.

maanantai 16. syyskuuta 2013

Uusia tilanteita ja juhlaa...

Viime viikolla käytiin Uunon kanssa Säkylässä jälkikokeessa oli sit mulle sekä Uunolle eka kerta pk-kokeessa jos ei bh-koetta lueta mukaan. Kyllä oli outo maailma ja hieman outui ihmisiä sekä toiminta kyllä ehkä hieman vanhanaikaista ja kankeaa, montaa juttua voisi varmasti hieman uudistaa ja ohjelmoida erilailla... No mutta tästä ihmettelystä kun selvittiin niin mehän siis ihan kisattiin siellä eli ensin mentiin jäljelle joka meni todella hyvin. Janalla pieni lenkki jäljen takana mutta muuten ok, tätähän oltiin siis treenattu pari viikkoa eli olin ihan super tyytyväinen kun Uuno lähti jäljelle noinkin hyvin! Itse jälki meni tosi hyvin, kaikki kepit löytyi ja jäljestys muutenkin hyvää. Kyllä toi jälki on loppujen lopuksi aika helppo ja simppeli koiralle kun jos vaikka miettii tohon mejään jossa alokasluokassa jo paljon vaikeampi jälki. Seuraavana vuorossa esineruutu joka ihan simpplei juttu ja saatiin paljon kehuja Uunon työskentelystä ruudussa!!! Maastosta kerättiin reilu 190 pistettä eli päivän tavoitteeseen päästiin ja kirkkaasti koska tarkoitus oli mennä vaan testaamaan maastot koetilanteeseen ja ihmetteleen miten tuollainen pk-koe oikein menee ja mitä siellä tapahtuu!!
Tottis meni lähes juuri niin hyvin kuin se voi mennä kun sitä ei olla paljoa treenattu kun se ei ollu tän kokeen pääjuttu, koska tiedän et tottiksen saa kyllä Uunolle aika äkkiä kokoon kun alkaa vaan asiaa työstämään, mutta siihen ei nyt vaan ole aika riittänyt eikä motivaatio mulla. Tottiksesta 62 pistettä joka ihan ok kun pari liikettä itse nollasin mutta sepä ei meitä Uunon kanssa haittaa vaan tuolla maastojen pistesaldolla hymyilee ja pitkään!!! Keväällä sitten lähdetään hakemaan se koulutustunnus ja sitten matka jatkuu eteenpän!!!! Tämän kesän tavoitteeseen päästiin siis jäljelkin suhteen, keväällä laitoin tavoitteeksi kun jäljen opettaminen aloitettiin et syksyllä kisataan ja niinhän siinä kävi!!! On noi pikkupaimenet vaan niin näppärii kavereita kun eipä tarvi paljoo toistoi minkään lajin suhteen kun ovat jo kisakunnossa, uskon et se on paljolti kiinni siitä minkälainen on ohjaajan ja koiran suhde ja siitä miten ohjaaja osaa koiraansa kouluttaa ja lukea niitä koiran heikkouksia ja parhaita puolia! Kyllä se kuluttaminen on vaan antoisaa kun kulkee koiran kanssa samalla aaltopituudella!!!
Marikalle ja Tiikerille kiitoksia seurasta, kyllä meni ilta paljon rattoisammin kun oli juttu seuraa ja joku neuvomassa et mitä seuraavaksi tapahtuu!!!

Mitäs muuta meillä sitten viime viikolla onkaan mahtanut tapahtua, no ollaan lenkkeiltu paljon hienoissa syyssäässä, koirat saaneet juosta pitkin sänkipeltoi ja nauttia. Alkaa olla poitsut taas kohta hyvässä kunnossa talven vetoja varten. Obella on kokeiltu tehdä lihasta lisää et saadaan se Uunon pariksi kelkan eteen ja kooikerit pääsee juoksemaan rinnalla vapaana ja kirittämään!!! Voi kun lumi tulisi maahan ja pääsisi kelkan kanssa matkaan....

Paimentamassa käytiin maanantaina ja sunnuntaina, ihan sellaista perustreeniä. Ei mitään ihmeellsistä vaan sellaista perussettiä.... Paljon on paimennettu kesän aikana ja kisattu ja se paimennus tavoitekkin saavutettiin, joten nyt vähän sellainen fiilis paimenuksessa et vois vaan fiilistellä menemään hetken eikä kovasti tehdä mitään teknistä ja tarkkaa vaan ennemmänki sellaista suurpiirteistä hommaa. Parit kisat olisi viel syksyn aikana edessä vaikka nyt ei mitään kovaa kisafiilistä ole mutta kyllä kisat vielä kisataan ja sitten onkin vuorossa pieni tauko ja Uuno saa taas miettiä kesän aikan opittuja juttui ja temppui! Kausiluonteinen harrataminen on kivaa, onneksi on niin paljon lajei et aina löytyy se joku laji mitä harrastaa!!! :)

Rasmus, Rokka ja Obe ovat hölmöilleet pihalla ja juosseet lenkeillä mukana reippaasti, kaikkien kanssa vähän touhuiltu jotain temppuja lähes joka päivä mutta sellainen suunnitelmallinen treenaaminen nyt ei vaan meidän juttu sitä ehditään taas talvella tekemään ja miettimään miten päästään eteenpäin jne... Nyt vaan mennään fiiliksen mukaan ja antaa mennä!!!! :)

Eilen iltasella Uuno oli kutusunut vähän treenikavereitaan kahveille mestaruuksien takia ja sitten juhlittiin mestaruuksia kunnolla!!! Kiitoksia kaikille mukana olleille, oli todella kiva ilta!!! :) Uuno kiitttää kaikista saamistaan herkuista ja ollaan niin otettuja Uunon kanssa molemmat!!! KIITOS!!! :)

1 kommentti:

  1. meinaatko oikeasti sitä, että jos joutuu treenaa paljon (enemmän kuin muutamia toistoja) niin sitten on huono suhde koiran ja omistajan välillä ja/tai ohjaajan taidot huonot?

    Onnea hienoista maastopisteistä ja kiva juttu että on helposti onnistunut kaikki :)

    VastaaPoista