sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vantaan karsinta & Niinan koulutus

Eilen tosiaan aamutuimaan suunnattiin auton nokka kohti Vantaata ja vuokkoset areenaa Uunon kanssa ja siellä ohjelmassa oli tokon maajoukkuekarsinta koe. Kilpailijat oli jaettua kahteen ryhmään ja Uunon kanssa oltiin aamuryhmässä mikä sopi meille oikein hyvin. Ensin suoritettiin yksilöliikkeet kahdessa kehässä ja lopuksi paikalla olot. Jos tulosta tutkii pisteiden valossa niin voisi sanoa et aika paskareissu, mutta kun itse arvioin tulosta ja mietin mitä Uuno osaa niin mä olen kyllä tyytyväinen Uunon tekemiseen eilen. Kisa ei tuntunut yhtä hyvältä kun Lempäälässä mutta silti monta onnistumis hetkeä kokeen aikana oli ja todella monessa kohtaa olin Uunosta ylpeä ja tyytyväinen sen tekemiseen. Tästä on taas hyvä jatkaa matkaa eteenpäin ja tietää monta treenattavaa asiaa ja sellaista johon tulee kiinnittää huomiota jatkoa ajatellen!
Joku voisi varmasti olla pettynyt ja ihan turhautunut noihin 170 pisteeseen mutta mä olen oikeasti todella iloinen ja ylpeä, Uuno on nuori ja kokematonkoira ja kokemattomuus isoista kisoista näkyy myös mussa ja mun toiminnassa siellä kehässä todella hyvin eli en ole ihan varma kumpi tarvii enemmän treeniä mä vai Uuno!! :)


Kerätään vähän yhteen ajatuksia liikekohtaisesti:
Paikalla istuminen 0:
-Valui maahan minuutin jälkeen ja voin kyllä sanoa et tää harmitti kun Uuno ollut varma istuja.... Liike oli viimeisenä joten olisiko vaan ollu jotenki "väsynyt" tai jotain oli vaan todellakin vajonnut maahan... No mutta tuota pitää treenata ihan vikana, se on varmaan vähän jääny
Paikalla makuu 6.5:
-Maahan kaksoin käskyllä
-Nuuskinut vähän
-Perusasento vajaa
+Pää meni heti maahan
+Rauhallisen oloinen
+Ei kuuntele muiden käskyjä
Seuraaminen 5:
-Pari vinoa perusasentoa
-Sivuaskeleen tökki, mutta johtui ihan musta
-Käännökset tökkki varsinki juoksussa ja seki mun vika
-Ei tuntunu niin hyvälle ku Lempäälässä
+Kontakti hyvä
+Häntä heilui
+Paikka paranemaan päin, ei seilaa enään niin paljoa ku ennen
Zeta 7.5:
-Nuuhkii
-Seuraaminen vähän väljää ja ei niin tarkkaa
+Asennot hyvii
+Loppua kohden parani
Luoksetulo 7.5:
-Maahanmenoa ennakoi
-Perusasento vino lopussa
-Jätössä nuuhkii
+Seisomaan stoppi hieno
+Kaikki välit laukalla
+Loppu osaan tullu lisää vauhtia
+Hieno maahanmeno alussa
Ruutu 8.5:
-Nuuhkii ruudussa
-Seuraaminen väljää
+Hyvä merkki
+Hyvin ruutuun ja siellä maahan
+Lujaa seuraamaan
+Hyvä kokonaisuus
Ohjattu 5:
-Merkki hieman hidas ja vajaa (mun vika ku pysäytin liian aikaisin)
-Palautuksessa pyöräytti kapulaa suussa
-Lopun perusasenot vajaa
+Lähti merkiltä sivulle jo vähän liikaakin eli treeni toiminut!! :)
+Kapulalle meno hyvä
+Nätisti kapula suuhun
Metallihyppy 5:
-Vähän kolisi suussa kapula
-Kolautti/törmäsi esteeseen palautuksessa.... ???
+Vauhti hyvä
+Nätti palautus
Tunnari 8.5:
-Ennen kapuloita nenä kävi kerran maassa
+Varma
+Siisti
+Vauhti hyvä
Kaukot 0:
-Haisteli
-Yks kaksois käsky
+Tekniikka menossa parempaan suuntaa mutta ei viel valmis
+Vaihdot teräviä
+Lopun perusasento hyvä

Tässä kun katselee noit juttui niin yksi asia mikä nousee silmiin on tuo haistelu eli se haittasi kyllä suoritusta en tiedä yrittikö Uuno jotenki rauhoitella mua vai tekikö vaan keinonurmi tuon kun ollaan todella vähän treenattu tuollaisella alustalla ja se on kyllä ihan oma vika. Tuohon haisteluun pitää kyllä kiinnittää huomiota jatkossa. No mutta Uunon kanssa kisaaminen oli taas kivaa ja mä nautin siitä vaikka nyt ei tulos päätä huimaa, kyllä toko on vaan niin kivaa ja ihanaa jan iin on myös Unski!! <3
Muutama Sanna Raution ottama kuva Vantaalta eilen:
Tänään aamutuimaan käytiin Rokan kanssa tokoilemassa Kuumana maneesilla oman porukan kanssa ja Roksu oli todella pätevä! Tehtiin ihan kontaktitreeniä ja se paranee, muutama perusnouto joissa hyvin vauhtia, kaukoja liikkeenä ja ekoja nousuja palkaten ja loppuun viel paikalla istuminen. Istumisessa ei vire ole ihan oikea eli sitä pitää kyllä miettiä et miten Rokan saisi tarkkaavaisemmaksi ja vähän terävämmäksi kun istuu, nyt vähän nuokkuu.... vois kokeilal takapalkkaa ainaki ku luulen et se voisi Rokalle sopia eli nyt vaan testaileen erijuttui.... Kivaa oli tokoilla hyvällä porukalla!! :)

Lähes suoraan Kuumasta lähdettiin Saloon jossa oli Woollandian tokokoulutus ja mukana muutama muukin innokas tokoilija, kouluttaja Niina ja olipa kyllä hyvä koulutus. Monta miettimisen aihetta saatiin kun juttelin Niinan kanssa ja saatiin myös hyvää ja arvokasta palautetta eilisestä kisasta. Yks juttu mitä itse en llut tajunnut et en palkannut Uunoa kunnolla liikkeiden välillä vaan menin vaan seuraavaan liikkeeseen eli ens kerralla pitää muistaa skarpata tän kanssa ainaki koska onhan se reilua koiraakin kohtaan et saa kiitoksen hyvin tehdystä työstä, tää voi olla kans yksi asia mikä lisäsi haistelua kun Uuno oli epävarma ja tienny oikein missä mennään. Niin hyvä kun Niina katsoi tuon videon ja et sain siitä palautetta kun "vieras" näkee asioita niin erilailla ja näkee sellaisia juttui mitkä itsellä ehkä menee ohi.
No mutta sitten Uunon tän päivän treeneihin eli tehtiin seuraamisen käännöksiä ku ne vähän tökki eilen ja nyt sain niihin vähän uusia ajatuksia miten ne teen ja samoin sivuaskeleisiin, ajatukset oli muuten aikas hyviä!
Toisena juttuna luoksetulon keskipätkää ja siihen nyt vaan vauhtia ja vähän yllätyksiä ettei aina tee samallatavalla.
Voin sanoa et tykkäsin Niinan koulutus tyylistä paljon ja paljon sain ajattelemisen arvoisia juttui joita varmasti tullaan myös toteuttamaan. Ajatuksia myös palkkaamattomuudesta ja niistä rutiineista ja kisapalkkauksesta ja sen käytöstä sekä vähän muustakin tokoon liittyvästä, nyt on ajatuksii paljon katsotaan kuinka niitä lähtetään toteuttamaan!!
Koulutuksen ohessa tehtiin paikalla olot, makuu hyvin ja ei ollu haistellu yhtään, istuminen myös nätisti ja istui hyvin!! :)

Todella kiva koulutuspäivä Salossa takana, kiitoksia kaikille mukana olleille ja toivottavasti uusi koulutus saadaan sovittua pian!! :) ErityisKiitos Niinalle kouluttamisesta ja Tiialle sekä Virpille matkaseurasta!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti