torstai 20. joulukuuta 2012

Treenei ja lenkkei

Maanantaina käytiin Uunon ja Rokan kanssa treenaan Prismalla tokojuttui ja seuraksi saatiin Sabina ja Tiia koiriensa kanssa, kiitos seurasta!
Rokka on aloittanut nyt taas treenaamisen silleen enemmän tosissaan ja nyt vakavasti tavoitteena on ensi kesänä kruunata Rokasta Suomen ensimmäinen kooikeri TVA eli paljon treeniä tiedossa!
Rokka teki muutaman ruudun ja ne todella hienot, seuraaminen myös kivaa ja innokasta, treenattiin sitten myös ihan peruskontaktia kun Rokka on suhteellisen häiriöherkkä niin täytyy muistaa paljon treenata kontakti eri paikoissa ja jäävät kertaalleen läpi ja ne kaikki ihan nappiin. Rokalla oli kyllä intoa vaikka kuinka ja treenaaminen sen kanssa oli todella kivaa!!

Uunon kanssa tehtiin ruutua ja ohjattu silleen et ensin ohjattu ja sitten ruutuun juostiin ohjatun kapuloiden yli, hienosti Uuno selviytyi tehtävästä.  Ruudussa tehtiin vähän keskikohdan etsimistä ja siinä Uuno kyllä aktiivinen. Kaukojen ekoja nousuja eripituisilta matkoilta ja nyt istumisetkin todella teräviä niinkuin kuuluukiin! Kaukot teknisesti alkaa olla aika kivassa kunnossa, S->I täytyy viel tehdä mutta muuten vaihdot kunnossa! Luoksetulon stoppei kiertämisen avulla ja kivasti liukui pysähdykseen eli ihan niinkun olen tavoitellut!! Lppuun vielä pari suoraa luoksetuloa ja siinä oli hyvät treenit!!

Tiistaina treenattiin Tiian kanssa ja Rokka pääsi tekeen samalla kun Koda treenasi ja Rokka oli todella taitava. Tehtiin ohjatun vasen pari kertaa ja ne kyllä hienot samoinku merkki. Kaukoja lyhyeltä matkaa ja niissä tekniikka hyvässä mallissa. Peruskontaktia ja se paranee kun sitä vaan tekee eli se pitää laittaa tehotreeniin niin sisällä kuin ulkona. Luoksetulo ihan liikkeenä ja se on kyllä hieno ja Rokka on ollut siinä aina todella taitava!!

Uunon kanssa ohjatun molemmat puolet ja ne oikein siitit, oikealle kääntyminen paranee kaiken aikaa. Seuraamista niin et Tiia valvoi ja siinä paikka parantunut, mutta nyt mun tarvii opetella kääntymään oikein eli treeniä ilman koiraa tiedossa! Jääviä myös et Tiia naksautteli jos Uuno teki oikein ja pääasiassa jäävät hyvin mutta jos istumine tulee heti siesomisen perään niin sitten välillä sotkee eli kuuntelu harjoituksia vaan lisää. Kiertämisen avulla vielä loppuun sivulletuloi, kapulan pitoa ja stoppei! Olipas kivat treenit jälleen!! :)

Keskiviikkona treenattiin ihan omassa pihassa ja vaan Uunon kanssa ettei Rokka vaan tule ylikuntoon!! ;) Uunon kanssa hyppynoutoa puukapulalla ja nyt teemana kunnon pito eli taistelujuttui kapulan kanssa ja pito kyllä parani heti! Kaukoja peruuttamisen yhteydessä välillä ihan liikkeenä ja välillä tekniikkaa palkaten, kaukot kyllä hyvässä mallissa....niistä tulee kyllä todella hienot!! :)

Tänään käväistiin Somerolla paimentamassa ja jälleen pillin kanssa harjoiteltiin Uunon kanssa käskyjä ja nyt mä osaan jo puhaltaa suuntakäskyt, aja ja seis eli näillä pääsee aika pitkälle kun Uunolle ne viel opetetaan! Kyllä se pilliin puhaltaminen vaan on vaikeaa varsinkin et saa aina samanlaisen äänen mutta harjoittelemalla oppii ja hyvin Uuno kuuntelee mua vaikka joka kerta ei tulekkaan ihan samanlainen ääni!! No keväällä me osataan tuo kun päästään ulos paimentaan!! :)
Toisella kierroksella poispäin ajoa ja vähän flänkkei, kävelee aika kivasti kohti lampaita, välillä vähän tuppaa itse oikealle. Loppuun vähän höpsöttelyä ja nyt jäi paimennukset sitten joulutauolle ja taisi olla samalla viimeinen paimennuskerta tänä vuonna, ensi vuonna jatketaan!! :)

Viikon mittaan ollaan lenkkeilty Katin, Oonan ja koirien kanssa kunnon lenkkei ja käyty vähän tutustumassa uusiin maisemiin Tammelassa, kivoja lenkkejä!! Kiitos seurasta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti