perjantai 25. huhtikuuta 2014

Tokoo, Jälkee, Paimennusta ja ennenkaikkea kikkarointia!! :)

Taas voi aloittaa tekstin samoila sanoilla et ompa aika vierähtänyt äkkiä ja ollut niin kiirettä ettei ole tännekkään mitään ihmeellistä ehtinyt kirjoitella! Kokeillaan nyt hieman muistella mitä melkein kahden viikon aikana on tapahtunut:

Viime viikolla käytiin Jessicaa moikkaamassa Sipoossa ja olipas taas antoisa reissu, katsottiin vähän mitä ollaan saatu Uunon kanssa aikaiseksi fiilis rintamalla ja muutosta oli tullut hyvään suuntaan!! Nyt vaan pitää muistaa katsoa ettei fiilistely mene yli vaan et Uuno pysyy kuulolla ja hyvin ohjailtavissa, tällä hetkellä on kovin kuuliainen vaikka tosiaan vähän sellaista tekemisen meininkiä ollaan kaivettu lisää esiin. Tehtiin pieni kisanomainen settikin jossa tarkkailussa vikana zeta ja se meni todella hyvin, tunnarissa katsottiin vähän focusta kapuloihin ja loppuun vielä pieni temppurata josta Uuno selviytyi hyvin mutta ohjaaja voisi olla hieman rauhallisempi!! :) Kiitos Annakaisa taas reissu seurasta ja Jessicalle hyvistä neuvoista ja ohjeista!!

Viime viikolla käytiin myös nuortenkoirien tokoringin koulutuksessa jossa kouluttaja Sirke, tehtiin hauskoi häiriötreenei joista selviydyttiin aikas kivasti vaikka pieni mokakin mahtui mukaan!! Sirken kanssa syynättiin Uunon päätä seuraamisessa kun taas väitin ihan omiani....no löytyi sieltä jotain pään liikkeitä joista en tykkää vaikka ei niin pahoi kun luulin, no mutta taas treenataan!!!! :)

Muuten ollaan treenailtu yksin ja yhdessä ja treenit menneet kivasti! Ollaan keskitytty silleen hillitysti nyt siihen fiilikseen ja hyvään mieleen parin viikon ajan koska huomenna edessä on viimeiset maajoukkuekarsinnat Vuokkasilla ja sinne suuntaamme Uunon kanssa! Huomisen jälkeen voidaanki alkaa taas vähän työstämään pikku juttui kun seuraaviin kisoihin on ihan kivasti aikaa eli joku juttu saadaan varmaan jo korjattua!! Jotenkin jo kaipaa treeneihin tuota viilausta kun nyt jonkin aikaa menty aika fiilispohjalla, mutta onneksi kisat tuovat vaihtelua treeneihin ja niiden suunnitteluun ja rytmittämiseen muuten olisi aika tasapaksua!!! ;)
Kisoja edeltävä treenisuunnitelma!
Jälkikausikin korkattiin menneellä viikolla ja voikun kivaa, saatiin uusia jälkikavereitakin ja ollaan käyty ahkerasti pelloilla yhdessä!! :) Uuno kyllä niin tykkää tuosta jäjestämisestä ja on mennyt hurjasti eteenpäin viime syksystä eli voi taas todeta että ne treenitauot tekee vaan niin hyvää! Saatiin vähän kisa"paineitakin" kun Maijan kanssa yhdessä pellolla samoiltiin, no sen näkee sitten myöhemmin mihin taas päädytään!! Nyt on kiva kun tarjolla on paljon erilaisii peltoi, on multaa, nurmea, hiekkaa jnee pääsee treenaan hyvin erilaisille alustoille joka tietenkin on niin koiralle kuin ohjaajalle vaihtula ja vähän haastetta!! ;) Ja nuo haasteethan mulle ja Uunolle sopii!!
Kyllä esineet nousee hyvin!
Sitten ehkä ihan parhaaseen asiaan, olen nyt pari kertaa päässyt ajamaa kickbikelle niin et siellä edessä on Uunon lisäksi toinenkin koira eli Uunon uusi ystävä Rydje!! Hän ei olekkaan mikään ihan turha neito vaan juossut talvikaudella sm-valjakkokisoissa ja monissa muissakin karkeloissa aika kivalla menestyksellä! Voin sanoa että on menty aikasmoista kyytiä kahden veturin kanssa, ensin vähän jännitti mutta nyt se on niin kivaa että haluisi vaikka joka päivä tehdä sitä!! :) Jennin kanssa käytiin kerran kahdestaan treenaan ja viime tortaina oltiin mukana vetolajikurssilla jossa kaverukset pääsivät taas kiskomaan mua eteenpäin, taitaa tuo vetoharrastus viedä kyllä pahasti mukanaan mut ja Uunon, on se vaan niin kivaa ja ihanaa!!! ;)
Mitäs sitten vielä ollaan puuhattu, no uimakausi avattu koko koiralauman voimilla ja kaikki on ihan pöhköjä kun kuulevat et lähdetään uimaan, Obe huutaa koko matkan, Uuno syöksyy veteen suinpäin ja kooikerit muuten vaan ihan innoissan ja täpinöissään!! Toivottavasti ilmat pysyy nyt sen verran lämpimänä et vedetkin lämpiää pikku hiljaa niin pääsee kunnolla uittamaan poikia!! En mä ymmärrä miten ne niin rakastaakin tuota uimista et ovat kaikki ihan hulluna siihen ja eivät nahoissaan tahdo pysyä kun tietää et vesi lähestyy!! ;)

Niin ja käytiinhän me paimentamassa tiistaina Somerolla pitkän tauon jälkeen mutta ei ollut hukkunut taidot Uunolta! Poispäin ajoa tehtiin tolpalta kisatyyliin ja siihen on nyt muutama suunnitelma joita lähdetään kesän aikana työstämään eteenpäin. Pari pitkää hakua tehtiin loppuun ja ne myös todella hyvin eli jos koira on noin hyvässä kunnossa niin mitä suottaa kamalasti treenaa kun vähemmälläkin pärjää!! =D Ei vaiskaan paimennus oli kyllä niin kivaa että nyt pitää tehdä sille aikaa kalenteriin kanssa ja päästä treenaamaan noita uusia oivalluksia todenteolla muutama kerta lähiaikoina!

Olisko sit vielä jotain mikä jäänyt kestomatta, no lenkkeilty ollaan tietenkin ahkerasti iltaisin kun ilma vähän viilentynyt. Olen myös yrittänyt päästä pyöräileen Uunon kanssa kunnon lenkin vähintään kerran viikossa ja vähän kasvattamaan matkaa, niin saa peruskuntoa kasvatettua pikku hiljaa jotta jaksaa juosta Rydjen rinnalla paremmin jatkossa!!! ;)
No tässä varmaan ne tärkeimmät ja nyt kamat kasaan huomista varten ja nukkuun! Seuraavalla kerralla sitten kisaraporttia ja kuulumisia sekä varmaan jotain muitakin uutisia!! :)

Mukavaa keväistä viikonloppua kaikille!!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti