keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Huippu opissa

Maanantaina oli vuorossa meidän tokoporukan maneesivuoro ja Uunon kanssa tehtiin kisanomaista treeniä. Ekaksi tehtiin parin minuutin paikallamakuu ja se ihan ok, pää pysyi maassa ja nyt kesti myös kun kävelin taakse!!
Itse liikkeet tehtiin kahdessa osassa ensi ruutu ja luoksetuloa. Ruutu todella hieno, hieman voisi mennä syvemmälle mutta ainahan jotain toivttavaa on, niin ja sitten kun tulee sivulle niin seuraaminen sen jälkeen väljää. Luoksetulossa pysäytin todella napakasti ja kyllä muuten pysähty juuri siihen mihin kuuluu, luoksetulon kaikki pätkät reippaalla laukalla eli parantunut on!!
Toisessa osassa ohjatun vasen, kaukot ja seuraaminen mistä palkka lennosta. Ohjatussa sinkosi merkiltä ensin oikealle en tiedä oliko syynä ruutu mikä oli oikean kapulan takana vai se et ollaan treenattu enemmän oikeaa puolta viime aikoina. Korjasin ja sitten Uuno haki nätisti vasemman! Kaukoissa hieman etenee S-I vaihdossa ja S-M saisi mennä enemmän taakse mutta muuten kivan näköiset kaukot. Seuraamista tehtiin aikas pitkä pätkä ja Tiia naksautti kun oli hyvää ja palkkasin lennosta, hidas käynti nyt selkeästi huonointa ja siinä vaan hengailee mukana ja on ihan vähän edessä....
Kisatreeni kokonaisuutena oikein hyvä ja Uunolla hyvä vire ja teki hienosti töitä!! Tehtiin loppuun viel muutama ohjatun vasen ja nyt teki todella nätisti eikä haitannut ruutu oikealla tai mikään muukaan eli oliko pieni työtapaturma vai mikä sen syy ei selvinnyt!!

Eilen lähdin töistä vähän aikasemmin et ehdin käymään kotona ja hakemas Uunon kyytiin ja sitten kovaa vauhtia Forssaan, jossa hypättiin Tiian ja Kodan kyytiin ja huristeltiin Sipooseen Jessica Svanljungin tokokoulutukseen. Meillä oli oikein kunnon parituntinen tokotreeni mutta kyllä oli todella antoisa ja hyvä ilta eli kannatti ajella ja varmasti ajellaan uudestaanki jossain vaiheessa!
Aloitettiin paikalla ololla kun uusi paikka, Uuno istui ja oli istunut ihan paikoillaan 2 minuuttia! Uunon kanssa oma  osuutemme aloitettiin seuraamisella ja halusin siihen  vähän uusia ajtuksia ja neuvoja miten voisin Uuno saada vähän taaemmas kun nyt tuppaa tulemaan ajoittain vähän eteen. Tehtiin ihan kisamaista seuraamista ensin ja siinä ongelma tulikin hyvin esille joten siihen pureuduttiin. Mä muutaman kerran nostin Uunoa vähän taaemman ja ei tarvinut kuin pari kertaa nostaa niin Uuno korjasi omaa paikkaansa hurjasti ja tsemppasi kovasti et pysyi oikeassa paikassa. Jessica totesi et Uunolle riittää varmaan pienikin huomautus jos tulee eteen ja sitten vaan muistaa kehua kun tekee oikein, tuo kehuminen on varmasti vähän unohtunut ja Uunolla ehkä vähän epätietoisuus mikä on oikein ja mikä väärin. Sivuaskeleita pitää treenata varsinkin mun etten kääntele kroppaani niin paljoa ja samoin peruutus eli ohjaaja tehotreeniin! Täyskäännöksissä Uuno saisi työskennellä vähän paremmin eli niitä täytyis tehdä hieman liijoiteltusti että muistaisi työskennellä kunnolla niissä! Seuraaminen kyllä alkoi tuntua paljon paremmalle kun tehtiin näitä muutamia muutoksia ja korjasin Uunoa ja kerroin kun tekee oikein!! Mä olen oikeasti vähän unohtanut kehua sitä kun tekee hyvin....hyi Minna....
Toisena juttuna meilla oli kaukot ja niitä vaan katsottiin sillä silmällä et mitä Jessica niissä näkee hyvää ja mitä huonoa, tekniikka alkaa olla kasassa pikku hiljaa mutta tarvii kyllä paljon vielä treeniä ja erityisesti S-I siinä tulee vähän eteenpäin. Muuten ihan kauniit ja teknisesti nätit!

Ehdittiin tekeen sit vielä ohjattua ja siinä varsinki oikeaa kun mun mielestä kääntyy siinä vähän liikaa ja sekin tuli onneksi hyvin esille. Nyt treeneissä kapulat vähän eripaikkoihin kun ennen ja pitää vaan vaatia koiralta et se lähtee sinne minne ohjataan eikä sinkoile miten sattuu! Uuno on selkeästi sisäistänyt nyt kaikki liikkeet ja on vähän sitämieltä ettei tarvi mua vaan osaa ne itsekkin.... eli nyt pitää saada  se kuunteleen mitä sille sanotaan ja mitä käsketään tehdä. Tästä päästäänki hyvin meidän viimeiseen juttuun eli kuuntelutreeniin jossa näkyi hyvin se et Uuno tekee liikkeitä eikä sit kuuntele mua mitä siltä pyydän. Nyt kuuntelu treeniä ja pitää muistaa pysyä itse rauhallisena ja selkeänä ku jos mä alan sohlaan ja hätäileen niin tekee Uuno ihan samoin ihan varmasti! :)
Oli kyllä niin hyvä kaks tuntinen ettei uskokkaan ja tuli niin paljon kaikkee muisteltavaa ja mietittävää! Kyllä oli niin hyvä mieli kun lähdettiin kotiin päin ajeleen ja paljon uusia treeniajatuksia ja mietittävää, nyt vaan sitten treenaamaan!! :)

Tänään käväistiin MTT parkkiksella vähän treenaileen ja tehtiin jääviä joissa istuminen pitää ottaa tehotreeniin muuten oikein hyvät!! Toisena juttuna kuuntelutreeniä jossa meillä kolme merkkiä ,kapula ja ruutu. Tehtiin muutama erilainen versio ja kun mä olin rauhallinen ja selkeä niin me onnistuttiin Uunon kanssa yhdessä!! Yhdistin tuonne vielä toisessa tehtävässä kaukot ja kiertämisen ja me onnsituttiin siinäkin!! :) Uunolle on selkeästi kapula suussa vaikea tehdä esim kaukoja mutta kun muutama kerta harjoitettiin niin alkoi sujumaan hienosti! Uuno selkeästi vähän ihmeissään kun ei tehdäkkään niiku "oikeassa" liikkeessä mutta noita tarvii tehdä enemmän niin ei sitten ole enään niin ihmeellistä! Täytyy vaan muistaa ettei tee liikaa ja muistaa treenata niin"oikeita" liikkeitäkin sitten kokonaisina! Loppuun kiertämisen kautta kapulan kanssa sivulletuloja ja ne parantuneet hurjasti, varsinkin takaosan käyttö nyt jopa ajoittain vähän ylityöskentelee mutta parempi niin ku et jää vajaaksi!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti