sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Messari, koulutusta, terapiaa ja vaikka mitä....

Viime vkoloppu meni aika tiiviisti Helsingissä messukeskuksessa Helsingin voittaja ja voittaja näyttelyssä, kotona käväisin vaan nukkumassa välissä.
Lauantaina Lennu ja Mila hyppäsi mun ja Rokan kyytiin ja huristeltiin messukeskukseen. Päivä siinä vierähti leppoisasti, Rokan kanssa pyörähdettiin kehässä eh:n arvoisesti mutta tuo ei meitä haittaa vaan oli niin mukava nähdä tuttuja ja ystäviä!
Sunnuntaina kyytiin Rasmuksen kanssa napattiin Ansku ja länderi neidot Fyra ja Cinco. Päivä jälleen vierähti nopeasti vaikka koko päivä tuli messarissa tuli oltua. Rasmus sai erin mutta ei sijoittunut valioluokassa, Rapan tyttären poika voitti hienosti valioluokan ja sijoittui PU2!!! Onnea Timi ja taustajoukot Rasmus on niin ylpeä jälkikasvustaan!!! ;) Seuraavan kerran messarissa Rasmus sitten näyttäytyykin jo veteraaniluokassa, kyllä se aika vaan niin nopeaan menee....
Sunnuntaina oltiinki sitten ihan koko päivä kun Fyra hurmasi tuomarin ja pääsi isoon kehään pyörähtämään, Onnea Ansku ja Fyra!! Kyllä meidän yhteiset matkat on ollu aika menestys rikkaita viimeiset kolme vuotta, aina joukossa on ollut voittaja eli meidän pitää matkata jatkossakin yhdessä!

Viikolla treenattiin tokoa lähes päivittäin Uunon kanssa ja treenit ovat menneet hyvin eli eipä niistä sen enempää! Paljon treenattua myös sisällä pikku juttui ja tekniikkaa ja tietenkin hassuteltu. Kaikki koirat ovat päässeet hassutteleen sisällä kaikkee kivaa ja hassua! Tiistaina huonosta säästä huolimatta mentiin Somerolla paimentaan ja siellä ei mitään yleisö ryntäystä ollutkaan eli saatiin ihan rauhassa treenata. Uunon kanssa tehtiin ekalla kierrokselle pillikäskuja tai siis opeteltiin niitä. Mä olen nyt vähän oppinut puhaltaan siihen ihme pilliin ja nyt sitten pitää Uunolle ne opettaa. Uuno teki kyllä hienosti töitä!
Toinen kierros sitten tehtiin suuntia suullisilla käskyillä ja muutama jako jotka oli aika vaikeita hallissa ku lampaat vaan jäkätti paikoillaan mun jaloissa! Oli kyllä taas niin mukava paimentaa, kun vaan vielä oppisi puhaltaan hyvin ja selkeästi niin tuohan alkaisi sujumaan kuin leikki!! ;)

Viikolla myös lenkkeiltiin ahkerasti tuulessa ja tuiskussa, välillä taaperrettiin hangessa ja aurattiin polkuja auki ja välillä mentiin pitkin teitä vaan ihan laiskuuden vuoksi!!  Nyt odotellaan et tuo Kirkkotie jäätyisi kunnolla niin päästäis kelkkaileen ja tekeen koirille kunnon treeniä!!

Eilen oli vuorossa etelä-hämeen nuortenkoirien tokoringin ensimmäinen koulutus, koulutus pidettiin Jankkin hallissa Janakkalassa ja kouluttajana Virve Sormunen. Uunon kanssa tehtiin metallihyppyä kun siinä kapula kolisee palautuksessa ja kokeilin nyt pienellä ja keskikokoisella kapulalla ja yllätykseksi isommalla kolisi vähemmän!! Muuten hyppy hyvä mutta nyt kokeillaan saada metallin pito paremmaksi ettei kolisi ja nyt alkaa taisteluleikit kapulan kanssa!
Toisena juttuna tehtiin seuraamista jossa halusin vaan lähinne ulkopuolisen näkemystä siitä: mun pitäis muistaa olla rauhallinen ja kuunnella liikkurin käskyt loppuun ennenkuin käännyn, tuosta olen ehkä kuullut ennenkin!! ;) Vähän Uuno tuli eteen lopussa mutta nyt oli paljon parempaa kun ennen eli jatketaan samanlaisii treenei kun tähän asti. Seuraamisen peruuttamista tutkittiin erikseen ja siinä kokeillaan Uuno nyt vähän ylityöskenteleen ja mun rintama suunta pysymään suorassa eli tekniikka treeniä sisällä!
Loppuun paikalla olot jotka Uuno teki oikein mallikkaasti ja nätisti!! Olipa kivat treenit kivalla porukalla ja mukava kun pääsi tutustuun uusiin toko ihmisiin ja kun nyt tässä seuraavan vuoden aikana tullaan kuitenki näkemään useamminkin eli hyviä treeni hetkiä odotellessa!! :)
Itsenäisesti treenasin viel vähän ruutua kun oli vieras paikka ja siinä ei mitään ongelmaa, hyvin hahmotti vaikka ruutu ihan seinän vieressä.

Tänään töiden jälkeen käytiin kunnon lenkillä hankisessa metsässä koko sakin kanssa ja saatiin viel Sakkekin raahattua mukaan!! :)
Lenkin jälkeen Obe pääsi leikkimään terapiakoiraa mun vanhaan työpaikkaan jossa kävin poikkeemassa, olipa ihana mennä sisälle kun mummot ja papat ihan haltijoissaan koirasta ja suurinpiirtein silittelivät sitä kilpaa!! Oli myös itse mukava käydä moikkaamassa tuttuja ja vaihtaa kuulumisia! Taidetaan Oben kanssa jatkossa tehdä vierailuita useamminkin kun Obetus niin tykkäsi ja oli kuin kotonaa mammaojen ja pappojen seassa! ;)

1 kommentti:

  1. Siitä tulee niin hyvä mieli, kun esim. palvelutalossa asuvat vanhukset aivan innoissaan silittelee koiraa ja selvästi päivä piristyy. Antaa itsellekin tosi paljon, kun näkee kuinka paljon iloa oma koira voi toisillekin tuottaa. :) Jatkakaa ihmeessä Oben kanssa! :)

    VastaaPoista