torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Uusi vuosi on jo alkanut mutta palataan hetkeksi vielä viime vuoden tapahtumiin ja touhuihin, vuosi oli kokonaisuudessaan koirarintamalla aika mahtava ja hieno; kaikki koirat ovat olleet terveitä ja voineet hyvin, on reissattu viidessä erimaassa koiramaisissa touhuissa, saatu muutama uusi "kunniamaininta" koirien nimien eteen, treenattu ihan huippu ystävien kanssa, käyty hyvissä koulutuksissa huippu kouluttajien opissa ja lenkkeilty paljon ja nautittu siitä yhdessä olemisesta ja tekemisen riemusta!!
Paljon on kieltämättä ehditty tekemään ja touhuamaan ja monen monta ihanaa muistoa on vuodesta 2014 takataskussa, joita muistella jälkikäteen!!

Rasmus the papparainen, mun iki-ihana veteraanini saavutti viime vuoden aikana 9 vuoden iän mutta se ei kyllä papparaisessa näy. Rasmus on alkanut selvästi elämään jotain toista nuoruuttaan, sillä nykyään leikkii todella usein Obelixin tai Uunon kanssa ja juoksee ihan hulluna sekä murisee ja puhisee mennessään leikkisästi muille!!
Rasmuksen kanssa on kierretty veteraani kehiä ulkomailla ja oikein kivalla menestyksellä: LT & LV VMVA, Balt VV-14, LV VV-14, NO VV-14 ja PM VV-14. Suomessakin Rasmus pyörähtänyt pari kertaa kehässä vuoden aikana ja kivasti saanut joka kerta erinomaisen arvostelun, mutta ei tuo näyttelytouhu vaan ole mun tai Rapan juttu..... Rasmuksen jälkeläiset ovat hienosti menestyneet vuoden aikana näyttelyissä ja saaneet hurjasti uusia titteleitä ja menestystä, on todella hienoa seurata jälkipolvien kasvua ja kehitystä ja löytää niistä valkoruskeista viipeltäjistä niin selkeitä papparaisen piirteitä ulkonäöllisesti tai käytöksestä!!
Paria haavakkopeuraa ollaan käyty etsimässä vuoden sisällä paikallisten mettämiesten kanssa ja hyvinhän se herran nenä toimii edelleen, voi sitä iloa ja energiaa kun Rapa näkee että otetaan valjaat ja liina ja lähdetään tositoimiin!! Rapa on vaan niin mahtava koira, sellainen minkä saa varmasti vaan kerran elämässään eli toivottavasti meillä vielä monta yhteistä vuotta Rasmuksen kanssa edessä!!

Rokka the Raketti on viettänyt viime vuodenkin aikalailla seurakoiran elämää, juossut Uunon mukana vetopuuhissa ja antanut lisävauhtia Uunolle. Rokan sielunelämä selvästi tykkää kun pääsee välillä kunnolla juoksemaan, pysyy rakettimies paljon nahoissaan kun kerran viikossa saa kunnon reippaan lenkin jossa väsyy kunnolla! Rokka ei ole viime vuoden aikana käynyt oikein missään, ei näyttelyissä eikä missään kokeissa tai kilpailuissa mutta mä väittäisin että Rokka nauttinut elämästään varmaan enemmän kuin aikaisemmin. On se vaan niin hauska valkoruskea otus, kamala komennus alkaa heti jos näkee jonkun kädessä ulkona pallon ja haukkuu muuten niin kauan että pallo lentää, sitkeä kaveri!!! ;)

Obelix the hölmöläinen..... No mitäs tuosta välillä niin ärsyttävästä hassuttelijasta voisi kertoa, kevättalvella Obe kävi eläinlääkärissä jossa poistettiin muutama lisäosa takajalkojen välistä, mutta tuo pieni operaatio ei ole muuttanut herran elämää mitenkään. Päivän Obe taisi sairastaa ja sitten mentiin taas jo normaaliin tahtiin pihalla ja sisällä!! Obe viettänyt kanssa mukavaa kotikoiran elämää ja juossut lenkeillä mukana, välillä hieman katoillen ja välillä paremmin muiden mukana. Obe on sen verran itsenäinen kaveri että ajoittain muiden mukana meneminen on hieman hankalaa ja se ei johdu siitä etteikö Obe pysyis muiden perässä vaan se johtuu siitä kun herraa ei vaan kiinnosta mennään samaan suuntaan muiden kanssa!!! ;) On se vaan niin uskomaton tapaus koiraksi, välillä ärsyttää tempauksillaan mutta osaa se sitten niin suloinenkin olla tarvittaessa ja ennenkaikkea maailman helpoin koira kaikessa arkielämässä!!


Uuno the Turhapuro elämäni tokokoira, vuosi on ollut mahtava on kisattu tokoa neljässä maassa koti Suomen lisäksi ja kaikista maista löytyy EVL1 tulos, osa suorituksita parempi kuin toiset mutta kaikkiin olen tyytyväinen kun kilpailuympäristöt hyvin erilaiset sekä häiriöt ja tuomarit ja liikkurit!!
Tokossa on menty Uunon kanssa eteenpäin vuoden aikana hurjasti, on saatu kaivettua esiin sitä voimaa ja vauhtia sekä vähän sellaista pilkettä silmä kulmaan ja saatu kiltti koira vähän tuhmaksikin!!
Kesällä käytiin Porissa sm-kisoissa ja siellä päätavoite oli päästä finaaliin, mutta se kaatui ruudun loppuosaan jossa ikävä pieni virhe ja koko liike nollille.... No se nolla vei mennessään meidän finaalipaikan ja voin sanoa että kyllä harmitti ja paljon kun noihin kisoihin oltiin kuitenkin satsattu ja paljon ja sitten se finaalipaikka oli menetetty sekunnissa... No harmituksesta päästiin kyllä yli ja elämä jatkui, syksymmällä kisattiin jossa piirimestaruuksissa jossa saatiin nousta korkeimmalle korokkeelle ja voitettiin piirimestaruus toistamiseen peräkkäin ja samalla napattiin meidän hienon joukkueen kanssa joukkuemestaruuskin eli tuplamestari kerta heitolle, hienoo!!!! :)
Paimennusrintamalla ei kisattu kesällä kertaakaan kun halusin rakentaa asioita eteenpäin sekä luoda koiralle hieman erilaista mielentilaa ja siinä kyllä onnistuttiin hyvin. Tehtiin paljon hommia isoilla laumoilla joita hoidettiin kesän ajan, itse opin lukemaan lampaita ja Uuno sai ihan hirveästi itsevarmuutta eikä enään pää keitä yli niin helposti eli itsevarmuus on lisääntynyt ja myös varmaan Uunon kyky lukea lampaita!
Uutena lajina valikoimaamme on tullut vepe, joka on todella kivaa ja rentouttavaa, ei ollenkaan niin totista puuhaa!! Vepe aloitettiin kesäkuussa ja heinäkuussa jo kisattiin, kesän aikana ehdittiin kisaamaan muutama koe ja nyt blakkarissa avo1 tulos, siitä on hyvä jatkaa ensi kauteen!!! Vepe on niin hyvä laji vastapainoksi kaikelle pilkun viilaamiselle ja samalla tekee myös koiran kunnolle hyvää kun saa uida paljon!!! Ihana kesälaji joka on tullut kyllä jäädäkseen meidän ohjelmistoon!! :)
Vuosi on ollut kerrassaan vaan MAHTAVA Uunon kanssa, eipä siinä sen enempää!! :)Sellainen oli meidän vuosi 2014, KIITOKSIA TODELLA PALJON kaikki treenikamut, ystävät ja muuten vaan meidän matkassa mukana eläneet, nyt käännetä katseet vuoteen 2015 ja katsotaan mitä kaikkea se tuo tullessaan!! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti