perjantai 11. lokakuuta 2013

Mitä tulee kun yhdistetään Prinsessa ja Turhapuro....

...Siinä onkin arvoitus tuleeko sieltä pikku Turhapuroja vai kenties pikku prinsessoja ja prinssejä vai kenties Härski Hartikaisia!!!! ;)
Kaunis ja komea!!! :)
Nyt seuraavat viikot eletään jännityksen vallassa ja sitten neljän viikon päästä ehkä tämä arvoitus vähän selviää tai sitten ei.... eli nyt jännitetään!!! :)

Meillä on harrastus puolella lomat loppuneet ja treenit jatkuu, tulikin pari kuukautta taas lomailtua aika tehokkaasti ainakin tokosta ja se varmasti tehnyt hyvää kaikille!! Tokossa loma lopetettiin kisamaiseen treeniin ja tehtiin kaikki liikkeet läpi ja niissä ei mitään ihmeellistä ja kummallista tullut eteen. Ohjatussa pientä tottelemattomuutta oli ilmassa mutta se korjattu pienellä keskustelulla, muuten liikkee näytti olevan hyvässä kuosissa ja nyt aletaan tekeen taas sitä hiomista ja pilkun viilausta ja saadaan koko pakka taaas kukoistamaan kun ne kisatkin lähestyy hurjaa vauhtia!!
Nyt on selvä suunnitelma itsellä luoda ehkä vähän enemmän asennetta koko pakettiin ja saada Uunosta vähän enemmän vielä tehoja irti tai sitten asennetaan ne lisätehot paikoilleen eli puuhaa taas riittää mutta kun on selkeä suunnitelma mitä kohden mennään niin se työn tekeminen on helppoa ja todella mukavaa ja antoisaa tietenkin ennenkaikkea!!! Mä niin odotan tätä syksyä kun matka tokossa jatkuu ja tehdään varmaan jotain juttuja vähän erilailla ja uudella tavalla mutta eipä tässä lajissa ole ikinä valmis ja se siitä varmasti tekeekin niin mielenkiintoista ja mukaan tempaavaa!

Paimentamassa käyty muutamia kertoja ja käytiin uusilla lampaillakin ihan tässä meidän naapurissa melkein eli Kiitos Outi ja Roti kutsusta!! Uunolla on paimennuksessa selvästi pää kasvanut hirveästi ja pystyy tekemään töitä jo ihan erilailla kun esim keväällä ja se varmasti vaikuttaa asiaan myös kun mun luottamus tuohon koiraan kasvaa paimennuksessa niin koiran itsevarmuus lisääntyy ja homma alkaa sitä kautta pelittään aina vaan paremmin!! :) Paimennuksessa on tehty ihan perusjuttui eli flänkkejä ja niille lähtöä, pillikäskyjä, hakuja, kuuntelua, jakoa ja poispäin ajoa eli toisin sanottuna vähän kaikkea! No tuleva vkoloppu meneekin jälleen paimennuksen merkeissä tehokkaasti, mutta sunnuntain jälkeen paimennuksen kisakausi on paketissa ja katseet suunnataan ensi kesään!
Paimennuksen kisakausi on kyllä mennyt paremmin kuin osasin keväällä kuvitella, Uunon nostaminen kakkosluokkaan heti keväällä oli varmasti oikea ratkaisu koska on ollut "pakko" treenat niitä juttui ja rakentaa pakettia. Uuno on vastannut koulutukseen todella hyvin ja monta asiaa on mennyt eteenpäin ja niistä olen todella onnellinen! Vaikka asiat on mennyt eteenpäin niin ei se tarkoita sitä et ne olisi valmiit vaan hommat jatkuu ja niitä juttuja treenataan ja hiotaan ne viel paremmiksi, kun itsellä on tässäkin lajissa päämäärä mihin pyritään ja näkemys miltä haluan koirani näyttävän parin vuoden päästä ja missä sen haluan olevan paimennuksessa, niin treenaaminen pysyy tavoitteellisena ja koiraa tulee vietyä eteenpäin suunnitelmallisesti!

Olen saanut luotua myös uusia suhteita täällä kotikulmilla ja sen myötä on puhelin kivasti soinut ja Rasmukselle pukkaa keikkaa!!! Ollaan nyt viikon sisällä saatu kolme puhelua haavoittuneesta kolari peurasta/hirvesätä ja niistä muutamaan keikkaan ollaan päästy lähtemään mukaan! Rasmus on kyllä niin elementissään kun laitetaan heijastinliivi ja valjaat päälle ja lähdetään nenähommiin! Voi sitä intoa ja riemua mikä pienessä koirassa on ja kuinka sinnikkäästi se tekee töitä vaikka maasto olisi todella vaikea kulkuista ja kamalaa! Tää on juuri sitä mitä ollaan Rapan kanssa haluttu tehdä jo monta vuotta mutta on tuntunut ettei siihen pääse mitenkään mukaan, mutta nyt vähän niinkuin vahingossa päästiin mukaan ja selvästi meihin myös luotetaan kun puheluita tulee eli ei ole mun pinkki heijastiliivi edes haitannut!!! :)

No mitäs muuta meillä sitten on tapahtunut, Obe on palannut kotiin kun oli hoidossa Äidin luona sen aikaa kun Wenja lomaili meillä! Rapa ja Rokka saivat olla kotosalla kun talon saa onneksi jaettu kätevästi kahteen osaan niin sai koiria hyvin eroteltua!!
Tänään käväistiin Tiian ja Annakaisan kanssa treenaileen kentällä ja Uunon kanssa tehtiin vähän hyppyjumppaa joka meni hyvin, keinua parin hypyn kautta ja se nyt myös todella hyvin eli siihen tullut vauhtia lisää hurjasti!!! Pitihän sitä tietenkin vähän myös tokoilla ja ne meni kivasti myös eli hyvä työviikon lopetus ja pään nollaus samalla!!!

Muutama kuva vielä erkkarista ja tässä voi esitellä ylpeänä heinoja kooikereita neljässä polvessa!! Empä olisi sillon uskonut kun Rapa mulle tuli et kuinka hienoi lapsii sillä viel tulee olemaan ja et samaan kuvaan saadaan neljä polveä, voipi olla et jonain päivänä saadaan viel kuva jossa viisi polvea!!! Kiitos kuuluu tietenkin Sirpalle hienosta kasvatustyöstä vuosien saatossa ja kaikille lapuskaisten omistajille, KIITOS!!! :) Rasmus on niin ylpeä jälkikasvustaan ja toivoo et teitä tullaan näkemään harrastusmaailmassa ja myös näyttelyissä jatkossakin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti