sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Hankikannolla, koulutuksessa, treeneissä jne....

Ompa ollu viikon varrella taas monenmoista touhua ettei tiedä mistä sitä aloittaisi.... No tiistaina koirat saivat viettää vapaata kun mä olin 14h töissä sairaslomien takia ja kun tuli kotiin illalla niin oli aikas väsy ja sai mennä suoraan nukkumaan.

Keskiviikkona aamutuimaan mentiin paimentaan Somerolle Uunon kanssa, paimennettiin hankikannolla ja tilaa oli vaikka kuinka! Ekalla kierroksella tein poispäin ajoa ja hieman poikittais ajoa läheltä ja aikas hyvin Uuno näistä selviytyi. Poispäin ajossakin ajoi todella hyvin ja pitkälle ilman et mä kuljin mukana eli kyllä se Uunon pää vaan kasvaa!! ;) Toisella kierroksella vähän kaaria ja sitten sitä kaaren päässä tottelua eli ei saanut tuoda lampaita mulle vaan piti kuljettaa niitä sivulle ja vaikka minne..... tää olikin haastavaa niin koiralle kuin ohjaajalle, huh huh taisi molemmilla nousta sauhua korvista!! Mutta saatiin loppuun onnistumaan edes sinnepäin ja siihen oli hyvä lopettaa, mutta noita pitää vaan harjoitella ja treenata ei siinä muu auta!
Paimennuksesta ajeltiin Turkkuseen ja poikettiin ikean parkkipaikalle vähän tokoileen, Uunon kanssa seuraamisen käännöksiä, tunnaria, jääviä ja vähän jotain muutakin ja kaikki oikein hyvin. Rasmus sai myös vähän tokotella kun oli kerran mukana ja johan oli vanha herra onnellinen!! :)
Tokojen jälkeen Rasmuksen kanssa käytiin katsomassa Kotin Tanjaa ja Rapa pääsi taikakäsien alle käsittelyyn, sisäelimet olivat jumissa ja pahiten virtsan johtimet jotka kuitenkin saatiin auki ja vatsa alkoi tuntua paremmalle. Lantion seudulla vasemmalla puolella jäykkyyttä mutta Tanja epäili et se johtuu noista sisäelimistä ja katsotaan nyt jos tilanen helpottaa! Rapa muuten ihan normi kunnossa eli eipä mitään huolestuttavaa, näillä mennään taas kohti kesän reissuja!
Keskiviikkona iltasella käytiin viel kelkkaileen Rokan ja Uunon kanssa kun metsätiellä vielä täysi talvi!! Mitenköhän sitä kesän pärjää kun ei pääse kelkkaileen, se on vaan niin lystiä ja vauhdikasta puuhaa!! :)

Torstaina aamutuimaan lumikenkäiltiin tässä lähipelloilla kun oli hyvä hankikanta ja koirat saivat nauttia juoksemisesta ja mä auringosta!! Ihana aurinkoinen aamu!! :)

Perjantaina aamupäivällä treffattiin Eija ja Reiska ja  vähän tokoiltiin, menihän siihen aikaa sellainen 2h eli kyllä tuli treenattua! Mulla oli mukana Rokka ja Uuno ja molemmat teki paikalla makuut ja ne oikein hyvin. Rokan kanssa katsottiin hyppynouto joka ok, samoinku tunnari ja ruutu eli kyllä ROkalla noi liikkeet hyvässä mallissa vaikka ei olal koko talvena treenattu yhtään!
Uunon kanssa tehtiin hyppynoutoa vauhtinoutona ihan vaan kun haluan parantaan noudon asennetta ja nyt näyttää hyvälle. Pari ruutua ja ne ihan ok sekä erikseen loppuosaa kiertämisen kautta ja siinäkään ei mitään erikoista ongelmaa. Zetan seuraamista sekä mukaan lähtöjä sekä muutama tunanri ja ne kaikki myös oikein kivasti! Kivat treenit kivassa seurassa!! Kiitos Eija perjantain aamupäivä seurasta, kokeillaan ottaa uusiksi tässä jossain vaiheessa!! :)

Eilen lauantaina mentiin Uunon kanssa palveluskoirien kentälle jonne kouluttamaan meitä tuli Viitasen Sirke. Uunon kanssa omalla vuorollamme tehtiin paikalla makuun alkua eli maahanmenoa kun siinä Uuno ajoittain vähän jyhmii en tiedä johtuuko liikkurista, muista koirista vai mistä. No nyt asiaa katsottiin ja pohdittiin eikä löydetty selvää syytä mistä johtuu. Tehtii muutama toisto ja toisella kerralla Uuno oli hyvässä kontaktissa ja toisessa katsoi liikkuria mutta meni molemmilla hyvin maahan.... No Sirke antoi muutaman hyvän neuvon miten treenata et Uuno kuuntelisi mua paremmin ja menisi heti ekalla hyvin maahan.
Toisessa setissä tehtiin ohjattu jossa halusin katsoa onko paluu vauhti parantunut ja se oli ihan ok eli treenaaminen tehonnut, saatiin viel lisä neuvo miten voin parantaa tuota palautusta eli en anna Uunolle heti lelua vaan se saa ensin suullisen kehun ja ponputan sitä ja sitten lelu eli näin palvelee myös parhaiten varmasti kisatilanteissa! No muuten ohjatussa tuli eteen merkille aijaaminen jolle mä en osaa tehdä mitään kun ei ole ikinä ennen tullut vastaan, saatiin tähän myös hyvii treenivinkkei ja kun muutamaa kokeiltiin niin huomasi et Uuno rentoutui ja meni merkille paremmin. Esille tuli myös palautuksen lopussa pieni otteen korjaus joka varmasti johtuu samasta kun metallin kolina eli pieni epävarmuus sivulletulossa eli nyt ne tehotreeniin niin saadaan palautukset kuntoon! Hyviä neuvoja ja vinkkejö tuli paljon ja taas mennään eteenpäin!! Oli mukava päivä hyvässä porukassa ei haitannut vaikka vettä satoi ajoittain ja oli vähän kylmäkin, mitä sitä ei tokon eteen tekisi!!! ;)

Tänään oli vuorossa sm-joukkutreenit Forssassa feeniksin kentällä, kiva treenata porukassa jolla selkeä tavoite minne mennään ja kaikki valmiita treenaamaan sen eteen! Uunon kanssa tehtiin eilisillä ohjeilla tuota merkkiä et saataisiin aijaaminen pois ja nyt näytti hyvälle, treenit jatkuu!  Hyppynoutoa puukapulalla muutama kerta pitkältä matkaa ja nämä treenit tehnyt kyllä hyvää hyppiksen asenteelle. Seuraamisessa naksuttelin käännöksien jälkeisii pysähdyksii et saisi käännöksiin enemmän tekemisen meininkiä ja käännökset kyllä parantuneet, nyt tarvisi ottaa seuraamiseen varmaan pieni kuuri motivaationkohotusta kun paljon tehty tekniikkaa viime aikoina! Tiian naksutteli meille jääviä kun tein sekalaisessa järjestyksessä ja ne ok mutta kun lisättiin häiriöö niin tuli vähän arpomista eli häiriö treenei pitää tehdä säännöllisesti ja lisätä vaan häiriöö pikku hiljaa! Paikka makuu viel niin et olin näkyvissä ja se ok!! Hyvät treenit hyvällä porukalla ja kaikille se yhteinen tavoite pitää kyllä mielen virkeänä!!
 Uuno keskittyneenä kohti kapulaa!!!
 Valmiina lähtöön!
 Ja kyllä pomppii!!! :)

Sm-kisoja ajatellen on viikonlopun aikana väännetty treenisuunnitelmaa ja nyt se on valmis ja nyt vaan treenataan ja katsotaan sitten kisoissa kuinka hyvin päästään tavoitteseemme!! Mun tulee itse treenattua paljon paremmin kun on joku päämäärä mitä kohden treenaa ja tekee hommia ja on selkeä ja reallistinen päämäärä mitä tavoittelee!! :) Edessä olisi 10 viikkoa hyviä treenejä ja siihen päälle viel rentoutusviikko ja sitten ollaan Pieksämäelle SM-kisoissa, JEE!!! :)

Iltasella viel riehuttiin tuolla pellolla hetki ja Obe oli ihan oma ärsyttävä itsensä kun vei kaikki pallot keskelle peltoa ja jätti ne sinne..... Kyllä taas vähän kiristeli hermoja ainakin mulla!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti