahtava!!! :) Kiitos Taijalle ja Simolle matkaseurasta, oli kyllä niin kiva päivä!! :)
 Loiskin vaan!!


Uuno ja hänen vepe tyttöystävä Nala pääsivät yhdessä polskimaan!!!! :)

Maaliskuu ei ole alkanut Rasmuksen ja Oben osalta kovin hyvin, Rasmus liukastui jäätiköllä ja reväytti toisen etujalkansa/lapansa ja vietti sairaslomaa reilun viikon, nyt on ollut taas jo lenkeillä mukana ja näyttää hyvältä eli ei ontumista ja liikkuu hyvin tällä hetkellä. Harmillisia tuollaisen liukastumiset mutta eipä niille oikein mitään voi. No Obe sitten sai jonkun mahapöpön tässä reilu viikko sitten ja sen maha ollut ihan sekaisin, nyt tilanne helpottaa ja alkaa vatsakin normalisoitumaan, onneksi. En tiedä mistä se tuli kun muilla koirilla ei mitään ongelmaa, onneksi mutta nyt ollaan voiton puolella ja herran vatsa alkaa olemaan aikas ok. Jotenkin viime viikolla oli hassua lähteä lenkille kun mukana oli vaan kaksi koiraa Uuno ja Rokka, no mutta nyt normaali lauma jo mukana lenkeillä, paljon kotoisampi olo!! :)

Eipä meillä varmaan sen kummallisempaa ole tapahtunut tai sattunut, nyt ulkovaatteet päälle ja koirien kanssa ulkoilemaan tuonne ihanaan auringon paisteeseen!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti