keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Voi Voi Voi....

Suurimpana murheena on ollut nyt viime päivät Obe ja sen oikea takajalka kun ei astu sille ajoittain kunnolla. Välillä taas astuu sille ihan kunnolla ja vauhtia siinä on yhtä paljon kuin ennen tai ehkä jopa hieman enemmän ja ei vaikuta yhtään kipeältä.... Eilen se sitten vähän turposi kun otin Oben mukaan kahlaamaan kun muut koirat kävi uimassa, niin sitten lähdettiin tohtorissa käymään. Saatiin kipulääkettä ja ohjeet mennä se kuvauttaan jos ei helpota päivässä kahdessa. Mä sit eilen illalla tilasin jo ajan huomiselle Vihtiin ja sinne nyt mennään, tänäänki sinne soittelin ja nyt on Obelle varattu myös leikkausaika huomisella jos tarve niin vaatii.... Olen siis sitä itse vähän tohtoroinut ja olen aika varma et kyse polven ristisiteestä kun kaikki oireet sopisi siihen, toivottavasti se ei ole sitä mutta siihen leikkaukseen on nyt valmistauduttu ja Obelle jo tehty toipumista varten oma pesä kolo alakertaan!
Ekan kerranhan Obe ei astunut tuolle jalalle viime viikon perjantai iltana kun nousi vaan ylös olohuoneen latiialta uniltaan eli mulla ei ole mitään hajua missä sen olisi satuttanut ja miten, mutta en tiedä onko se tieto nyt niin tarpeelliista. Pääasia on että Oben jalka saadaan kuntoon ja kuntoutus alkamaan et loppukesästä Obe juoksee jo kuin mitään ei olisi tapahtunu, toivottavasti!! No huomenna selviää olisko musta tohtoriksi!! ;)

Jalkamurheen ohella on kyllä ehditty treenaamaan vaikka mitä eli maanantian koirat vietti vapaata kun mä olin töissä 14.5h ja sitten vielä ma-ti yönä käytiin hakemassa Rapa kotiin reissusta! Rapan reissu oli mennyt hyvin, vähän nyt tietenkin ollut myrtsinä kun mamma ei ole mukana mutta selvisi kuitenkin!! SUURI Kiitos Reija ja Sari Rapan huoltamisesta!! <3
Rapa oli niin onnellinen kun pääsi kotiin, koko loppu yön nukkui ihan mun kyljessä kiinni ja eilisen kävili mun perässä etten vaan jätä sitä mihinkään!!!
 
Eilen aamutuimaan mentiin kartanonpuistoon tokoileen Annakaisan ja koirien kanssa ja olipa ihana nähdä pikku Miisaa joka on niin Uunon kaltainen veijari!!! ;) Ihana serkku plikka Uunolla!! :)
Sitten TOKOon eli Uunon kanssa tein seuraamisen sivuaskeleita ja käännöksiä ja ne oikein hyvin, hieman voisi käyttää takaosaa paremmin askeleissa oikealle. Zetan seuruuta ja jäävistä mukaan lähtöjä, ne olleet aika väljiä mutta saatiin niihin vähän uutta meininkiä kun palkkailin kunnolla pari kertaa. Jäävät oikein hyvin joka kerta. Ohjatussa oikea puoli kerran ja vasen kaks kun kaari sinne hieman turhan jyrkkä. Merkki joka kerta hyvä ja kävin palkkaan namilla ja siit si jatkettiin! Vasenta kaarta pitää nyt vähän vahtia ettei mene liian tiukaksi. Kaukojen alkua ja loppua ja niissä oli todella tarkkaaivainen ja makasi hyvin ryhdissä joka kerta.

Rokkakin oli mukana ja se pääsi myös tokoileen, tehtiin ohjatun vasen jossa ei ensin meinannu poistua merkiltä mutta kun muisti mikä on homman nimi niin sit mentiin ja lujaa!!! :) Luoksetulon stoppei kierron kautta ja ne on kyllä mageet Rokalla varsinki se seisominen, VAU! Loppuun vaan vähän hömpöteltiin kaukojen tekniikalla ja kaikella muulla kivalla!! Olipa kiva treenata Rokan kanssa!! Ihan lopuksi Rokka pääsi viel istumaan hetkeksi ja se on vaan niin vaikeaa kun on joskus opettanut siin koiralle väärän mielentilan niin sen korjaaminen on haastavaa.... mutta me yritetään!! :)

Iltapäivällä omalla pihalla tehtiin Uunon kanssa vähän kuuntelu treeniä ja siin oli nyt tosi hyvä ja pätevä, sekä hyppynoutoa erilaisilla kapuloilla. Metalli selvästi vähän ahdistaa tai sen kanssa sivulletulo mutta eipä siihen auta kuin treeni, muuten hyppikset ok. Pihalla kun touhuaa ja vähän treenailee niin saa niin hyvää häiriöö kun antaa kaikkien koirien juosta siinä vaan vapaana... niin ja tehtiinhän me vähän palkkaamattomuuttakin joka tosi hyvin ja häiriö koirat oli oikein päteviä!! :)

Iltasella ajeltiin Somerolle ja ensin Uuno pääsi hieman paimentaan siskoplikkansa kanssa, tehtiin poispäin ajoa jossa oli nyt traivia!!! :) Uuno liikkui sulavasti lampaiden tahtiin ja piti ne hyvin liikkeessä, oikein mukavan näköistä menoa!! :) Muutama haun otin läheltä ja sitten kaaren päässä tottelua, joka alkaa sujua todella mallikkaasti!! Kyllä nyt on hyvä lähteä Ruotsiin hakemaan Derekiltä taas lisäoppia kun treenit  pääosin sujuu kivasti!!
Paimennuksen jälkeen oli viel vuorossa agia Aneten valvonnassa, ensin Uuno joka sai alkuun vähän kaahta pientä rataa ja olikin aika pätevä kaahari, kuski kun osaisi viel ohjata niin olis hyvä!! No mutta eipä olla Uunon kanssa paljoa tehty eli saa olla todella tyytyväinen kun menee noin hyvin ja lukee kuitenkin aika kivasti tätä mun kamalaa ohjausta!!! ;) Kaahailun jälkeen katsottiin vähän miten opetan kontaktit kun niitähän me ei olla tehty ollenkaan ja nyt on selvät sävelet siihenkin, jos vaikka saisi ne kesän aikana kuntoon!! ;)

Rokka oli myös kyydissä ja pääsi kanssa vähän hömpötteleen ja suoriutui siitä hyvin, aluksi hieman yhteinen sävel hukassa mutta kun se löytyi niin meno oli kivaa hömpötteöyä!! Ei me tuota aksaa voida niin tosissaan ottaa kun ehditään treenaamaan sitä niin tuhottoman vähän eli vaan hieman omaksi huviksi, kaikista tärkeintähän on et mulla ja koirilla on vaan kivaa!! :)

Tänään käytiin Marjan, Anun ja Sirkan kanssa tokoileen sateessa, tulipa munkin kerranki treenattua sateessa ja treenit menikin niin hyvin et voisi vaik aina treenata vaan sateessa!!! :) Eli kesäkuun vikalle viikonlopulle tilaukseen sadetta!! ;)
Uunon kanssa tehtiin jääviä ja niissä pysymistä ja kaikki ihan nappiin, tein vaikeita yhdistelmiä eli kaksi seisomista putkeen ja sit istuminen, ei yhtään mokaa!!  JEE!! Pysyi myös kuin tatti siihen mihin pysähtyi!! Ruudussa palkka merkistä ja sitten oikeasta paikasta joka tänään oikein hyvin hallussa. Merkit myös nättei ja vauhti tasainen iin merkille kuin siitä ruutuun! Ruudun paikkaa ihan läheltä viel erikseen ja siinäkin paikka tarkkaan hallussa!! Tunnari kerran, nyt hieman harhaili kapuloilla mutta palautus nyt nätti. Kaukojen tekniikkaa läheltä ja I->S ei ihan niin hyvä kun on ollu eli se tehotreeniin mutta muuten hyvin!! Olipa kiva treenata kun meitä oli neljä ja tehtiin kaik yht aikaa suht tiiviisti, sai samalla todella hyvää häiriöö!! Tälleen pitäis treenata paljon lisää!! :)
Tokoilujen jälkeen käytiin ajaan Uunon kans viel jälki jonka tallasin ennen treenei eli reilu 100m nurmella sateessa ja matkalla 3 purkkia. Uuno ajoi jäljen todella keskittyneesti ja tarkasti, namei on aika vähän nykyään kun Uuno ei niit syö niin olen niit aina vaan vähentänyt. Kivaa jäljestystä ja kaikki purkit löytyi, ilmaisu vaatii viel vähän treeniä mutta kyllä se sieltä tulee sekin varmemmaksi ajan kanssa!!! Tätä vauhtia kun mennään niin syksyllä ollaan kokeessa ihan varmasti!!! :)

Huomenna on siis aamusta edessä Oben lääkäri ja sitten illalla mä lähden Ruotsiin paimenteleen muutamaksi päiväksi. Vähän harmittaa lähteä kun jos tuo Oben jalka operoidaan niin haluisin itse sitä seurata mutta nyt täytyy vaan luottaa et Sakke pärjää sen kanssa ja kyllä ne pärjää kun annan tarkat ohjeet!! ;)

1 kommentti:

  1. No voi itku Obea!
    Hoppas ei mitään kamalan vakavaa!
    Kaikesta huolimatta mahdottoman mukavaa ja antoisaa Ruostin reissua, Derekin klinikalle! Voi kun olisi mukava olla mukana!
    Pitäkäähän Team Majavan lippua korkealla!

    VastaaPoista