lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesälampuri!

Ompa ollut aika lampaiden täyteinen viikko, mutta ei ole yhtään haitannut mua eikä Uunoa!!! :) Maanantai ilta taidettiin vaan huilata raskaan vkolopun jäljiltä ja kerätä akkuja tulevaan viikkoon.
Tiistaina sitten haettiin lampaat "kotiin" ja autettiin samalla muun lauman siirrossa toisella laitumelle eli meille muutti 11 lammasta joiden kanssa nyt sitten paimennetaan ja elellään ja ihmetellään. Meinasi tulla ongelma kun rouvat eivätä halunneet mennä traikkuun mutta kun meillä on hyvät koirat ja viisaat ihmiset niin kyllähän ne sinne meni ja niin tykkäsivät matkustamisesta ettei meinattu saada niitä ulos kärrystä kotipellolla!! :)

Keskiviikkona sitten heti paimentaan "omilla" lampailla ja he olivat oikein kivoja marttoja, liikkuvat hyvin ja koira saa pienillä avuilla rouvat liikkeelle ja rouvat myös vastaavat koiraan todella hyvin! Oikein mukavia tapauksia vaikka vähän ovatkin ihmeissään uudesta laitumestaan ja esimerkiksi pienen ojan ylitys että pääsee metsään suojaan niin meinasi ihan tuottaa suuremmanluokan ongelmia mutta tässäkin Uuno hoisi asian todella hyvin ja nyt martat menee myös metsään vapaaehtoisesti sadetta suojaan!! :)

Torstaina käytiin tekemässä vähän kisamaista treeniä tokossa oman porukan kanssa ja saatiin vielä kunnon sadetreeni kun vettä tuli taivaalta lähes kaatamalla, mutta tämäkin niin hyvä kun sateella tulee treenattua todella vähän oman mukavuuden takia! No Uunoa ei sade haitannut vaan teki oikein kiva setin ja hyvällä temmolla!! :) Moni asia mennyt eteenpäin mutta kaukojen lopun kanssa pitää tehdä viel töitä ennen heinäkuun alkua että sen saisi parmmean näköiseksi! Onhan tässä onneksi viel muutama viikko aikaa treenata ja saada vietyä asioita eteenpäin! :)
Suoraan treeneistä  käytiin Outin ja koirien kanssa katsomassa pikkupässejä Kiipulla mutta ne ei oikein olleet meidän juttu niin siirryttiin sitten tuohon isommalla marttalaumalle jotka on nyt mun hoidossa pari viikkoa ainakin! Marttojen kanssa hyvät treenit ja koirat oli niin taitavia jälleen! Huomaa hyvin Uunosta et tekee hyvää kun käydään erilamapailla ja eirpaikoissa ettei kaikki aina tapahdu yhdellä tutulla pellolla vaan paikka voi vaihtua mutta silti tehdään samat hommat!! :)

Eilen oli illalla vuorossa isomman marttalauman siirto Latovainiossa ja laumassa mukana myös karitsat, siirto kyllä sujui hyvin ja lampaat saatiin kotilaitumella turvallisesti vaikka Uuno kerran ne kävikin stoppaamassa, mutta mitäs pienistä!! :) On niin kivaa kun on päässyt tekeen noita "oikeita" töitä vähän Uunon kanssa ja olemaan avuksi lampureille, ovat hyvin huomanneet kyllä mikä apu meistä on sillä nyt jo soittelevat kivasti apuun!! :)

Tänään aamu alkoikin myös lauman siirrolla ja se meni jo niin malliikkaasti eli alkaa tohonkin hommaan tulemaan rutiinia ja oppii itse lukemaan lampaita niin on paljon helpompi hehmottaa minne ne on menossa jam itää tuumivat!! :)
No tänään iltapäivällä kyllä yksi omista lampaista aiheutti hieman juoksuaskelia ja ylimääräisiä sydämentykytyksiä kun päätti sit poistua laitumelta, määrätietoisesti! No onneksi saatiin karkuri takaisin laitumelle muutama mutkan kautta ja nyt kaikki hyvin.... Aina ei vaan voi ymmärtää noita lampaiden aivoituksia ihan täysin.... ;)
Tänään päivällä ehdittiin tokoilemaankin Annakaisan kanssa ja olipa hyvät treenit kun ne oli hyvin suunniteltu niin ei tullut hinkattua mitään tyhmää vaan tehtyä vaan se suunniteltu setti!!!

Siinäpä meidän viikon kuulumiset, huomenna huilataan että jaksetaan painaa juhannusviikko töissä ja sitten juhannuksen viettoon eli lampaiden vahtimista, treenausta ja vähän huilia siinä välissä eli koiraihmisen täydellinen juhannus!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti